Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. márc. 30., hétfő 13:24 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
rosta írta:
rosta írta:
A Hír tv elmélete szerint a Bajnainak készítik elő a terepet ilyen kacifántosan.

Őt nem akarja jelenleg senki, viszont mellette szól és emiatt a szociknak elfogadható lesz végül, hogy az eu-s pénzek osztásában nagyon képben van. Jó kérdés, hogy mit szól hozzá a szadesz...


Úgy tűnik, hogy a Hír tv rendelkezik a legjobb informátorokkal a jobboldalon. Gondolom a balliberális oldalon ez a hír nem okozott meglepetést... :wink: :

Idézet:
Az SZDSZ megszavazta Bajnait
2009. március 30. 01:51

Bajnai Gordon miután a MSZP-frakció bizalmat szavazott neki, az SZDSZ-nek számolt be programjáról, amit kevéssel éjfél előtt meg is szavaztak a liberálisok. Bajnai már korábban elhagyta az SZDSZ székházát.

http://www.mno.hu/portal/626125



A szavazatarány igencsak soványra sikeredett, és...

Az SZDSZ nem küld sem minisztereket, sem államtitkárokat az új kormányba: nem készül koalícióra - adta hírül a közrádió.

Gusztos Péter frakcióvezető-helyettes arról is beszélt a képviselőcsoport ülése után, hogy a liberálisok kívülről támogatnának egy szakértői válságkezelő kormányt.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 30., hétfő 14:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Mindezek ellenére nem képzelhető el, hogy csupán egy színjáték volt az egész hajcihő? Én ezeknek azt sem hiszem el, ha kérdeznek... :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 30., hétfő 14:12 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Bajnai nagyon brutális lesz...na nem magával.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 30., hétfő 14:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Literaty írta:
Bajnai nagyon brutális lesz...na nem magával.


Amikor a Bajnai neve felmerült, rögtön a Medgyessy ugrott be nekem, aki 2002-ben megnyerte a magyar választópolgárt a baloldalnak a maga kicsit gátlásos, ügyefogyott, kicsit félénk, de intelligensnek kinéző stílusával, akivel szemben az Orbán mint az erőszakos politikust lehetett megmutatni. Még azt is el tudom képzelni, hogy most is ezt a játékot akarják meg egyszer végigjátszani.

A megszigorítások a hírek szerint csak 2010-ben várhatóak papír szerint is, valójában nem lesznek a választásokig érdemi lépések szerintem. Egyszerűen elfelejtkeznek a megszorításokról a választásokig. A Bajnai a maga szelídnek és racionálisnak tűnő stílusával addig is egyfajta gyógyír lehet a hiszteroimbecil Gyurcsányhoz képest. Nem lesznek kordonok, nem lesz mocskolódás, szelíd "útelágazásos" párbeszéd következik, amelyben maximálisan besegít a testvéri média.

Ha a piacot képes lesz megvezetni, elhitetni vele, hogy ő voltaképpen egy nagy reformer, valamint ha az ellenzéket képes lesz úgy stigmatizálni, mint ahogy az exrefis szokta, egyfajta erőszakos, rasszista, náci bélyeggel, akkor bizony még bármi lehetséges. A Gyurcsány veszteségminimalizálásra játszik, de lehet, hogy még abban a reményben élnek, hogy megfordítható az állás. A politikában nincs lehetetlen...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 30., hétfő 19:58 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Addig is felégetheti a tarlót, a hasznos dolgokkal együtt....nem lesz könnyű dolga az új 2010-es kormánynak.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 31., kedd 09:39 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
Lendvai Ildikó az első áldozat...



A kígyóról szóló bölcsesség igazolódik be az MSZP frakcióvezetőjén... A hajdan Aczél György keze alatt tanult exkommunista "kultúrpolitikus" asszony rövidesen búcsút mondhat az MSZP-frakcióvezetői pozíciójának, arra ugyanis Gyurcsány Ferencnek lesz szüksége.

A sztálini kommunizmus gyakorlata éled újjá az MSZP legeslegújabb történetében. A kormányfő leváltja önmagát, de ő mondja meg, kire, és ehhez asszisztál az egész párt, amely egy hét alatt a saját imádott elnöke ellen fordul...

A kormánytagok örömmel üdvözlik a kormányváltást, de csak 72 óra múltán jönnek rá, hogy a saját menesztésüket is megszavazták.

És mindennek tetejébe utolsónak ébredt az a politikus, Lendvai Ildikó, aki a legtöbbett tette a Parlament falai közt, a széles nyilvánosság előtt Gyurcsányért. Pedig LI a munkásmozgalom régi harcosa, mondhatni nagyasszonya, egy dolores Ibarruri, aki Kádár, a négyesfogat, Horn, Kovács, Medgyessy és Gyurcsány alatt is híven szolgált.

Lendvai Ildikó - ha hű akar maradni önmagához - kénytelen lesz a közeljövőben az ország nyilvánosságe előtt helyeselni a saját pozícióvesztését, és paradox módon azért, mert - évek óta ezen dolgozott.

Talán mostantól könnyebb megértenünk, miért mondta el önmagára terhelő vallomását Rajk László.

Jelentjük: a Mozgalom él!!! És virul, amennyiben változatlanul szedi áldozatait a saját soraiból.


---
Ha tényleg így lesz valahol sajnálatra méltó, mert olyan hűségesen vibrált mindig mellette.
De az mszp pozicíókat illetően azt már megszoktuk, hogy a könyölkésnél nincs bocsánat.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 31., kedd 12:39 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Gyurcsány szerepe Európa bekerítésében

http://index.hu/belfold/2009/03/31/gyur ... riteseben/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. márc. 31., kedd 14:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A végső összeomlás hiteles története:

http://kepviselofunky.blog.hu/2009/03/3 ... osszeomlas

:) :) :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. ápr. 02., csütörtök 08:00 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
rosta írta:
A végső összeomlás hiteles története:

http://kepviselofunky.blog.hu/2009/03/3 ... osszeomlas

:) :) :)




A képzelőerő után jöjjön valami közelebbi a gondoláról:


Nyiri János
2009. április 1. 20:41
Gyurcsánynak vége

Minden jel szerint március 31-én ért véget Gyurcsány Ferenc pályája az MSZP-ben. Tegnap ugyanis fölébredt az életösztön a szocialista párt vezetésében, és a 15 órára meghirdetett frakcióülés helyett egészen más összejövetel kerekedett. Történelmi értékű dokumentumokat mentünk meg a jövőnek.


Körülményes magyarázatok helyett idetesszük az MSZP tegnap esti közleményét:
Megállapodás a kongresszus előkészítésének pontos menetéről

Kedden délelőtt az MSZP megyei elnökei értekezletet tartottak, melyen a párt tisztségviselői is részt vettek.

Az értekezlet kemény és szenvedélyes vitában tárgyalt a teendőkről, hiszen azok a baloldal jövőjét alapvetően határozzák meg. A vita végére egyetértés alakult ki, nem csak a kongresszus előkészítésének menetéről, hanem annak politikai és emberi normáiról is.

Az MSZP országos és megyei vezetői tudatában vannak annak, hogy a párttagok jogos elvárása, a baloldali emberek közös érdeke, hogy a pártnak minél hamarabb közös bizalmat élvező erős vezetése legyen. Ez fontosabb, mint a személyes érdekek és vélemények. Az elnökjelölés természetesen emberi sorsokat, ambíciókat érint, olyan emberekét, akikre vigyázni a szocialista párt közös érdeke, és akiknek a munkájára a későbbiekben is szükség van. Ezért a jelölés egyik követelménye az őszinte vélemények szembesítése, a másik azonban az, hogy az együttműködés lehetősége ne csorbuljon, hanem erősödjön, és mindenkinek a teljesítményét, méltóságát tiszteletben tartsák. Ezt a normát az értekezlet valamennyi résztvevője magára nézve kötelezőnek tartja, és ennek jegyében kéri ki a küldöttek véleményét.

Megállapodás történt a kongresszus előkészítésének pontos menetéről is. Eszerint szerdán ülést tart a párt országos elnöksége, csütörtökön ismét találkoznak a megyei elnökök, és összeül a jelölő bizottság. Csütörtök délután tartja ülését az MSZP országos választmánya.

Pénteken a frakció ülésezik, majd az eddigi döntésnek megfelelően, vasárnap délután megkezdi munkáját az MSZP kongresszusa.

Budapest, 2009. március 31.

Boldvai László
az értekezlet levezető elnöke

Lendvai Ildikó
a jelölő bizottság elnöke

Ez a dokumentum azt tükrözi, hogy a Gyurcsány Ferenc nélkül összeült – és az MSZP alapszabályában egyébként nem létező (!) „testület” – amelyet jobb híján „értekezlet” névvel illetnek – összezárt. Elástak minden csatabárdot, mert fölfogták: politikai otthonuk, egzisztenciájuk közös alapja, az MSZP a szakadék szélére jutott.

Ezért félretesznek minden nézeteltérést, és közös politikai jövőjük megmentésére összefognak.

Hogy miben fognak össze, azt – idősebbek számára jól ismert módon – a mai Népszabadságban jelentették be, mégpedig meghökkentően emlékeztetve a Rákosi-korszak közéleti gyakorlatára.

Íme a második dokumentum:

Gyurcsánynak semmilyen poszt nem marad

Az MSZP pártelnököt és kormányfőt választ a hétvégén, de mi lesz Gyurcsánnyal, aki eddig mindkét posztot betöltötte? Lehetne akár frakcióvezető, akár házelnök, kombinálnak. Nem lesz.

Az MSZP alapszabálya értelmében soron kívüli kongresszusra (többek között) akkor van szükség és lehetőség, ha betöltetlen a pártelnöki poszt. Ha azért kell soron kívüli kongresszust összehívni, mert a pártelnöki poszt megüresedett, a választmány dönthet úgy, hogy az elnökválasztó tanácskozást nem kell megelőznie az alulról építkező tisztújításnak. Ez azt jelenti, hogy a korábban megválasztott megyei, országos és más vezetők helyükön maradnak.

Az alapszabály értelmében a kongresszuson elég a küldöttek egyharmadának írásban jelölnie valakit, és azt kötelezően az elnökjelölti listára teszik. Így ismét pártelnöki jelölést kaphat akár Gyurcsány Ferenc is. Azzal azonban, hogy a távozó miniszterelnök maga deklarálta távozását, ez bár szimbolikus, de felesleges lenne.

Ugyancsak az alapszabályból következik, hogy a pártelnöki székből távozó Gyurcsány nem ülhet be például egy megüresedő elnökhelyettesi vagy alelnöki pozícióba - igaz, ezt nem is ambicionálja.

Amennyiben olyan személy indul és nyer a pártelnöki versenyben, aki más vezető tisztséget is betölt (pl. Szekeres), abban nem kerül a helyére senki. Így tehát Gyurcsány Ferencnek nem lesz meghatározó (formális) státusza a pártban.

Lendvai pártelnökké választása esetén átvehetné a frakcióvezetést, de ez ellen a belső lobbik hamar tiltakoznának. Szinte teljesen kizárt, de akár elfoglalhatná Szili Katalin helyét is a házelnöki székben, ha a politikus nyer a pécsi polgármester-választáson. Valójában azonban sem Gyurcsány habitusa, sem céljai nem egyeztethetőek össze az Országgyűlés elnöki posztjával.

Ilyen újságcikkek után öngyilkosok lettek a „megnevezett” elvtársak a vörös hőskorban.

Ez a cikk ugyanis belső pártnyelven közli: Gyurcsány Ferencnek az alapszabály szerint nincsen más esélye az MSZP-ben, mint – megőrizni az elnöki pozíciót. Amelyről maga jelentette be távozását, mégpedig ország-világ színe előtt.

Az a tény, hogy a tegnapi megyei elnökei értekezlet, melyen a párt tisztségviselői is részt vettek nem formális, hanem informális találkozó volt, viszont politikai közleményben tájékoztatták róla a közvéleményt, szóval ez a tény tulajdonképpen hadüzenet.

Hogy a párt elnöke nélkül eldöntötték a tisztújítás menetét, sőt ezt gondosan alapszabályi védelemmel is ellátták, világosan jelzi: a megyei elnökök és „a párt tisztségviselői” felmondták Gyurcsánnyal az együttműködést.

Mi történhetett az MSZP-ben tegnap?

A zuhanyhíradó szerint a párt vezetése megismerte a legújabb budapesti közvélemény-kutatási adatokat, amiből megtudták: minden fővárosi választókerületet elveszítenének egy most vasárnapi választáson.

Ha Budapest elúszott, akkor már a rozsdaövezetekben (Baranya, Borsod, Komárom-Esztergom) sincs remény.

A régi időkben ilyenkor egyetlen lehetőség maradt: amit Lukács György a mozgalom diszkontinuitásának nevezett el: az MSZP a legrövidebb időn belül még az emlékét is ki akarja törölni majd Gyurcsány Ferencnek a párt történetéből.





Kapcsolódó anyagok

MSZP-vezetők 2009. március 31-ei nyilatkozata - http://www.gondola.hu/http://mszp.hu/be ... sodlagosak


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. ápr. 27., hétfő 18:25 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Annyi kritikusat mondtunk már a Gyurcsányról. Lassan itt az ideje valami pozitivat írni, mondjuk egy Gyurcsányt pártolót bemutatni:

Idézet:
A kisfiú hazaérkezik fáradtan és éhesen az iskolából.
- Anyu, mit eszünk?
- Ma, drága fiam, semmit.
A gyerek a kalitkában szundikáló papagájra néz.
- És ha megennénk a papagájt rizzsel?
- Nincsen rizs.
- És ha megsütnénk?
- Nincsen olaj
- Nekem olaj nélkül is jó. Mondjuk, esetleg kirántanád?
- Gáz sincs.
- És ha a mikróban?
- Nincsen áram.
Erre a papagáj örömittasan felkiált:
- Éljen Gyurcsány! Éljen Gyurcsány!!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. ápr. 28., kedd 13:35 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Pedig ezen a fórumon olvastam vissza egypár helyen, hogy milyen őszinte, nála őszintébb miniszterelnöke még nem volt az országnak,legalább azt csinálja amit kell..meg nincs jelenleg nála alkalmasabb személy stb...Csak most is elő kéne jönni ezeknek a személyeknek ....hol vannak a véleményükkel?

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. ápr. 28., kedd 13:42 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
fura az emlékezet...

keresés: "őszinte ÉS miniszter" összes hozzászólásban... eredmény:

"A keresési feltételeknek egy fórum, és egy téma sem felelt meg."

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. ápr. 28., kedd 20:26 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Gyurcsányról néhány vélemény a kedves fórumozó társaktól:
Idézet:
de nem látok olyan személyt, aki alkalmasabb lenne

Idézet:
Nagyon sok évtizedet kellene visszamenni, hogy találjunk egy nála értelmesebbet.

Idézet:
Aztán átgondoltam milyen ember lehet Gyurcsány ez alapján a beszéd alapján. Azt gondolom, hogy az átlagnál egyenesebb, normálisabb, rendesebb ember.

Idézet:
Aztán végighallgattam a teljes beszédet, és kiderült, hogy szemét módon kiemeltek belőle részeket

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Gyurcsány Ferenc
HozzászólásElküldve: 2009. nov. 12., csütörtök 23:34 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Érdemes figyelni az éttermi találkozóval kapcsolatos reagálását, szerintem nem mondott igazat, vagy amnézia.

Tanúként hallgatták ki Gyurcsányt
http://index.hu/video/2009/11/12/osszev ... tekintete/

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Gyurcsány Ferenc
HozzászólásElküldve: 2010. okt. 22., péntek 19:57 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Idézet:
Vitányi Marxot, Molnár Istent szólította Gyurcsány gyűlésén

A '89-es demokraták pártját szervezné meg Gyurcsány Ferenc az MSZP-re építve, mivel szerinte egy új erő alapítása árulás lenne a mostanival szemben – hangzott el a Demokratikus Koalíció budapesti alakuló rendezvényén. A bukott miniszterelnök most már népi kezdeményezést szervezne az új alkotmány elfogadásáról és támogatja a szocialisták népszavazási kezdeményezését is. Molnár Csaba és Vitányi Iván egyaránt a demokratikus erők összefogásáról szónokolt.

Több százan gyűltek össze a Demokratikus Koalíció alakuló gyűlésére a fővárosi Szent István parkba, ahol a sátor környékét fémkerítéssel zárták el. A rendezvényen többek között megjelent Szabó Zoltán volt szocialista képviselő, Vágó István, Iványi Gábor metodista lelkész, Debreczeni József közíró és Terry Black, aki önkormányzati képviselőjelöltként 22 szavazott szerzett az MSZP színeiben. A rendezvényre érkező Gyurcsány Ferencet nagy taps fogadta a sátorban, míg Mesterházy Atillát csak korai távozása alatt tapsolta meg az idős átlagéletkorú közönség.

Vitányi fejedelmi abszolutizmust emlegetett

Nem véletlenül alakultunk meg 1956 előestéjén, hiszen a forradalmat mi is magunkénak érezzük – kezdte beszédét Vitányi Iván. Az egykori MDP-tag azt is elmondta: nehéz idők jönnek Magyarországra, mert fennáll a veszélye, hogy király nélküli királyság, vagy király nélküli abszolutizmus alakul ki. Ezért Vitányi szerint a Demokratikus Koalíciónak az a feladata, hogy szembenézzen a múltjával és hogy széleskörű összefogást alakítson ki. „Ezt úgy érhetjük el, hogy a legközelebb állók kapaszkodnak először össze” – mondta a politikus, utalva arra, hogy szocialisták friss platformja úgy jött létre, hogy a progresszív és a szociáldemokrata platform tagjai „most összetalálkoztak” és összefogtak a demokratikus Magyarországért.

Vitányi elmondása szerint „különböző lapokban elterjedt”, hogy ő kilépett a szociáldemokrata társulásból, ami a politikus elmondása szerint nem igaz. Meglátása szerint az a mi bajunk, hogy magunktól nem tudjuk kivívni szabadságunkat, ám most itt a magyarok nagy esélye, „hogy megszabaduljanak a fejedelmi abszolutizmustól”. Vitányi ezt követően Karl Marx nyomán azt közölte, hogy a szocializmus feltétele az, hogy polgári reformok beteljesüljenek.

Az Úr áldását kérte Molnár

„A Demokratikus Koalíciót erős kohézió tartja össze, hasonlóan a családhoz” – kezdte felszólalását Molnár Csaba, egykori kancelláriaminiszter. Szerinte az elmúlt években a baloldalra aggatott jelzőket le kell rázni. „Isten szent nevében kérdezem, hogy tényleg neoliberális politika volt az, hogy a 2001-es 65 ezres átlagfizetés mostanra 140 ezerre emelkedett?” – tette föl a kérdést az MSZP politikusa. Véleménye szerint soha nem kaptak annyi támogatást a határon túli magyarok az elmúlt nyolc évben, mint korábban. „Gyávák voltunk és ezért elnyertük a méltó büntetésünket” – vonta meg a szociálliberális kormányzás mérlegét Molnár.

Nem szabad hagynunk, hogy mások döntsenek az identitásunkról – tette hozzá. Molnár szerint rendszerváltásra van szükség az MSZP-ben, és emellett jelentős küzdelmet kell folytatni a „narancsszínű bolsevizmus” ellen. „Vagy egy Bethlen-Peyer paktumot kötünk a Fidesszel, vagy nem engedünk a '89-ből” – mutatott rá a volt kancelláriaminiszter. Bárki bármit mond, nekünk van igazunk – tette hozzá. „Nem adjuk föl a harcot és a végén mi fogunk győzedelmeskedni, az Úr áldása lesz ezen a munkán” – zárta felszólalását Molnár.

Népi kezdeményezést indít a bukott miniszterelnök

Országos népi kezdeményezést indít a Gyurcsány Ferenc vezette demokratikus koalíció azért, hogy népszavazás legyen az új alkotmányról – jelentette be a bukott miniszterelnök pénteken, az MSZP Demokratikus Koalíció megalakulásának rendezvényén. Az országgyűlési képviselő arra kérte az MSZP-t, hogy a párt bojkottálja az alkotmány előkészítésében való részvételt. Gyurcsány elmondta azt is, meggyőződése szerint nem is kell új alkotmány.

Úgy látja, nem rögzítheti az új alaptörvény azt, hogy választójogot kapjanak olyanok, akik nem viselik közvetlenül szavazatuk következményét és akik nem vesznek részt a közteherviselésben. Elmondta azt is: Isten az imáinkba és nem az alkotmányba való. Az új mozgalom elnöke azt ígérte: minden törvényt, amely korlátozza az emberek jogait, megtámadnak majd az Alkotmánybíróságon, és ahogy fogalmazott: „annyi pert akasztanak Orbán Viktor nyakába, hogy nem fogja tudni megszámolni őket”. A Fideszről pedig úgy vélekedett: Európa jobb klubjaiban összesúgnak a polgári párt háta mögött, hogy itt jönnek az új barbárok.

Gyurcsány: Többször vereséget mértek ránk

Gyurcsány szerint az alkotmányról a népnek kell döntenie és ennek a lehetőségét meg is teremtjük. A volt miniszterelnök úgy látja, hogy Orbán Viktor „elvett 4 évet az életünkből, mivel elpusztította a reformokat”. Gyurcsány elmondta, hogy Orbán nemcsak kordont bontott, hanem hitet is és így a demokratikus Magyarország ellenfele lett. Az MSZP politikusa szerint bár többször vereséget szenvedtek, de a demokraták elkötelezettségét nem tudták megtörni.

Gyurcsány a magán-nyugdíjpénztári befizetések kapcsán tervezett intézkedések miatt Orbánt sikkasztónak és hazugnak nevezte. A volt miniszterelnök emellett bejelentette, hogy támogatja az MSZP által pénteken kezdeményezett népszavazást és minden ezzel kapcsolatos törvényt az Alkotmánybíróságon fognak megtámadni.

Nem lesz új párt?

„Nyugatos, polgári Magyarországban hiszek és ezért küzdök” – hangsúlyozta Gyurcsány. Szerinte az ő reformjai arról szóltak, hogy mindenki felelős magáért. A politikus megismételte az MSZP korábbi véleményét, miszerint a kormány a módosabb rétegeknek kedvez az új adórendszerrel. Gyurcsány úgy véli, a mostani politika eredményeként 2012-13-ra költségvetési pokol alakul ki, aminek fő jellemzője az óriási hiány lesz.

„Félig egyetértek azokkal, akik az új pártot szeretnének alapítani, de ilyet nem fogunk tenni, mert ez árulás lenne” – jelentette be a bukott miniszterelnök. Gyurcsány szerint alapvetően az MSZP-ben vannak azok, akik egyetértenek velünk. Szerinte úgy kell átalakítani a bukott kormánypártot, hogy befogadja a „köztársaság eszméjét vallókat”. Gyurcsány a fő célt abban jelölte meg, hogy meg kell szervezni a '89-es demokraták pártját. „21 éves ez a párt, bonyolult múltja van, amire büszkének lehet lenni, és van, amire nem, de az MSZP a legnehezebb pillanatokban kiállt az országét” – vélte Gyurcsány.

Gyurcsány azt is elmondta, hogy ugyan sokáig lehet az MSZP a legerősebb ellenzéki párt, de véleménye szerint el kell jönnie annak az időnek, amikor megalakul egy olyan párt, amely nem fél, van programja megmérkőzik a jobboldallal. „Mi fogunk győzni” – jegyezte meg az országgyűlési képviselő. „Most van idő arra, hogy a pártot átalakítsuk és arról beszéljünk, miért nem mennek most jól a dolgok”. Gyurcsány beszédét a „Magyarországért és a köztársaságért” szlogennel zárta.

(Kovács András, Tompos Ádám – MNO)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 41, 42, 43, 44, 45, 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 21 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség