Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 95  Következő
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 20., hétfő 18:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Savanyú a szőlő!

Az euró 287 forinton áll. A hetente kieső csontvázak, az EU-s büntetések ellenére úgy tűnik van esélyünk, hogy a Matolcsy a végén megcsinálja.

Ezek a közgazdászok kényesebbek, irigyebbek, mint a primadonnák! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 20., hétfő 18:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az e heti Európai Uniós ajándék. Már a Bizottság is szemétkedik velünk. :

Idézet:
Újabb támadás készül Magyarország ellen?
WA
Forrás: MTI
2012. február 20., hétfő 15:41

A tervek szerint hamarosan foglalkozik az Európai Bizottság azzal a kérdéssel, hogy a túlzott deficit miatti eljárás keretében javasolja-e az európai uniós tagországoknak, hogy ideiglenesen és részlegesen függesszék fel a Magyarországnak járó kohéziós támogatásokat.

Ezt Karolina Kottova, a testület egyik szóvivője jelezte hétfőn Brüsszelben, az uniós végrehajtó testület szokásos napi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva. További részleteket a szóvivő nem közölt, csupán arra emlékeztetett még, hogy a témában Olli Rehn pénzügyi és gazdasági felelős az illetékes.

Az EU-tagországok pénzügyminiszterei az Európai Bizottság javaslatára a múlt hónapban döntöttek úgy, hogy a túlzott államháztartási deficit miatt Magyarország ellen régebben indított eljárás folytatódik.

A kiadott közlemény is utalt arra, hogy a következő lépések egyikeként – mivel euróövezeten kívüli országról van szó – Magyarország esetében a kohéziós alapból származó kifizetések felfüggesztése merülhet fel.

Korábbi tájékoztatás szerint egy ilyen intézkedés legkorábban a jövő évtől esedékes uniós támogatásokra vonatkozhatna, és csak azokra, amelyek esetében a támogatott beruházás még nem kezdődött el.

Túlzott deficit miatt huszonhét uniós tagállam közül huszonhárom ellen folyik eljárás az unióban.



http://mno.hu/gazdasag/felfuggesztenek- ... at-1053330


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 21., kedd 09:15 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
A Matolcsy azt csinálta, amit az utoló bejegyzésedben Magyarország elleni támadásnak tartasz. Vagyis szeégyeszemre először akarnak minket szankcionálni az EUban, mert ellenünk folyik legrégebben túlzott deficit eljárás.
Vagyis 2004 óta nem vagyunk képesek normális költségvetést készíteni és azt tartani.

"Arra a kérdésre, hogy miért most kíván ilyen döntést hozni a bizottság, Varga Mihály kifejtette: bár Magyarország most már 3 százalék alá tudta vinni az államháztartási hiányt, de az Európai Unió vitatja, hogy 2012-ben illetve 2013-ban ez megvalósul."

És hogy te is megértsd, hiába tudtuk tartani a hiányt tavaly, ez a hiánytartási módszer (unortodox) nem fenntartható.
Ha a családi kassza deficites, akkor azt ideiglenesen helyre hozhatod a családi ezüst elkótyavetyélésével (MANYUP), de ha a kiadásokat nem csökkented, akkor a következő évben újra deficites leszel.
Szerencsére az EU ezzel a szankció lebegtetéssel rákényszerít minket, hogy józan ész szerint gazdálkodjunk.
Csak érted, mennyire szánalmas vezetés az, amelyiket kívülről kell arra kényszeríteni, hogy a saját érdeke szerint cselekedjen?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 21., kedd 18:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Idézet:
"bár Magyarország most már 3 százalék alá tudta vinni az államháztartási hiányt, de az Európai Unió vitatja, hogy 2012-ben illetve 2013-ban ez megvalósul."

És hogy te is megértsd, hiába tudtuk tartani a hiányt tavaly, ez a hiánytartási módszer (unortodox) nem fenntartható.


Vannak emberek, akik azt hiszik előre látják a jövőt. Pedig ahogy a kommunizmusban szokták mondani a tanáraink, meg a kiképző törzszászlósok, hinni csak a templomban lehet. Történéseket, évnyi pontossággal még ott sem szoktunk hinni.

Ilyen alapon az iskolában nyugodtan kivághatnák a gyerekeket, mondván úgysem lesznek képesek a tananyagot megtanulni.

Viccet félretéve, a Gyurcsány 10 %-os hiánya nem érdekelte az uniót. Az ő közgazdászainak hittek az EU-ban, a jobboldal közgazdászainak nem hisznek. A KDNP 2009-ben így fakadt ki:

Idézet:
Almunia EU-biztos is asszisztált a hazug kabinetnek
2009. December 10.

A 2006-os választási kampányban Veres János akkori pénzügyminiszter megígérte, legfeljebb minimálisan lesz nagyobb az államháztartási hiány mértéke a tervezettnél. Az MSZP–SZDSZ-kormány 2006-ra 4,7 százalékos GDP-arányos hiányt tervezett, ebből végül csaknem kilenc százalék lett. Ráadásul a Pénzügyminisztérium megtagadta az államháztartási adatok közzétételét. A hivatalos magyarázat akkor az volt: „befolyásolhatja” a választások kimenetelét. Hogy az Európai Unió csak későn vette észre a túlköltekezést, az a „trükkök százainak” volt betudható. Mindezek ellenére az unió pénzügyi biztosától, a baloldali Joaquín Almuniától csak homlokráncolgatást és fejcsóválást kaptunk. Almunia ugyanis kiváló kapcsolatokat ápol az MSZP-vel. Bár a Fővárosi Bíróság a minap törvénytelennek nyilvánította ezt a gyakorlatot, így talán a tavasszal megtudhatjuk, hogyan alakult a 2009-es deficit, a helyzet mégsem megnyugtató.

A Fidesz szerint a 2010-es büdzsében kilencszázmilliárd forintos lyuk tátong. Lapunk ugyanakkor megtudta, hogy az ötszázmilliárd forintot is eléri az az adósság, amelyet az állami cégekben, többek között a MÁV-ban és a BKV-ban rejtettek el. Ez a hatalmas hiány időzített bombaként ketyeg, a következő kormány jövőre a költségvetésből lesz kénytelen konszolidálni a vállalatokat.

http://kdnp.hu/roviden/almunia-eu-bizto ... kabinetnek


Az Almunia 2010 januárban így nyilatkozott védve a baloldal gazdaságpolitikáját:

Idézet:
Almunia biztos nyilatkozata Magyarországról
„ Nagyra értékelem a magyar hatóságok és a magyar lakosság globális válság közepette annak érdekében tett erőfeszítéseit, hogy csökkentsék a költségvetési hiányt, fokozzák a pénzügyi fenntarthatóságot és megőrizzék a makrogazdasági stabilitást. A globális pénzügyi válság következtében tapasztalt súlyos gazdasági visszaesés közepette Magyarországnak sikerült elérnie, hogy a költségvetési hiány ne lépje túl a GDP 3,9%-át, ami – összhangban a megállapodás szerinti célkitűzéssel – a költségvetési megtakarításokra irányuló intézkedéseknek és az Országgyűlés által elfogadott 2010. évi költségvetésnek köszönhető. E lépések e redményképpen Magyarország megfelel a Tanács legutóbb közzétett, 2009. júliusi ajánlásainak. Az Európai Unió egyetértésével rendelkezésre bocsátott 6,5 milliárd eurós kölcsönt is tartalmazó támogatáscsomag a pénzügyek terén tapasztalt feszültség és a külső finanszírozási nyomás enyhítése révén hozzájárult a magyarországi gazdasági helyzet és a kilátások javulásához. A nemrégiben bekövetkezett kedvező fordulatra azonban nem kerülhetett volna sor az intézkedések hiányában, illetve ha azokat a magyar társadalom nem fogadja el. Örömömre szolgál, hogy a magyarországi helyzet jelentősen javult, melynek következtében a magyar hatóságok jelenleg nem tartanak igényt a kölcsön 1 milliárd eurónyi utolsó részletére. Az idei év várhatóan javulást hoz az EU és Magyarország gazdasági helyzetében, azonban továbbra is folyamatos erőfeszítésekre van szükségünk különösen a költségvetési hiány tekintetében. Mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a jövőben a deficitcélokat teljesítsük, és erősebb és fenntarthatóbb gazdasági tevékenységet végezzünk. " nyilatkozta Joaquín Almunia, az európai gazdasági és monetáris ügyekért felelős biztos.
http://europa.eu/rapid/pressReleasesAct ... anguage=en


Szóval az uniót sem előre, sem utólag nem érdekelte az országunk állapota a Gyurcsány idejében, amikor 9-10 %-os hiányok voltak. Most, amikor 3 % alatt tartjuk a hiányt, büntet bennünket azzal a jelszóval, hogy a jövőben nem fogjuk tartani a célt. Mindez nem röhejes, nem szánalmas, csupán tisztán mutatja az erkölcstelen állapotát ennek a szervezetnek!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 22., szerda 14:55 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Szóval az uniót sem előre, sem utólag nem érdekelte az országunk állapota a Gyurcsány idejében, amikor 9-10 %-os hiányok voltak. Most, amikor 3 % alatt tartjuk a hiányt, büntet bennünket azzal a jelszóval, hogy a jövőben nem fogjuk tartani a célt. Mindez nem röhejes, nem szánalmas, csupán tisztán mutatja az erkölcstelen állapotát ennek a szervezetnek!

De, nagyon is érdekelte, hiszen azután kellett több lépcsőben bemutatni az elfogadható konvergencia programot.
Az igaz, hogy közben az EU nagyot változott, mert a válság előtt a tőlünk sokkal nagyobbat csaló görögökkel szemben is elnéző volt. Tehát van egy "before" válság és egy "after" válság kinézetű unió.
Egyébként igaz, hogy jó lett volna, ha már akkor keményebben szorít minket az EU a normális gazdálkodásra. Kár, hogy nem tette, akkor most jobban állnánk. De mivel idióta gazdaságpolitikusaink vannak, ezért szükséges pénzügyi gyámság alá venni az országot, hogy végre azt csinálja, ami egyébként a saját érdeke.

Egy kis adalék:
"Orbán elzárná az uniós pénzeket
Ezermilliárdos uniós támogatási forrásoktól fosztaná meg Magyarországot Orbán Viktor, legalábbis ezt szorgalmazta Strasbourgban néppárti képviselők előtt. Arról megfeledkezett, hogy a támogatásokat nem az általa hazugnak titulált kormány, hanem térségi fejlesztések, vállalkozások, önkormányzatok, civilszervezetek kapják utólagos kifizetés, és igen szigorú ellenőrzés mellett. Az MSZP szerint Orbán egy nap alatt tönkretette a magyar EP-képviselők kétéves munkáját. A Fidesz magyarázatot ígért elnöke kijelentéseire.
FigyelőNet
2006. október 25. 18:09"

http://www.figyelo.hu/uzlet/20061025/or ... _penzeket/
Kis késéssel most tudta elérni OVi, hogy felfüggesszék a EU kohéziós segélyeket.
Az ilyet szokták egyébként a jobboldalon hazaárulásnak nevezni.
Mosolyoghatnánk, hogy a fagyi visszanyal, de sajnos ezeknek a játékoknak az árát mindig mi fizetjük meg, soha nem ők, akik okozzák.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 22., szerda 16:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ha a dátumot is megnézted volna, akkor bizony nem ezt a cikket linkelted volna... ! :idea:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 22., szerda 17:26 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Ha a dátumot is megnézted volna, akkor bizony nem ezt a cikket linkelted volna... ! :idea:

Direkt kopiztam oda a dátumot. Melyik része nem érthető? :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 22., szerda 17:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
exrefis írta:
Direkt kopiztam oda a dátumot. Melyik része nem érthető? :)


Ne csak a 2006 október 25. liberós hörgést olvasd, hanem a cikk végét is:

"A nyilatkozatban a Fidesz európai parlamenti képviselői tiltakoztak a beszéd olyan értelmezése ellen, mely azt a látszatot kelti, hogy Orbán Viktor az európai pénzügyi támogatások megvonását kérte. A valóság az, hogy mind Orbán Viktor, mind a FIDESZ európai parlamenti képviselőcsoportja ma is, mint ahogy az elmúlt két évben folyamatosan azért küzdött, hogy Magyarország minél nagyobb európai uniós fejlesztési támogatást kapjon, de kiállt az európai források átlátható és korrekt kezelésért is – áll a fideszes nyilatkozatban."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 23., csütörtök 12:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Idézet:
„Ennyi véletlen nincs” + Hang

Lánchíd Rádió
2012. február 23., csütörtök 09:46

Rövid időn belül négy kifogást is támasztott Brüsszel Magyarországgal vagy sokak szerint inkább a magyar kormánnyal szemben. Kötelezettség-szegési eljárást indított. Kifogás tárgyává tette az Erzsébet-utalványokat, visszaköveteli a földalapú támogatások egy részét, s most legutóbb a túlzott deficiteljárás miatt több mint 140 milliárd forintnyi uniós támogatás visszatartását helyezte kilátásba. Az egykori Phare-miniszter, Boros Imre szerint, ennyi véletlen nincs, s hasonló példa a Lisszaboni Szerződés aláírása óta nem fordult elő. A megalázónak is minősíthető hadjárat mögött az unió bizonyos vezetőire is nyomást gyakorló pénzügyi körök szándéka húzódik meg.

http://mno.hu/lanchidradiohirei/ennyi-v ... ng-1054252


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 23., csütörtök 18:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A Négy mancsnak van még hová fejlődnie :| :

Idézet:
Bérgyilkost keresett a Facebookon
Idősebb legyen 14-nél az áldozat, és haljon meg egy perc alatt

Forrás: MTI
2012. február 23., csütörtök 18:13
Vádat emeltek egy ohiói nő ellen, aki a Facebook közösségi portálon próbált meg gyilkost felbérelni, hogy megöljön valakit, aki szőrmét visel – közölte weboldalán a CNN.

A 27 éves Meredith Lowell álnéven próbált meg bérgyilkost felfogadni, aki hajlandó lett volna lelőni vagy leszúrni egy szőrmét viselő személyt. A Cleveland Heights-i lakos, akit kedden vettek őrizetbe, egy Facebook-csoportot kívánt létrehozni azért, hogy – mint a portálon írta – találjon „valakit”, aki „hajlandó lenne megölni valakit, aki szőrmét visel, 2001 október vége felé vagy 2011 november elején, esetleg a legkésőbb 2012 januárjában vagy 2012 februárjában”.

Lowell-lel egy FBI-ügynök vette fel a kapcsolatot, aki önmagát bérgyilkosnak adta ki. A nő azt kérte, hogy a gyilkosság a helyi könyvtárban történjen meg és hogy azon ő is jelen lehessen, mert a helyszínen rögtön a bűntett után anyagokat szeretett volna szétosztani az állatokkal szembeni kegyetlenségről.

„Hozzon egy éles kést, amely legalább 4 hüvelyk (10 centiméter) hosszú, és amely elég éles ahhoz, hogy leszúrjanak vele valakit vagy elvágják vele a torkát" – írta egy e-mailben Lowell a bírsági iratok szerint. A nő kikötötte, hogy a kiszemelt áldozatnak legalább 12 évesnek kell lennie, de az lenne kívánatos, ha „14 éves, avagy annál idősebb”.

„Azt akarom, hogy ez a személy 2 perc alatt meghaljon (2 percnél, 1 percnél vagy annál is kevesebb idő alatt még jobb lenne)” – folytatta kívánságlistáját a felbujtó.

Meredith Lowell tavaly áprilisban e-mailt küldött a Cleveland Heights-i rendőrségnek, amelyben közölte, hogy vizsgálatot indított a szőrmeipar ellen és sürgette, hogy a hatóság is tegyen ugyanígy.


http://mno.hu/kulfold/idosebb-legyen-14 ... tt-1054462


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 24., péntek 15:53 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Fenntartható vágyak
Összevegyültünk egy uzsorás kufár társasággal és most csodálkozunk?

Húsz éve folyamatosan vesszük fel minden évben a kölcsönöket, mert jobban, kényelmesebben akarunk élni, mint amennyire a munkavégzésünk feljogosít.

Összevegyültünk egy uzsorás kufár társasággal és most csodálkozunk?
Döbbenetes, a hiánycél évente csak 3 százalék?! Aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók. Fojtogatnak a bankárok? Nem kellett volna felvenni a kölcsönöket!
Keseregni fölösleges. Eső után köpönyeg!
Mi a megoldás? - kérdezik itt is, ott is? Nem az a kérdés, hogy a múltban mit kellett volna tenni, hanem itt és most mit kell tennünk?
A cári Oroszország az uzsorás bankárok karmai között vergődött, ezért a fényűző életmódhoz szokott vezető rétegét a nagy októberi forradalomban elhajtotta, és nagyrészt, mint halálos ellenségét kiirtotta. Milliók és milliók haltak meg és nyomorodtak meg, és nem csak Oroszországban.
Németország a fojtogató pénzügyi örvényből próbált kitörni, és végül Hitler vezetésével egy világégés szörnyű kataklizmájába rántotta az emberiséget.
Nem csak a politikusok és a katonák, de a pénzvilág bűne is volt a második világháború!

A valóság az, hogy mi mindannyian tápláljuk, éltetjük a kapzsiság ördögét, mi hizlaljuk legyőzhetetlenné!
Nem vállalsz gyermeket, így pénzedből nem földet, otthont veszel gyermekednek, jövődet nem fiadra bízod, hanem bankot keresel, olyan emberekre bízod pénzedet, kik a legnagyobb kamatot ígérik.
Persze őket is viszi a bírvágy szelleme, és pénzeddel, mint cápák vetik magukat bele a pénz világába.
Nincs kegyelem, ha nem sikeres ragadozók és te pénzedet veszélyben érzed, hát te is könyörtelenül visszaveszed utolsó vasig, és más bankra bízod. Nincs megállás, a tőzsdék, a bankok, a pénzvilág modern kártyajátékai, és ha játszassz, munka nélkül is gazdag lehetsz... de valóban az lehetsz?
A fogyasztás, a birtoklás vágya, a gonosz lélek vadászkutyái űznek, hajtanak a vesztedbe.

Isten által mindannyiunknak adott anyagi javak bölcs elosztása, hatalmas feladat! A múltban ott vannak a félelmetes kudarcok!
A kapzsiság, az önzés, a pénz, mint pusztító fenevad szedi az áldozatait. Van más megoldás?

Egyetlen elfogadható válasz a mai világ haláltáncára, Jézus Krisztus válasza.

Kétezer évvel ezelőtt közénk jött, és nem állt le vitázni, kiosztani senkit, hanem szülőföldjén Názáretben, megélte szeretteivel a maga csendes, becsületes munkáséletét.

Fenntartható vágyakat állított elénk, egy olyan életformát, mely elérhető, s mely boldoggá is tesz.
Szent Ferenc már nyolcszáz évvel ezelőtt az ördög ganajának nevezte a pénzt, egyszerű, vidám életútja ma is járható.
Fenntartható, tiszta örömök után kell kinyújtsuk a kezünket.
Olyan örömök után, melyet nem esz meg a rozsda, melyet nem rág szét a moly, melyek után másnap nem keserű a szájunk íze.

Van kiút, van válasz recsegő, ropogó világunk kérdéseire.

Jézus, ha ma közénk jönne, ugyanazt tenné, mint kétezer évvel ezelőtt, szépen megélné a csendes, egyszerű názáreti élétét szeretteivel.
Dolgozna, alkotna, mint ács vagy földműves, vagy tanár, vagy orvos becsületesen, szorgalmasan, ott a szép szülőföldjén, ahol született.

Meg kell zabolázzuk elsősorban önmagunkban a kapzsiságot, hajtsuk el magunktól a fölösleges fogyasztás, a birtoklás utáni vágyat.
Autónkban nem maximalizálni akarjuk a fogyasztást. A cél egy optimális, takarékos motor, mely kevés üzemanyaggal célba visz.
Miért nem ugyanez a cél életed minden területén? Sokszor a kevés is elég, a szerény, egyszerű megoldás is célravezető.

Egy angol polgármester névnapi ünnepségén voltam, szerény, egyszerű vacsora volt a 170 vendégnek: svédasztal kétfajta hússal, háromféle körítéssel, előétel nem volt, a végén mindenki vehetett egyféle süteményből, az italokat mindenki saját kontójára kérhette. Néztem a kedves 70 éves vendéglátónk egyszerű, természetes, vidám ünneplését, magamban azokra a rendezvényekre gondoltam, melyeket itt a Kárpát-medencében rendeznek és elszégyelltem magam. Igen, a soktornyos, bádogtetejű házak lakóit lenézzük, de újgazdag rongyrázásban az egész társadalmunk ott liheg a nyomukba.

Fölösleges költekezéssel akarjuk bizonyítani kiválóságunkat, és balgán, magunkat és egész társadalmunkat belerántjuk az adósság szőrnyű szakadékába. Egyke, végzős gyerekeink tanévzárójára vagyonokat költünk, csak a fényképésznek egy egyszerű ember kéthavi fizetését adjuk gálánsan, mert fontos a látszat.
Bűn! Mi vetettünk ágyat a gonosznak, miért csodálkozunk, hogy nyakunkra költözik? Elmennek a fiataljaink? Miért vállalnák az általunk felhalmozott adóssághegyeket?

Nézzétek az ég madarait, a mezők virágait! Van megoldás, adjátok oda a császárnak ami a császáré, és ti keressetek olyan kincseket, mik megmaradnak az örök életre, mondja a mi Urunk!
Ő maga is a názáreti csendes, egyszerű életével bizonyította, hogy szeretteink körében, szülőföldünkön, becsületes, egyszerű munkás életet élve, a szép természetben boldog lehet az ember.
Ez az az út melyet ő is járt, és melyet mi is járva egy fenntartható életet élhetnénk és boldogok lehetnénk.

Induljunk el Krisztus nyomában!

Szeretettel, Csaba testvér
Böjte Csaba

http://www.gondola.hu/cikkek/79712-Fenn ... agyak.html


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 26., vasárnap 22:39 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Egy cikk a Böjte Csaba által leírt uzsorás kufár témában:

Idézet:
Nyerészkedjen tönkrement amerikaiakon!

JM
2012. február 26., vasárnap 19:33

Visszatérni látszik a kétezres évek elején terjedő ingatlanos aranyláz: több száz magyar vásárolt már lakást Floridában, busás hasznot remélve. A befektetők két legyet ütnek egy csapásra, a bedőlt amerikai adósok jelentős része szívesen bérli vissza elárverezett lakását, miközben az ingatlanárak emelkedése is várható. Kockázat persze van, a válság mélyülése tovább csökkentheti az árat, így bukhatjuk a bérlőket, de akár, ha hitelből vesszük, a lakást is.


„Higgye el, fantasztikus érzés floridai ingatlantulajdonosnak lenni” – győzködi egy őszes üzletember a reklámszatyorral hazafelé baktató nyugdíjasokat egy hipermarket reklámújságjának hátulján.

A cég úszómedencés-pálmafás házakkal tarkított hirdetése szerint akár már 10 millió forintért ingatlant vehetünk a napfényes Floridában, amit aztán egyből bérbe is adhatunk, biztonságos befektetés, 14-16 százalékos hozam.

Bár a hirdető BRIC Ingatlant felhívva kiderül, hogy a legolcsóbb lakás 10 millió helyett inkább 13,6 millióba kerül (62 500 dollárba), a hozam pedig 8 százalék körüli, a lakásvásárlás még így is vonzó befektetés lehet. Főleg azoknak, akik szívesen nyerészkednek tönkrement amerikaiakon: az olcsó házak többsége bebukott adósoké, olyan családoké, akik már nem tudják tovább fizetni a törlesztőrészletet, de bérlőként szívesen laknának tovább korábban megvett házukban.

Magyarok a résen

„A cég a válság után figyelt fel erre a réspiacra, egyes ingatlanok értéke 70 százalékot zuhant. Ezeket a lakásokat segítünk megvenni a magyaroknak, felújítjuk, rendezzük a tartozást, segítünk az adminisztrációban és a bérbeadásban is” – mondta Kovács Zoltán, a BRIC Ingatlan értékesítési vezetője. Aki úgy dönt, akár ki is költözhet, a vásárlók többsége azonban befektetési céllal vásárol kinn házat. „A vevőt kiutaztatjuk Floridába és kifizetjük a szállását is egy ötcsillagos szállodában, aláírjuk a papírokat, megismerheti a házat, akár a bérlőket is” – mondta Kovács.

Floridai ingatlanokat értékesít Magyarországon a Florida Investment is, ők azonban nem az utóbbi évek árzuhanása miatt léptek, közel 15 éve foglalkoznak ingatlanok közvetítésével. A céget vezető Kovács László szerint ugyanakkor a mostani helyzet jó lehetőség az ingatlankereskedőknek, a bankok jelentős számú ingatlant vettek vissza azoktól, akik nem tudták fizetni a hiteleiket, ez túlkínálatot eredményezett a floridai piacon.

A pénzük után futó bankok a pórul járt adós fennmaradó hiteltartozásához kötik a vételárat, egy több százezer dolláros ingatlant akár féláron is meg lehet vásárolni. Ráadásul külföldi állampolgárok is kaphatnak kedvező hiteleket, így lehetőség van hozzájutni a töredékáron elérhető ingatlanokhoz (igaz, a hitelezést jócskán visszafogták az Egyesült Államokban is, míg korábban több tucat, most csak néhány amerikai bank kínál ilyen kölcsönöket). Kovács szerint ugyanakkor Floridában sem mindenhol csökkentek az árak, akadnak olyan ingatlanok – például a tengerparton –, amelyek ára a válság ellenére alig változott.


http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/02/26/florida/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. márc. 06., kedd 11:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Meglepetés!:

Idézet:
Nálunk a legkisebb a különbség a férfiak és a nők keresete között

Forrás: MTI
2012. március 05., hétfő 21:02

Magyarországon a legkisebb a különbség a férfiak és a nők keresete között az OECD tagállamain belül – jelentette az AFP francia hírügynökség, ismertetve az OECD hétfőn közzétett felmérését.

A párizsi székhelyű Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet 34 tagállamban végzett erre vonatkozó felmérést. A bérek tekintetében Magyarországon a legkisebb a nemek közötti diszkrimináció, amely ugyanakkor Dél-Koreában a legmagasabb. Az európai tagállamok körében Németországban a legnagyobb az eltérés a férfiak és a nők keresete között.

Korábban megírtuk, a legjobb fizetésre az informatikai és műszaki végzettségű fiatalok számíthatnak, jobb bérre van esély egyetemi szintű vagy mesterdiplomával, és a férfiak többet keresnek, mint a nők.
A jelentésből az tűnt ki, hogy Magyarországon a férfiak mindössze 6 százalékkal keresnek többet a gyengébb nem képviselőinél, míg ugyanez az arány Dél-Koreában 39, Németországban pedig 22 százalékos. A bérek tekintetében számottevő a diszkrimináció Japánban, illetve az Egyesült Államokban is. Az OECD-átlag 16 százalékos. A felmérés a 2010-es adatokat tükrözte.


http://mno.hu/gazdasag/nalunk-a-legkise ... tt-1057333


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. márc. 12., hétfő 18:37 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Jóhír!

Idézet:
Egész Budapest beszállt a mentésbe + Videó
Gabay Balázs

2012. március 12., hétfő 16:25
Az volt a legnagyobb győzelem, hogy ezen a télen valóban mindenki beszállt a hajléktalanok megmentésébe – hangzott el hétfőn sajtótájékoztatón.


Tarlós István és Vecsei Miklós a 2011 októbere és 2012 februárja között eltelt időszak sikeres hajléktalan-ellátásáról beszélt hétfő délután Budapesten.

„Egészen új fejezete kezdődött tavaly télen a hajléktalanellátásnak. Ez ugyan már a második telünk volt, de hogy úgy mondjam, az első igazi” – emelte ki a főpolgármester. Ennek okát abban jelölte meg, hogy az első alkalommal kevés idő maradt a szervezésre. „Elképzelésinket számos kritika kísérte, de fontos tény, hogy 2011 októbere és 2012 márciusa között Budapesten összesen egyetlen ember vált kihűlés áldozatává. Nincs kétség afelől, hogy ez is sok. Az előző vezetés alatt azonban átlagban harmincan haltak meg ily módon.”

Tarlós István a jól tervezett elképzelésnek tudta be, hogy sikeresen vizsgázott az elindított társadalmi megbékélési program, aminek köszönhetően számos közvetlen életveszélyt sikerült elhárítani.

A budapestiek tették a legtöbbet

A városvezetés több mint 340 milliót költött el a hajléktalanok megóvása érdekében a mögöttünk hagyott télen, 500 ágyat sikerült átadni. „Köszönet jár a Belügyminisztériumnak, a BRFK-nak, a Máltai Szeretetszolgálatnak és a közterület-felügyeletnek az áldozatos munkáért. A legnagyobb hála azonban Budapest lakosságát illeti, akik társultak hozzánk, és részt vállaltak a segítségnyújtásban.” A főpolgármester hozzátette, az aluljárókban elhelyezett transzparensek, melyeken a lakosság segítségét is kérték, sikeresnek bizonyultak.

A fővárosban három új hajléktalanszállót nyitottak meg a télen: a Feszty Árpád úti, a Váci úti és az Aszódi úti létesítményt. Tarlós István szerint ez is hozzájárult ahhoz, hogy gyakorlatilag nem volt áldozata a különösen hideg télnek. Az új szállókon mindenkinek elzárható szekrény állt rendelkezésére, ez alapvető cél volt. Kiemelte, hogy a főváros a 3-as metró egyik galériáját is megnyitotta, ahol újabb rászorulókat lehetett elhelyezni. „A tolerancia és az együttműködés sok életet megmentett. Ez azonban nem elég, még ennél is jobban szeretnénk majd szerepelni a jövőben. A modell, melyben a Máltai Szeretetszolgálatra és a Menhely Alapítványra bízhattuk a munka jó részét, mindenesetre bevált” – rögzítette a politikus.


http://mno.hu/belfold/az-egesz-varos-me ... at-1059343


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. márc. 14., szerda 12:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Idézet:
A Budapesttel szembeni uniós fellépést kritizálja a Die Presse

MTI- vilag@hetivalasz.huUtolsó módosítás:2012.03.14. - 03:29

A Die Presse az Orbán-kormánnyal szembeni külföldi és uniós bírálatokról közölt vendégkommentárt.

Amióta Magyarország 2010-ben kétharmados többséggel egy jobbközép kormányt választott, az EU kitartó kampányt folytat saját tagállama ellen, amelyhez időközben az Egyesült Államok is csatlakozott - írta Hans Winkler, a Kleine Zeitung című, katolikus irányultságú napilap volt szerkesztője a konzervatív Die Pressében. „Azt, hogy Orbán Viktor csípős nyelvvel és alázatosság nélkül védekezik a brüsszeli kioktatás ellen, különösen engedetlenségként róják fel".

A cikkíró bírálta a „fasizmus gyanúját" hangoztató nyugati véleményeket és indokolatlannak írta le a médiatörvény, a hatalmi ágak elválasztása, valamint a jegybank függetlensége miatti aggodalmakat is. A kohéziós források esetleges befagyasztását „teljesen aránytalannak" nevezte. A „feneketlen hordó Görögországba" ennek az összegnek a 280-szorosát öntötték - írta.

A cikkíró szerint Magyarországot olyan szigorral és kérlelhetetlenséggel kezelik, amelyet az EU más tagállamoknál nem alkalmaz. „Felmerül a gyanú, hogy példát akarnak statuálni, és a demokratikus és európai értékek miatti aggodalom csak ürügy" - írta.

Kiemelte többek közt, hogy Orbánnak „nemzeti patriotizmust" rónak fel. Ez - írta - sajátos vád egy szuverén államokból álló közösségben. Franciaországgal szemben, ahol ez még a baloldal alatt is természetes dolog, ezt még senki nem vetette fel. „Ami azonban olyan kellemetlenné teszi a nyugati füleknek, az egy keleti tagállamtól nem várt magabiztosság" - fogalmazott. Orbán Viktor a nyugati értékekre hivatkozik, azokat azonban másként határozza meg, mint a nyugati fősodor.

Az európai vezető politikusoknak azt veti a szemére, hogy elvesztették a hitet abban, ami Európát naggyá tette, vagyis a keresztény civilizációban. De Orbán Viktor szerint van egy „rejtett Európa" is, ahol ezek az értékek még élnek - idézte fel. „Ezért kell megbüntetni őt, a feleselő diákot" - fogalmazott ironikusan a cikkíró.


http://hetivalasz.hu/vilag/felmerul-a-g ... rugy-46714


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 95  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség