Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 151 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. feb. 01., vasárnap 20:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Kedves Ana!

Istennek hála!Örülök, hogy segíthettem.

Üdv szeretettel cilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 01., vasárnap 21:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Szia kedves Cilla! Jó, hogy láthatunk megint. Máris nem annyira szomorú a topic. :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 01., vasárnap 21:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Kedves Ana!

Feltettem egy rövid írást a hitépítő gondolatok, történetek topicba.

Szeretettel, hogy erősödj hitben és kitartásban, és ne szomorkodj. :)

Hátha ez is segítségedre lesz.

cilla

http://www.parokia.hu/ext/forum/viewtop ... &start=345


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 01., vasárnap 22:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
rosta írta:
Szia kedves Cilla! Jó, hogy láthatunk megint. Máris nem annyira szomorú a topic. :)


Szia kedves Rosta!

:) Azért olvasgatlak Titeket.

Most ilyen elvonulós vagyok.Meg kell, hogy harcoljam a hitnek szép harcát.

Ölellek szeretettel cilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 16:35 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
:-)

Kedves Anna!

Kérlek keress gyülekezetet, mert többen vagyunk, akik így élünk (amiről írtál) és ezt az űrt az Úr be akarja tölteni - akikkel beszélhetsz a hitedről, kérdéseidről, stb. - de egyelőre ez most még nem a családod, de ennek is el jön az ideje:
"Higgy az Úr Jézusban és üdvözülsz mint te, mind a te házadnépe!"

Péter

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 18:53 
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 03., szombat 21:51
Hozzászólások: 32
Kedves Cilla!

Köszönöm azt az írást amit bemásoltál, elolvastam, sokat gondolkozom rajta. Így ismeretlenül, néhány szó után is annyira eltaláltad mi bánt engem.

Kedves Péter!

Néhány hónappal ezelőtt találtam egy kedves kis gyülekezetet nem messze az otthonomtól, ahol nagy szeretettel fogadtak. Sajnos a lelkésszel, bár próbálkoztam, nem sikerült beszélgetnem az engem foglalkoztató témákról, másokhoz pedig elég bátortalanul közeledek (számomra nagyon nagy nehézséget jelent megnyílni mások előtt). Egyelőre két ember (egy baráti házaspár) van az életemben, akikkel mélységében is meg tudom beszélni a gondolataimat, érzéseimet, ők mindenben segítenek nekem. Ők nagyon nagy szerepet játszottak abban, hogy Isten felé megnyílt a szívem. Csak hát, sokszor lelkiismeret furdalásom van, mert úgy érzem, rájuk telepszem már ezzel (ők ezt sosem éreztették, ez belőlem fakad), annyira erősen kavarog bennem minden, hogy szinte csak ez foglalkoztat, és ha rajtam múlna reggeltől estig beszélgetnék velük, de hát mindenkinek meg van a maga élete. :) De nincs gond, ahogy erősödöm a hitemben, úgy nyitok mások felé is (akár a gyülekezetben), csak néha nagyon magányos tudok ebben lenni.

Üdv,
Ana


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 19:50 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Kedves Ana!

Olyan jó amiket írsz, hogy őszintén beszélsz magadról, hidd el, ahogyan engem ez nem fáraszt, hanem örömöt ad, úgy van ezzel az a hívő házaspár is. :-)

A gyülekezetben pedig az Úr fog adni testvéreket.
Nekem a szolgálatok kapcsán alakultak ki olyan közeli kapcsolatok, ahol lehetett imádkozni, beszélgetni.
pl. amikor tábortakarító nap van, akkor egy része ennek a takarítás, a másik része a testvérekkel való beszélgetés, én egy ilyen nap után duplán gazdagon megyek haza :-)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2009. jún. 16., kedd 10:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Tudjátok, mi a szomorúkód a fórumon? :(

OOO

O regisztrált
O rejtett
O vendég


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2009. aug. 07., péntek 11:41 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ahogy az informatikusok elképzelik. :)

Mondjuk szerintem először a nulla meg az egy teremtésének lenne logikája, de biztos, hogy én nem értem az adatbázis kezelés rejtelmeit:

Idézet:
Windows biblia!

Kezdetben teremté az Úr a Bitet és a Byte-ot. És teremté ezekből a Szó-t.

És a Szó-ban két Byte volt, és nem létezett semmi más. És az Úr elválasztotta az Egyet a Nullától. És látá az Úr, hogy ez jó.

És mondá az Úr: Legyen Adat. És így történt. És mondá az Úr: Foglalja el az Adat a megfelelő helyet. És megteremté az Úr a floppy diszkeket, a hard diszkeket és a kompakt diszkeket. És látá az Úr, hogy ez jó.

És mondá az Úr: Legyen Számitógép, ahova a floppy diszkeket, hard diszkeket és kompakt diszkeket be lehet helyezni, és elnevezte Hardvernek. És látá az Úr, hogy ez jó.

És Szoftver még nem létezett akkor. De az Úr megteremtette a Programokat, nagyokat és kicsiket az fajtájuk szerint. És mondá az Úr: szaporodjatok és sokasodjatok, és töltsétek meg a Memóriát.

És mondá az Úr: Teremtsünk Programozót, és alkosson a Programozó új Programokat, és irányítsa a Számítógépeket, a Programokat és az Adatokat.

És megteremté az Úr a Programozót, és elhelyezte a Számítóközpontban. És megmutatta neki az Úr a Könyvtárszerkezetet, és mondá neki az Úr: Használhatsz minden Könyvtárat és Alkönyvtárat, de NE HASZNÁLD a Windows-t.

És mondá az Úr: Nem jó a Programozónak egyedül. Álmot bocsátott rá, és kivette egyik oldalbordáját, és másik lényt teremtett belőle, aki felnéz a Programozóra, aki szereti azt, amit a Programozó csinál, És elnevezte az Úr ezt a lényt Felhasználónak.

És ott volt a Programozó és a Felhasználó a csupasz DOS alatt, És látá az Úr, hogy ez jó.

De Bill okosabb volt az Úr minden más teremtményénél. És Bill megkérdezte a Felhasznalót: Mondta-e az Úr, hogy ne futass egyetlen programot sem?

És a Felhasználó válaszolt: Azt mondta az Úr, hogy használhatunk minden Programot, minden Adatot, de mondta, hogy soha se használjuk a Windowst, különben meghalunk.

És mondá Bill a Felhasználónak: Hogyan beszélhetsz olyasmiről, amit még ki sem probáltál? Abban a pillanatban, hogy a Windows-t futtatod, olyan leszel, mint az Úr. Képes leszel bármit létrehozni egy egyszerű egérkattintással!

És a Felhasznaló látá, hogy a Windows gyümölcsei szebbek és könnyebb őket használni. És látá a Felhasználó, hogy minden tudás haszontalan, mert a Windows képes azokat helyettesíteni.

És a Felhasználó installálta számítógépén a Windowst, És mondta a Programozónak, hogy ez jó.

És a Programozó azonnal elkezdte keresni az új drivereket. És megkérdezte őt az Ú r: Mit keresel? És a Programozó válaszolt: új drivereket keresek, mert nem találom őket a DOS-ban. És mondá az Úr: Ki mondta neked, hogy új driverekre van szükséged? Futtattad a Windowst? És a programozó válaszolt: Bill mondta nekünk!

És mondá az Úr Billnek: Azért, amit tettél, gyűlölt leszel minden teremtmény előtt. És a Felhasználó boldogtalan lesz miattad. És örökké a Windowst kell árulnod.

És mondá az Úr a Felhasználónak: Azért, amit tettél, csalódni fogsz a Windowsban, És az megeszi minden Erőforrásodat, És lassú programokat kell majd használnod, és örökkön örökké a Programozó segítségére fogsz szorulni.

És mondá az Úr a Programozónak: Azért, mert hallgattál a Felhasználóra, soha sem leszel boldog. Programjaidban hemzsegni fognak a hibák, és ki kell javítanod őket, és újra ki kell javítanod őket az idők végezetéig.

És az Úr kiűzte őket a Számítóközpontból, az ajtót bezárta, és jelszóval levédte.

GENERAL PROTECTION FAULT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2010. máj. 24., hétfő 09:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Mint egy végvári vitéz- állapítottam meg sokszor a Pista bácsi szolgálatán gondolkodva,- így mikor a püspök úr a gyászistentisztelet alatt kimondta ezt a szót, ránéztem a férjemre. A temetésre igyekezve az autóban hosszan felidéztem, hogy is volt, amikor először léptem be a nyitrai református templomba.
75-ben nem volt ajánlott program egy egyetemistának templomba menni- először a katolikus lányokkal jártam este a vártemplomba. Egyszer azonban az Ige szíven ütött: el nem hagyván a magunk gyülekezetét...megkerestem hát a csillagos templomot, de először szlovák evangélikus istentiszteletre nyitottam be. A református az előbb van /kilenckor vagy fél kilenckor- erre már nem emlékszem/..
Ezért gondoltam, hogy szlovák nyelvű lesz az istentisztelet, így az énekeket kirakó gyerekekhez szlovákul szóltam. Aztán ők dolguk végeztével kiszaladtak a templomból, közben észrevettem a kirakott magyar énekeskönyveket is, s elvettem egyet. Kisvártatva bevonult a gyülekezet: a lelkész a családjával, s talán még vagy négy ember. A gyerekek valószínűleg tájékoztatták az apjukat, hogy van egy szlovák vendég is, mert a lelkész, alig kezdődőtt az éneklés, végigjött a hosszú templomon: s a kezembe nyomta az aznapi énekeket, s szlovákul mondta, hogy ezeket a magyar énekeskönyvben találom..-köszönöm, már elvettem egyet- így kezdődött ,s az ott töltött 5 év alatt igazi lelki otthonommá vált ez a család, s a náluk gyülekező ,az évek során egyre gyarapodó ifjúsági csoport .
Első éven a bibliaórákra ketten jártunk a szobatársnőmmel, s Pista bácsi, Zsuzsa néni türelmesen várta, megszólalunk-e valaha, vagy csak nagyokat hallgatva ugyan, de minden órán ott ültünk.Azt éreztük, hogy szeretnek bennünket- amikor biológiára növényeket kellett préselnünk, Pista bácsi még abba is besegített pár útközben talált ritkasággal. Aztán lassan kezdett megnyílni előttünk is az Ige, én ott élhettem át a megtérésemet is.Évről évre újabb diákok merészkedtek a a bibliaórákra, s bizony, az utolsó éven már az volt a ritkaság, ha valamelyik nap nem jöttünk össze imádkozni, beszámolni a dolgainkról- mert hát azért zajlott mindenki körül az élet- szívügyek, vizsgák, egyebek..

A múlt héten Pesten keresztülhaladva felsóhajtottam: de jó lenne Ildivel találkozni- elmondani, kivel mi történt az elmúlt harminc év alatt- mert elsodródtunk egymástól, s nem tartottuk a kapcsolatot..
hazaérve többen is jelezték, hogy Pista bácsi hosszú,türelemmel viselt betegség után a hazaköltözött, temetése szombaton lesz..-még akkor sem gondoltam, hogy talán itt találkozhatunk, csak mikor kezdtek gyülekezni az emberek, akkor figyeltem konkrétan, nem lesz-e az érkezők között? ott volt.

S a bónusz- ami csak azoknak jár, akik egy hosszabb beszélgetésben feltétlenül jóban emlegetik a fórumot- kiderült, hogy ismerem az egyik kedves fórumtársunk feleségét- hiába ez a virtuális háló jobban átszövi kistérségünket, mint gondolnánk.

Ideteszem még azt a verset, amit a Pista bácsi kérésére szavaltak el a temetésén- eddig csak a refrénjét ismertem:

Francois Villon

Haláltánc-ballada

Ott ült a Császár. Dús hajában
hét csillag volt a diadém.
Rabszolganépek térden állva
imádták, barna köldökén
a Göncöl forgott, válla balján
lámpásnak állt a holdkorong:
de a bohóc sírt trónja alján:
"Mit sírsz" - rivallt reá - "bolond,
nincs szív, mit kardom át ne járna,
enyém a föld!"... S hogy este lett,
egy csontváz tántorgott eléje
s elfutta, mint egy porszemet.
- Kényúrként éltünk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Gót ablakokban sírt az Orvos:
"Uram, nektárod merre nõ,
amely ír minden kínra s melytõl
meggyógyul minden szenvedõ?"
S az nyílt: keszeg magiszter
táncolt végig a szobán,
kezében mély ólomkehelybõl
kínálva színtelen borát:
"Igyál, e nedv hûs, mint a - mámor,
s nincs seb, mit hegged nem takar,
igyál, testvér; e mély pohárból,
csupán az elsõ korty fanyar."
- Kontárok voltunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

A kútkávánál állt a Gyermek,
szakadt gyolcsingecskében, s rõt
topánban, s nézte lenn a vízben
képét, mely játszani hívta õt:
..."Ha jössz: a holdleánytól este
a cukrot süvegszám kapod,
s minden pirosló reggelente
békákon ugrálunk bakot."
"Jövök már!" - szólt, s a víz lenn nyálas
siklót dagasztott zöld hasán,
míg a halál vihogva vitte
anyjához a vörös topánt.
- Balgán játszottunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Repedt tükrénél állt a Céda:
"Hajamnak árja még veres,
miért, hogy már a régi léha
seregbõl már senki sem keres?
Ölem még izzó csókra éhes,
mellem rózsája még kemény..."
S az ablakon röhögve lépett
be az utolsó vőlegény:
"Hopp, Sára, hopp gyerünk a táncra,
ma: holt szerelmeid torán
hadd üljön nászlakomát lárva
ágyékod hervadt bíborán!"
- Buján fetrengtünk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Éjfél borult a háztetõkre,
s kuvikhan szólt a berken át,
midõn a Bankár útnak indult,
elásni véres aranyát.
Az útkereszten vasdoronggal
hét ördög várta s a Halál;
s mikor kardot rántott, a csontváz
fülébe súgta: "Mondd, szamár,
szamár, mit véded még a pénzed?
Meghalsz s a kincsed elviszem,
s a kincs helyett eláslak téged,
akit nem ás ki senki sem."
- Kufárok voltunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Aranypárnáin ült a Dáma,
s üvöltve sírt: "ne még, ne még",
de õ már átkarolta drága
csípõi karcsú, gót ívét,
"engedj csak még egy lanyha csókot,
meg egy gyönggyel kivarrt ruhát,
engedj csak még egy buja bókot,
még egy szerelmes éjszakát" -
de õ, rút foltot vetve mellén,
mely, mint rákseb, egyre nõtt,
fehér testét nyakába vette
és vitte, vitte, vitte õt.
- Tunyán henyéltünk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Tüzénél állt az Alkimista,
s óráját nézte, mely lejárt.
"Isten vagy ördög: egy napot még,
amíg megoldom a talányt,
a végsõ, nagy talányt, amerre
görebjeimnek ezre vitt,
csak egy napot, mert megfejtem,
megfejtem holnap alkonyig."
"Nem fejted" - szólt a hang- "nem fejted"
s vállára tette jéghideg
kezét , míg felrobbant a lombik:
"Aludni mégy most, mint a többiek.
- A Titkot ûztük mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

Pestis-csengõkkel jött dögvész,
s a reimsi szentegyház elõtt
húsvétvasárnapján derékon
kapta a hájas Püspököt:
"Néked szereztem ezt a nótát,
gyerünk nagyúr! Csengõm csörög -
légy pápa vagy próféta, rózsás
hajnalködökbe öltözött,
légy szent püspök, vagy rút eretnek
ki ég a máglya kormain,
misézhetsz lenn - én fenn nevetlek
a dómok csonka tornyain!"
- Álszentek voltunk mindahányan,
s az évek szálltak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!

A vén Paraszt már tudta s várta
alkonytájt kinn az udvaron:
"Görnyedt testünknek nincsen ára,
s úgy halunk meg, mnt a barom.
Kaszás testvér! Sovány a földünk!
könyörgöm: egyet tégy nekem:
ha elviszel, szórd szét trágyának
testemet kinn a réteken!"
Õ rábólintott s vitte lassan,
s úgy szórta, szórta, szórta szét,
mint magvetõ keze a búzát,
vagy pipacsot az õszi szél.
- A földbe térünk mindahányan,
s az évek szállnak, mint a percek,
véred kiontott harmatával
irgalmazz nékünk, Jézus Herceg!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2010. máj. 24., hétfő 20:06 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Köszönjük, Erika!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2010. jún. 01., kedd 13:19 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Boldogok a halottak , akik az Úrban halnak meg mostantól fogva. Bizony, azt mondja a Lélek,mert megnyugosznak az ő fáradságuktól, és az ő cselekedeteik követik őket. Jelenések 14:13


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2010. jún. 01., kedd 15:18 
Offline

Csatlakozott: 2010. jún. 01., kedd 13:14
Hozzászólások: 15
Kedves Fórumozók!
A mai napon regisztráltam,ezért elnézéseteket kérem ha valamit nem jól csinálok,rossz helyre írok.
Ami miatt fórumot kerestem az egy problémám amivel már hónapok óta küzdök és nem tudom letenni,nem tudok szabadulni.
Pedig rengeteget imádkoztam emiatt.Már nagyon zavaró számomra ez a dolog.Már sokszor betegesnek érzem ezt magamban.
Előre is kérlek benneteket ne botránkozzatok meg rajtam.Nos a lényeg röviden:
Van egy személy/nő/az "életemben" akivel kapcsolatban tele vagyok negatív,bűnös gondolatokkal,indulatokkal.
Rosszindulat,irigység,kiváncsiság és hasonlók.
Rengeteget foglalkozom azzal milye van-milye nincs,miből van.(hozzáteszem nem él jobb anyagi körülmények közt,mint én/mi..mégis....)
Hasonlítgatom magamat őhozzá.(külsőleg is)
Ha valamit veszünk várom,hogy meglássa,megtudja,hogy mink lett.
Szóval csupa bűnös dolgok.
Sokszor imádkoztam már emiatt,mert már érzem nagyon a súlyát magamon.De egyszerűen nem tudok szabadulni tőle.Újra és újra visszatérnek ezek a gondolatok.
Kértem az Úr bocsánatát is minden esetben.

Nem tudom mit tehetnék,hogyan lehet megszabadulni ettől.
Próbáltam,hogy imámban áldást kértem az illetőre,de éreztem,hogy nem volt teljesen őszinte a kérésem.
Hogy mi vezetett ehhez azt igazából nem szeretném leírni csak ha nagyon muszáj.Az illetőt egyenlőre nem tudjuk teljesen kiírni az életünkből.Van egy közös kapocs ami által sok mindent megtudok róla.
Ha tudtok építő segítséget adni nagyon köszönöm!

A másik kérdésem ennél egyszerűbb lenne:ha a hívő ember elkövet bűnt az életében,őszintén megbánja,az Úr megbocsát,önmagának miért nem tud megbocsátani?Hogy érhető ez el?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2010. jún. 01., kedd 18:33 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Blankat!
Én csak valami kemény sokkoló dolgot tudnék neked itt mondani (ez az én reszortom itt :) ), úgy hogy várjuk meg a többieket, akik majd valami fájdalommentessel próbálkoznak.
Csodálom hogy még nem szólalt meg senki, nem szoktak ennyit késlekedni egy segítség kérésnél.
Szeretettel üdvözöllek a fedélzeten. :)
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Ha szomorú vagy
HozzászólásElküldve: 2010. jún. 01., kedd 18:41 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Kedves Blankat!
Üdvözöllek. Olyan jó, hogy ilyen őszinte vagy magaddal meg velünk is.
Egyet kérdezek:
Ez a hölgy, akivel szemben ilyen érzéseid vannak, hívő?
Üdv:
nX


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 151 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 11  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 8 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség