pauler írta:
Kedves Loisz!
Bocsánatot kérek, mert a "buta" szó szerepel ebben a jelzőben, ami alapján valóban lehet azt gondolni, hogy valakit butának gondolok itt a fórumon.
Bocsánat.
A "lebutított" szó azt jelenti a technika nyelvén, hogy "fapados", azaz nagyon kevés eszközt adó, nagyon kevés lehetőséget biztosító.
Na megint csak a betűkig jutottunk, pedig a mosolyodat megnézném, vagy a hangodat is szívessen hallanám, sőt még a karácsonyi sütidet is megkostólnám.
Szeretettel:
Péter
Kedves Péter!
Örülök a magyarázatodnak és "elfogadom".- Úgy látszik nagyon el vagyok maradva a "zsargonban", ezt a lebutitott változatot ilyen formában nem ismertem.
- A mosolyom itt van.- A hangomat éppenséggel -ha az többet jelentene, mint az írott gondolatom !?- hallhatod. Tudtommal, normális női hang,- még vidám is sokszor és a megfelelő alkalommal.- A sütivel azonban nem szolgálhatok...
--Ami a komoly részét illeti, -tudom,ez régi vita köztünk- nagyon sajnálom, hogy még mindég azt állítod, hogy "többet jelent" a 60-80 kiló "sarx"=hústest ismerete a gondolati lényeghez,- mint a "lélek".- Pedig -gondolom ismered Jézus véleményét:
"A lélek az, ami megelevenít, a test nem használ semmit." - Ha nem így lenne igaz, akkor valóban semmit se érne a fórumban "cserélt" gondolat, vélemény.
-Tudtommal az egyházi fórum nem a személyes "ismerkedés" célját szolgálja.- Ahhoz más fórumot kell keresned.- A Parókia, a Ref.Egyház fórumaként lelki "szolgálat" lenne,- és bár tényleg az lenne.-
-Gondolj csak vissza: Te is voltál "
kereső" valamikor... - Részemről nagyon is fontos volt abban a korszakomban, hogy a kérdéseimre válaszokat találjak.-
-Remélem, nem vagyok egyedül ezzel a meglátással és indíttatással. Pld. a telefonos lelki segély-szolgálat is személytelen, de annyira, hogy még kérésre se mutatkoznak be, és egy-egy beszélgetés mégis életeket menthet meg, ha úgy tudnak az igével helyén valóan szolgálni, mint "aranyalma,ezüst tányéron".-
Üdv.
Loisz