rosta írta:
Literaty írta:
Nem erre írtam, csak az egybefűzés nem tetszett mint: az evangliumi keresztyének és a jehovisták.
Értem, hogy nem tetszik, de nekem meg ez a véleményem, amit érzésem szerint korábban érveléssel megalapoztam. Úgy tűnik, hogy emiatt pokolra küldöttél. Tudok még valamiben segíteni?
Dehogy küldtelek pokolra Kedves Rosta.
Ha figyelmesen olvasod a beírásom, akkor kiderül, hogy csupán azt akartam mondani, hogy:
1. az evangéliumi keresztyénség bekeverése egy eretnek szekta közé,(mégha annak egy irányzata ellen érzést is szül benned) hiba, vagy egy értelmezési probléma. Mert a hívő reformátusok, hívő evangélikusok, hívő baptisták, más evangéliumi alapon álló kisegyházakhoz, gyülekezetekhez tartozó hívők, evangéliumi keresztyének, vagyis, az igaz biblikus evangéliumot elfogadó Krisztus követők.
Nagyon sok irányzat és látás alatt, de a lényegi pontokban egyek.
2. Református vagyok, ez a magvallás még kevés(nem nagyon értelmezhető hívőként) mert magyarország lakosságának jó része megtéretlen református, mert ide születtek, és közük nincs a személyes megtéréshez.
Hívő, Krisztust követő református az már más.
Tehát a hitre jutott református és az evangéliumi keresztyén nem más kategória.
Ha már szóba került az amerikai, vagy bármely tipusú cionista párti, vagy azt elfogadó keresztyén, ott is hatalmasak a szóródások. A szélsőségestől a józanabb irányzatig.
Csakúgy mint az ellenkezőjénél.
Nem lehet fekete-fehér alapon ítélni. Jóval árnyaltabbak a dolgok, mind teológiai, mind gyakorlati szinten.
Ebbe én nem akartam semmilyen személyes ítéletet nyíltan, vagy burkoltan veled közölni személyedet illetően ez nem az én dolgom.
Most így nem kioktatni akartalak, csupán rendezni a félreértésre adó okot, amiben én is benne vagyok, fogalmazhattam volna máshogy is.
Bocsánatot kérek ezért.
Köszönöm a megértésed.