Pauler írta:
Szerintem egy keresztyén ember is főzhet és milyen nagy lelki ajándéka Istennek, ha valaki megoszt a másikkal olyan recepteket, amik ócsók és egészségesek és finomak.
Ez is Isten ajándéka és aki ezt lenézi, az nem tudja mit jelent ha az embernek kevés pénze van és sok gyereke és milyen nagy ajándék tud lenni egy-egy ilyen recept.
úgy hogy én tovább bátorítanálak a főzőcske topichoz
Rendben, írok még pár receptet,és természetesen szívesen kipróbálom a többi fórumozó kedvenceit is.
Igen, hála Istennek, szép számú a családunk és jó étvágyúak. Főleg a fiúk folyton kirántott csirkemellet vagy pulykamellet ennének, de- fő a változatosság, srácok,- mondom, meg ha szerdán pulykamellet főzök, akkor mit főzzek vasárnap?
De azért most leírok két változatban pulyka vagy csirkemellet, ami most a kedvencük:
Nivasajtos-kékpenészes pulykamell-vagy csirkemell
ujjnyira feldarabolom a húst, olajon két oldalról fehéredésig sütöm, rászórók gyrosz fűszert,fokhagymát, aztán rádarabolok vagy 3 darab sajtot-olyan 15 dkg-sak, meg sonkát, esetleg gombát is. amikor elolvad a sajt, tepsibe öntöm, még letejfelezem, és vagy egy fél órát sütöm.A végén reszelt sajtot olvasztok rá./a múltkor foglalt volt a sütő, hát csak a gáztűzhelyen készítettem, így nem ment sajt a tetejére, úgy is jó/
Köretnek rizs vagy valamilyen krumpli megy hozzá.
Szalonnás pulykamell
a húst egészben hagyom, sót és borsot szórok rá, mégjobb a színes bors, de úgy, hogy egyenletesen legyen mindenütt, akkor beborítom vékonyra szeletelt szalonnával- legjobb a bacon, de más is jó. A tepsire öntök egy kis olajat,belehelyezem a húst, lefedem alufóliával, és elkezdem sütni. egy idő után leveszem a fóliát, locsolgatom a húst a kisült szalonnazsírral. attól függ, mekkora darab a hús, 1-1,5 órán át sütöm.
Hidegen-melegen finom, valamilyen salátával: majonézes krumplisaláta vagy görög saláta vagy lencsés brokkolisaláta
ha csirkemellből készítem, akkor rövidebb ideig sütöm.