Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1295 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 87  Következő
 

Re: Mit olvastam?
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012. nov. 25., vasárnap 20:45 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2554
Tartózkodási hely: Magyarország
ÜNNEPNAPOK - AMIKOR A LÉLEK ÉLEZŐDIK

Két embert fát vágni küldtek az erdőre. Az egyik keményen dolgozott, megállás nélkül, egész nap. A másik óránként szünetet tartott. A nap végén az egyik feleannyit haladt, mint az időnként megpihenő másik.
– Hogyan történhetett ez, hiszen én több időt szántam a munkára? – kérdezte döbbenten az egyik.
Mire a másik:
– Te csak azt láttad, hogy pihenek, de arra figyeltél-e, hogy mindig megélesítettem a fejszémet?

Így van ez az ünneplő lélekkel...

(internetről - Magyar Kurir)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 03., hétfő 07:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2554
Tartózkodási hely: Magyarország
Kuklay Antal:
"Egyéni adottság kérdése, hogy ki mit tud tenni. Mindenkinek van feladata, mindenkinek a maga módján lehetősége van a karitászra. Hiszen Jézus annyit mondott csak, hogy nagyobb boldogság adni, mint kapni. Van Atyánk, testvérek vagyunk és nagyobb boldogság adni a testvérnek, mint elvárni tőle. Az Egyház mi vagyunk. Ha valaki érez egy szükséghelyzetet és szeretne valamit tenni, megteheti, hiszen szabadok vagyunk. Mindenki tehet valamit."

(internetről - Magyar Kurir)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Jókai Anna : Ne féljetek
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 10., hétfő 13:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Sziasztok!

A Parókia főoldalán olvashatjuk a Jókai Anna 80 éves születésnapja alkalmából készült riportot :
http://www.parokia.hu/hir/mutat/4030/,

abból idézek:


"A Ne féljetek című regényemet a pszichiáterek szokták ajánlani lelki betegséggel küszködő embereknek. Nem szabad törődni azzal, hogy mi a divatos a világban. A divat változik, de az, ami a világban örök, bár ölthet más és más ruhát, mindig ugyanaz marad.

A Ne féljetek című regényének huszonkét kiadása jelent meg tíz év alatt, most sem lehet kapni, de számos könyve hiányzik a könyvesboltok polcairól."

azonban több műve, köztük a Ne féljetek is elérhető digitalizált változatban:

http://pim.hu/object.73df1e37-2462-4b52 ... 7c529e.ivy


nekem nagyon tetszett.Első könyv, amit nem a kezemben tartva, de a képernyőre tapadva olvastam. Mivel a kezem szabad volt, itt-ott jegyzeteltem, íme:

"Szerencsére belső karrier is van,sőt, az az igazi."

"Elkészülni, de nem kikészülni! Mennyi minden múlik egy szimpla igekötőn!"

"Aki a magot szórja, eleve tudja, kőre, bozótba, útszélre...de valami mindig megfogan. Másképp már rég az ördögé volna a világ."

"A gyerekek törvényszerűen eltávolodnak. Csak a két különnemű ember szövetsége, a választott kapcsolat lehet örök. A kárpótlás, mindenért."

"...valami nagy munkát Istennek ajánlani, helyes. De Benne cselekedni, köznapi egyszerűséggel, talán még helyesebb."

"a szeretet a fontos, például ahogy most a drágám a macskákat eteti, mondta is a szomszéd, amikor Márió homokot cserélt a dögnehéz ládában, „mennyire tetszik a cicákat szeretni…” Márió meg nevetett, kedvesen, böcögősen, „én nem a macskákat szeretem, én a feleségemet szeretem, kérem…”

" A madár se tudna láb nélkül elrugaszkodni, hogy aztán szárnyalhasson. Józanság és elragadtatottság. A kettő együtt nagyon fontos. Mikor melyik...Ezt beírhattam volna a kapcsos könyvbe. De úgyis csak a megtapasztalás."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 21., péntek 04:17 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 2554
Tartózkodási hely: Magyarország
TIÉD LEHET A HÁZAM
(ismeretlen szerző)

Egy jómódú hívő ember igyekezett fiatal alkalmazottja érdeklődését felkelteni lelke üdvössége érdekében.
Egy este elmagyarázta neki, hogyan fog maga az Úr leszállni az égből a benne hívőkért. Így fejezte be a beszélgetést:
- Barátom, ha az Úr jön, tied lehet a házam.
Az ifjú meglepődött. Még nagyobb lett az ámulata, amikor főnöke így folytatta:
- Azután a bútorom és a pénzem is a tiéd lehet majd.
- Kö - szö - nöm - hebegte a meglepődött fiú.
Viszont lefekvés után ágyában végiggondolta a dolgot. Eltűnődött, s így töprengett:
Ha a főnököm elmegy a mennybe, mit csinálok én itt az ő házával, kocsijával, pénzével és a többi holmijával, és hova kerülök én?
Felköltötte gazdáját és kijelentette, hogy ő is Krisztushoz akar tartozni.
Csatlakozott ő is a Krisztust várók táborához.

(MERA Antenna 2012/5 nyomán)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 22., szombat 13:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Sok anyuka énekel a kicsinek még a pocakban. Már több helyről hallottam arról, hogy ez hatással volt a babára. A tudomány szerint egyes madarak még a tojásban csiripelnek a kismadárnak, ami a kicsik életét is megmentheti. Tiszta informatika... :) :

Idézet:
Jelszóval védi a konkurens kakukkoktól fiókáit egy kis énekesmadár: a lazúr tündérmadár már a tojásban megtanítja utódainak az ismertetőjelet.

A fiókák kikelve ezzel a hívójellel kérik a táplálékot. Mivel a kakukk ezt a kódot nem tudja tökéletesen megtanulni, a szülők meg tudják különböztetni saját utódaikat az élősködő madárétól. A kakukk így nem kap táplálékot, és éhen hal – a nemzetközi kutatócsoport felfedezésének részletei a hamburgi Geo magazin januári számában olvashatók, az eredeti tanulmány a Current Biology című szaklapban jelent meg.


http://mno.hu/tudomany/kulonleges-kodda ... ar-1126466


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 27., csütörtök 17:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Idézet:
Jószolgálat - interjú Lévai Anikóval

Lévai Anikó a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat alapítótagja. A Rádió Orient műsorában a vendég elmondta, a szervezetet 1990-ben alapították. Abban az időben ügyvédként dolgozott, Edvi Péter igazgató ezért kérte fel az alapító okirat elkészítésére. „Láttam, milyen jó és nemes célokat szolgál az egyesület, így társul szegődtem mellé” - emelte ki.

Borsay Tamás műsorvezető ezután az egyesület munkájáról kérdezte az OrientPress Hírügynökség közigazgatási rádiójának vendégét. Lévai elmondta, nagy álma volt a munka elkezdésekor, hogy egyszer kitehesse az ajtóra a megszűnt táblát. Azt szerette volna, hogy már ne legyen szükség a munkára amit végeznek, mert a gyerekek jólétben, egészségben és biztonságban élnek. „Ez úgy látszik, hogy botor remény volt. Azonban az ember szívesen bízik és hisz” - hangsúlyozta Lévai.

A vendég elmondta, a segélyszervezet munkája nagyon sokrétű. „Sok munkatársunk van: orvosok, jogászok, pedagógusok. Emellett 10-12 programunk van, melyekben a lovasterápiától kezdve az orvoscsoport munkájáig sok minden benne van”. Az Ökumenikus Segélyszervezet jószolgálati nagykövete hozzátette, nagyon nehéz időszakokat is átélnek, nehéz döntéseket is hoznak, hiszen emberek és gyermekek sorsáról van szó. „Ma már nem egy könyvet, hanem polcokat tudnánk megtölteni olyan könyvekkel, amik azoknak a gyermekeknek a történetét írják meg, akiknek segítettünk. Akár a továbbtanulásban, akár egy szép élményben az Operában a Diótörővel. Azonban az is lehet, hogy éppen új vesét kapott vagy gerincműtéten segítettük át, amelynek következtében egészséges felnőtt lehetett. De az is lehet, hogy a lovasterápia keretében hetente két alkalommal lett neki és a családjának két boldog órája” - foglalta össze Lévai.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nemzetközi szervezet, ami azt jelenti, hogy nemcsak Magyarországon fejti ki a tevékenységét, hanem külföldön is. Elsősorban a történelmi Magyarország területén, a határon túl. „Ez azonban nem jelenti azt, hogy kizárólag magyar nemzetiségű gyermekeknek segítünk. Mindenkinek, aki hozzánk fordul, román fiúcskának, ukrán lánynak, ugyanúgy segítünk, mint egy magyar nemzetiségűnek” - jelentette ki.

Lévai Anikó egyszerű önkéntesként dolgozik a szervezetben. A vendég elmondta, a segélyszervezetek akkor tudnak jól működni, ha nincsen belül demokrácia. Ez a terület nagyon fegyelmezett munkát, alá- és fölérendeltségű viszonyrendszert igényel. Az embernek lehetnek ötletei, de alá kell rendelni a saját érdekeit a támogatottak, a segélyezettek érdekeinek és a segélyszervezetnek is – emelte ki a jószolgálati nagykövet.


http://www.orientpress.hu/107403

Csatolmány:
Lévai  Anikó.jpg
Lévai Anikó.jpg [ 97.27 KiB | Megtekintve 7211 alkalommal. ]


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 06., vasárnap 07:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
http://www.parokia.hu/kozosseg/cikk/1041/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 06., vasárnap 15:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Meg kell mondjam, ma már nincs olyan nagy kedvem vallás, egyház gyalázó filmeket nézegetni. Volt időszak, amikor még kíváncsian nézegettem a Krisztust, vagy a keresztyén embert gyalázó filmeket, valami igazságot keresve bennük, merthogy a szerzőkről a jót reméltem. Úgy gondoltam, ha ennyi szellemi energiát, pénzt feccöltek be a műbe, hátha a kritikájuk, az ellenszenvük, a blaszfémiájuk valahol, valahogy az igazsághoz visz egy lépéssel közelebb. Sajnos leginkább előítélettel, hazugsággal, a keresztyén vallással, emberrel szembeni utálattal találkoztam. Nem találkoztam olyan filmmel, amelynek legalább egy része ne lett volna direkte hamis. Márpedig az el tudja rontani a művet. Mára rutinszerűen tudom kiszűrni ezekből a filmekből a keresztyénséggel szembeni ellenséges kritikát, hamis véleményt, álláspontot. Így aztán mára elérkezik az ember egy olyan pontra, amikor már nem szívesen nézi ezeket a filmeket.

A keresztyénellenes kiállításokat egyáltalán nem megyek el megnézni. Elég az újságokba beleolvasni, legyen az papír alapú, vagy internetes, máris magyarázatot kapunk, miért nem érdemes a legkisebb energiát belefordítani a nyilvánvaló istenkáromlás nézésére.

Ami például a Barangó szereplését illeti, én úgy vagyok vele, hogy egy részeg mondta ki azt, amit. A keresztyének kiirtását. A halandzsázás közben valahogy kibukott belőle. Így aztán ez nem érdekes. Ugyanakkor például ott van a Kornis, aki szellemi teljesítményének teljében jelentette ki, hogy „Mi sokkal jobban gyűlölünk titeket, mint ti minket”. Na ezzel baj van. Ahogy a Spiró mondta, egy gyilkos verset, művet nem lehet indulatból megírni. Egy „Jönnek” verset, vagy egy Kornis írást csak józan, hideg fejjel lehet elkövetni. Ezekkel a hideg fejjel elkövetett „művekkel” van baj!

Ami a marhatrágyával való sütés-főzést illeti, az teljesen megszokott dolog számos országban. Ma is a fél világ használja a kiszárított marhalepényt tüzelésre. Nem hiszem, hogy ezt okos dolog lenne a fekáliavacsorához hasonlítani, ezzel párhuzamba állítani.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 06., vasárnap 16:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
És monda azért a szőlőnek ura:
Elküldöm az én szerelmes fiamat, talán azt, ha látják, megbecsülik.
És a szeretett fiú mondá:
Meg kell mondjam, ma már nincs olyan nagy kedvem ezzel az istengyalázó emberiséggel foglalkozni...

Vagy mégsem?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 06., vasárnap 21:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Hát ha a szőlőnek ura elküldötte a fiát, akkor annak el kellett menni a munkásokhoz, ez kétségtelen. És el is ment, még ha annak rossz vége is lett.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 07., hétfő 05:41 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Áldom az Úr felfoghatatlan kegyelmét, hogy ezt a rosszat mégis a mi javunkra írta!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 07., hétfő 15:06 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ezt a példabeszédet a farizeusokra értette Jézus.
"Az írástudóknak és a főpapoknak az volt a szándékuk, hogy még abban az órában elfogják őt, de féltek a néptől. Megértették ugyanis, hogy róluk mondta a példabeszédet. "

Azokra értette, akikról ezt mondta:
"Óvakodjatok az írástudóktól, akik szívesen járnak hosszú köntösben és szeretik, ha nyilvános tereken köszöntik őket. Szívesen foglalják el az első székeket a zsinagógákban és a főhelyeket a lakomákon.
Föleszik az özvegyek házát és színleg nagyokat imádkoznak. Ezért súlyosabb ítélet vár rájuk."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 08., kedd 05:54 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
A mindenkori farizeusokra és írástudókra. Akár - ha és amikor ilyenek vagyunk - rám és rád is.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Mit olvastam?
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 09., szerda 10:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ha jól értelek, akkor is farizeus vagyok, ha az alábbi cikket egyetértően beidézem az MNO-ról.

Idézet:
Miért is hangsúlyozza a portál, hogy a gyilkos "hívő keresztény"?

Cikkcímben nevezte hívő kereszténynek az Index a coloradói túszejtő gyilkost, ami miatt a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége (Makúsz) egyrészt tiltakozik, másrészt megnézte, mi is olvasható valójában a portál által idézett Ryot.com-cikkben.

Egy egész társadalmi csoportot próbál besározni az Index.hu hírportál a Magyar Katolikus Újságírók Szövetsége szerint azzal, hogy a coloradói túszejtőt cikkcímben nevezi „hívő kereszténynek” – jelezte keddi közleményében Szikora József, a szövetség elnöke. Állásfoglalásukban az online hírlap egyik szombat esti cikkére utalnak, melyben az Index egy tengerentúli lap összeállítását idézve azt írja, „A 33 éves Archuleta hívő keresztény volt, a Ryot.com nevű amerikai lap szerint rendszeresen járt a helyi templomba is.” Ehhez képest – mint a katolikus tollforgatók aláhúzzák – az angol nyelvű cikk a vallási hovatartozással szemben „az elkövető családjában korábban előforduló fegyveres erőszakot” emeli ki.

A Makúsz felhívja a figyelmet, hogy a coloradói bűncselekmény és a kereszténység között nincsen semmilyen összefüggés, ezért is tartja meglepőnek és érthetetlennek, hogy miért kell egy ilyen cikk címében kihangsúlyozni, hogy a gyilkos vallását gyakorló keresztény. „Megértjük, hogy az Index szerkesztői komoly elvárásokkal és befogadásra kész nyitottsággal tekintenek a kereszténységre. Éppen ezért javasoljuk, hogy szakmailag is korrekt módon keressék a világban a kereszténység hiteles megnyilvánulásait” – zárul a keddi Makúsz-elnöki közlemény.


http://mno.hu/media/miert-is-hangsulyoz ... ny-1129631


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Marilynne Robinson: Gilead
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 09., szerda 12:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Sziasztok!

Rájöttem, hogy felesleges erőltetni az alvást, amikor annyi jó könyv van a világon! A doktornőm is megmutatta, milyen nagy kupac könyv van az ágya mellett- egyik kupac szakirodalom, a másik szépirodalom, s abból válogat, amikor az álom elkerüli.
Nos, nekem is gyűlik a kupacom, s rajta az aktuális álombaringató. Most egy ideig a Gilead lesz a soros.
Egyszer már végigolvastam, de még sokáig fogok vissza-visszajárni rá mazsolázgatni.

Részlet a fülszövegből:
"John Ames – egy képzeletbeli amerikai kisváros, Gilead városának lelkésze – 1957-ben, hetvenhét évesen visszatekint a saját és az ősei életére, hogy a testamentumát hátrahagyhassa hétéves fiának. Ennek a megrázó, meditatív, személyes és istenkereső számvetésnek a dokumentuma Marilynne Robinson regénye.

Apák és fiúk egymásba kapcsolódó történetei a folytonos egymásrautaltság és a kölcsönös meg nem értettség láncolataként bontakoznak ki előttünk. Az apák tékozló fiúk is egyben. John Ames történetében a családtagok és a barátok történetei épp úgy a világ megértésére lehetőséget adó példázatok, ahogy a teológiai eszmefuttatások is a legszemélyesebb kérdésekre keresik a válaszokat.

Visszafogottságában is feltűnő könyv a Gilead, amely nemcsak gyönyörködteti olvasóját, de szinte észrevehetetlen következetességgel készteti őt is számvetésre."

Egy-két gondolat Marilynne Robinson Gilead című könyvéből:

"Megpróbálok őszinte lenni. S amit mondok, a legnagyobb tisztelettel mondom."

"Az ember ismerheti az apját vagy a fiát, mégsincs köztük egyéb, mint kölcsönös hűség, szeretet és meg nem értés."

"Egy prédikációmat...elégettem egy nappal azelőtt, hogy elmondtam volna. Ma már nem beszélnek a spanyolnátháról, pedig rettenetes járvány volt, és éppen az első világháborúba való belépésünk idején szedte az áldozatait.Katonák, életük virágában lévő férfiak ezreivel végzett, utána átterjedt a lakosság többi részére is.

És írtam róla egy prédikációt. Azt mondtam benne, jobban mondva azt akartam mondani, hogy ez a halál megmenti ezeket a fiatalembereket tulajdon tudatlanságuk és vakmerőségük következményeitől, hogy az Úr összegyűjti őket, mielőtt elmennének megölni a testvéreiket. Azt írtam még, hogy a haláluk jel nekünk, többieknek, hogy a háborús vágy maga után vonja a háború következményeit, mert nincs az a nagy óceán, amely megvédene minket az Isten ítéletétől, ha mi a sarlóinkból szablyát, kapáinkból dárdát csinálunk, megvetve Isten akaratát és kegyelmét."

.

"Amikor nem tudtam aludni, és már olvasni sem volt kedvem, végigjártam a várost hajnali egy vagy két órakor. Régen egy vagy két óra alatt bejártam az egészet, elmentem minden ház előtt. Próbáltam felidézni a lakókat, hogy mit tudok róluk, többnyire elég sokat, mert aki nem a magam, az a Boughton nyájába tartozott. És imádkoztam értük, személy szerint. Elképzeltem, hogy olyan békesség száll le betegségükre, veszekedéseikre és álmaikra, amilyenre nem számítottak, és amit megmagyarázni nem tudtak. Utána bementem a templomba, imádkoztam tovább, és megvártam, amíg pirkadt. Gyakran sajnáltam, hogy véget ér az éjszaka, és közben sóvárogtam a hajnal után."

"..., az öregapám kinyitotta az összes nyitható ablakot a templomban, hogy hallják a metodisták folyóparti éneklését, és némelyik asszony, ha az „ Áll a Krisztus szent keresztje” vagy az „Aki értem megnyíltál, Rejts el ó, örök kőszál”kezdetű dícséretet hozta a szél, az igehirdetés közepén is csatlakozott az énekléshez, öregapám pedig félbeszakította a beszédét, és hallgatta az istendicséretet."

"-Tiszteletes úr, szeretném hallani a véleményét az eleve elrendelésről.
No, ez az a téma, amiről a legkevésbé szívesen társalgok. Életem jelentős részét avval töltöttem, hogy hallgatom, amint ezt a tant osztják- szorozzák, boncolgatják így, taglalják úgy, de a megértést egy jottányival se viszik előbbre. Láttam felnőtt, istenfélő férfiakat összeverekedni rajta."


"A temetésemen mondandó prédikáción töröm a fejem. Meg akarom írni, hogy Boughton ne bajlódjék vele. Egészen jól tudom utánozni a stílusát. Jót derül majd rajta."


"-Hazamentem- mondta-, de nem volt otthon senki. A szívbajt hozta rám.
-Sajnálom Jack - mondta Boughton azon a szívélyes hangján amelyet még most is elő tud parancsolni, ha igaznak akar hangozni.-Amesszel egymásra vigyáztunk, míg a fehérnép moziba ment. Azt hittük, tovább leszel oda.
-Igen. Semmi baj- mondta, és leült, miután ismét hellyel kínáltam, de a tekintetét nem vette le rólam, nézett azzal a felemás mosolyával, amellyel tudatni akarja az emberrel, hogy látja, mi történik, és nem tudja elhinni, hogy mégis ámítani akarják.
.
-Apád úgy érezte, ki kell mozdulnia otthonról-mondtam.
-Megértem.
Igazság szerint elég röhejes volt ezt mondanom, hiszen Boughton alig bír elvánszorogni az ágyától a tornácon lévő székéig.
-Gondolom- mondtam-, ki akarta használni a szép időt, amíg még tart.
-Biztosan.
-Nos- szóltam kisvártatva-, ez a makkok éve!-, ami szánalmas volt. Jack nyíltan kinevetett.
-A varjak látványosan gyülekeznek-folytatta.- A kobak is szépen terem..- És közben úgy nézett rám, mintha ezt mondaná:"Legyünk őszinték, legalább öt percre".


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1295 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 46, 47, 48, 49, 50, 51, 52 ... 87  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 11 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség