Isten - ahogy én megértettem a Bibliából - nem ilyen toleráns. Bár alaptétel, hogy a bűnöst szereti és a bűnt gyűlöli, az okkult dolgokkal kapcsolatban ilyet olvasunk pl. hogy "Mert mind útálja az Úr, a ki ezeket míveli" (jövendőmondó, igéző, jegymagyarázó, varázsló, bűbájos, ördöngősöktől tudakozó, titok-fejtő, halottidéző stb.) 5Móz 18,12 Azt gondolom, hogy ez azokra az emberekre vonatkozik, akik nem beletévednek tudatlanul (pl. én megtérésem előtt jó pár ilyesmibe belekóstoltam - mint szerintem a hitetlen átlag lakosság is, és visszanézve is látszik, hogy Isten nem utált engem, hanem nagyon is megvédett, és nem engedte, hogy gyökeret eresszek benne*), aki viszont úgy a lelkét beleadva, kvázi lepaktál az ördöggel, az magán tudhatja Isten elítélését, és onnan visszajönni egyenesbe szinte lehetetlen.** * csak egy történet a sokból, IBUSZ rendezvényen jósnő is volt, én is beálltam a sorba, mert viccesnek tartottam az egészet, 1 órát álltam sorba, míg bejutottam, a jósnő rám nézett, és azt mondta: Magának nem jósolok. Akkor ki voltam ezen akadva, ma pedig borzasztóan hálás vagyok ezért Istennek, hogy rajtam tartotta a kezét.
** Két ember jut róla eszembe. Meggyőződésem ellenére leragadtam egy bekapcsolt tv előtt, ahol egy távgyógyítóval csináltak hosszabb riportot. Nagyon magabiztos volt, meg minden, de a műsor közepén volt egy fél mondata, amit nagyon őszinte, és szomorú arccal mondott, és amit soha nem fogok elfelejteni, ez így hangzott: Én már nem tudok másképp csinálni. Félelmetes volt. A másik Marilyn Manson a sátánista énekes, ott se én kerestem a műsort. Nyilatkozott, minden happy, siker, gazdagság stb. és ő is azt találta mondani, ha újra kezdhetném az életemet, nem ezen az úton indulnék el!
Ezek azért döbbenetesek számomra, mert ha valaki megtér, vagy kiábrándul egy korábbi gyakorlatából, és utólag azt megkritizálja, akkor lehet arra gondolni, hogy savanyú a szőlő, vagy keresztényként már ezt kell mondania, meg logikus dolog megkritizálni valamit, amivel szembe fordultam. De, hogy valaki, aki ez által sikeres, ebből van a pénze és hírneve, és még otthagyni sem tudja, de mégsem ezt választaná - na, az nagyon beszédes.
Szóval azért ilyen hosszan írok erről, mert sokan nem tudják, hogy ez mennyire borzasztóan veszélyes terület. Viccnek, átverésnek, kulturális sokszínűségnek, a jóindulat jelének stb gondolják.
De ennek vége a kárhozat. Isten óvjon mindannyiunkat, és Ő nyissa fel a szemeinket erre.
_________________ Várván ama boldog reménységet
|