Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 146 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
 

Re: sátán a médiában
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 07., kedd 12:11 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A Le Monde-ban egy Orbán interjút kerestem. Meg is találtam, de mellette egy riporter Magyarországi ismerkedésére leltem. Az újságíró először Dorogon szembesül a lepusztult Magyarország helyzetével a svájci frank rabsággal.

Aztán találkozik a roma kérdéssel.

Utána Magyarország második legnagyobb városában a "Kálvinista Rómában" néz szét, ahol a Bölcskey püspökünket is megszólaltatja. A prosperáló várost bemutatva -az exportra termelő gyárakat- végig fontosnak tartja hangsúlyozni a kálvinista gyökereket. A nagy európai iskolákkal állítja párhuzamban a debrecenieket.

A jobbikos fotójával indul és "Magyarország tele van gyűlölettel" a címe, ha jól olvasom mégsem azt az egysíkú balliberális szellemet képviseli, mint szokta. Különösen amit Debrecenről ír.

Én nyersfordításban olvastam.:

http://www.lemonde.fr/m/article/2012/02 ... id=1276800


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 17., péntek 12:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A Klubrádióban Bolgár Schmitt likvidálásáról beszélgetett:

Idézet:
Élőben.

– Hallgató: És nekem van egy elméletem, hogy hogy tudják Schmitt Pált megmenteni.
– Bolgár György: Na.
– Hallgató: Ez elmélet. Ha likvidálják.
– Bolgár: Juj, ne is mondja, ne is mondja tovább. Tehát.
– Hallgató: De az összeesküvés-elmélet működhet. Tulajdonképpen ebben a boszorkánykonyhában mindenre képesek, arra is képesek.
– Bolgár: Nem, nem, ezt nem is vagyok hajlandó tovább gondolkodni (sic!). Hát ennyire elvetemült. Nem mondom, hogy a világtörténelemben nem létezett, de.
– Hallgató: Mondjon egy, mondjon egy érvet, amivel meg lehet menteni a köztársasági elnököt.
– Bolgár: Nem ér annyit. Nem kell megmenteni. Nem ér annyit az egész. Azt lehet mondani, hogy köszönjük, Schmitt úr, viszontlátásra.

(Forrás: Observer)


http://mno.hu/belfold/bolgar-schmitt-li ... tt-1052515


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. feb. 18., szombat 14:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Amikor a médiát jó cselekedetre használják:

Idézet:
Sok-sok jó ember fogott össze a Facebook-on egy nagyszerű célért. Szombat délután rengetegen mentek el tüzelőt gyűjteni Jani bácsinak és Cili néninek, akik egy kis faházban dideregtek Szigetmonostoron. Olvassátok el ezt a szívmelengető történetet!

“Cili néni és Jani bácsi 50. házassági évfordulójukra készülnek! De önhibájukon kívül, nagy bajban vannak. Egy csöppnyi nyári faházban élnek, a tüzelő elfogyott, a víz elfagyott! Nincs ivóvíz, nincs fürdés, mosogatás, nincs wc.”

Így kezdődik az “Egy Baráti Kör” Facebook-csoport felhívása. Majd így folytatják:

“Nincs bankszámlaszám, nem kell pénzt küldeni, nincs emelt díjas sms, nem utazunk a pénzedre! Két órát szeretnénk kérni az életedből! Most szombaton Szigetmonostoron 13-15 ig! Szedünk a Duna parton uszadékfát, felvisszük Cilinéniéknek, felaprítjuk, felhasogatjuk, bepakoljuk a fáskamrába, majd Jani bácsinak boldog születésnapot kívánunk és szépen csendben hazamegyünk. Ha ráérsz szombat délután, nagy szeretettel várunk.”

Ha hiszitek, ha nem, ezt a felhívást ezrek osztották meg a Facebook-on. És szombat délután több tucatnyian el is mentek. Van, aki láncfűrésszel érkezett, van, aki sima baltával. Mások csak a két kezüket és a lelkesedésüket hozták. Olyanok is voltak, akik csomagokat küldtek. Jöttek egyedül, és jöttek családostól. Jöttek ismerősök, és jöttek ismeretlenek.

Tomajné:
Köszönjük a szervezést és az ötletet, nekünk nagyon jól esett ez a nap, jól esett segíteni. És mivel itt laknak a szomszéd utcában, a jövőben is oda fogunk figyelni rájuk.

Nagy Anita
‎”Csak érdemes 82 évesnek lenni, ha az emberrel egyszer megtörténik ez!” mondta Jani bácsi

Cipke Cipike:
Ma itt csak jó emberek gyűltek össze…..ilyen lehetne a világ!

Horváth Eszter:
Büszkék lehettek magatokra.

Kis Juhász Enikő:
Csodálatos dolgot tettél (tettetek)…a sírás fojtogat.Ebben az önző világban még mindig vannak példamutató, segíteni vágyó és tudó emberek… Gratulálok…

Földvári Aliz:
Kezdetben csak egy egyszerű kis szülinapozásnak indult ez a mai nap. Jani bácsi ma 85(!) éves!!! Egyszerű kis szülinap, kicsi tortával, gyerekrajzzal, egypár jó szóval. Hála Nektek, akik fával, tartós vagy friss élelmiszerrel, fizikai erővel csatlakoztatok ehhez az ünnephez; hatalmas, jókedvvel és jóérzéssel teli fesztivállá változott!!! Újból és újból: KÖSZÖNET ÉRTE!!!

Egy Baráti Kör
Én még ezt, most nem tudom kezelni… Napközben többször elcsuklott a hangom. Egyelőre annyit tudok mondani, mint Janibácsi. Köszönöm!


http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-f ... acsiekert/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. márc. 12., hétfő 00:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Úgy tűnik az alma nem esett messze a fájától. A fiú az anyjától.

Avagy, amikor valami holland gyarmat büszke gyermeke megmondja nekünk magyaroknak a tuttifrankót! :

Idézet:
HOLLAND KÖZSZOLGÁLAT: IDIÓTA, FASISZTA MAGYAROK
2012. március 8. — Mikos

Lovas István
Brüsszel
Hollandiában élő felháborodott magyarok tegnap juttatták el a Magyar Nemzet brüsszeli irodájába a Radio 1 holland közszolgálati adó február 23-án 25 percig tartó, Magyarországgal foglalkozó műsorának anyagát. A minden hétköznap sugárzott PremTime című műsort az ország ismert rádiósa, a szurinami származású Prem Radhakishun vezette és témája az volt, hogy „Ki kell-e rúgni Magyarországot az EU-ból?”.A műsorvezető felütése szerint „Magyarország úton van afelé, hogy Orbán Viktor kezében fasiszta állammá váljon… A jegybank és a bírói hatalom a hatalommal rendelkezők magáneszközeivé váltak. Orbán Viktor miniszterelnök inkább hasonlít egy kínai diktátorra, mint egy európai demokratára.”
A műsor a magyarokat többször „magyar fasisztákként” emlegette, Magyarországot pedig „Szaúdi-keresztény Magyarországnak”.


Radhakishun műsorvezető kijelentette: „Elég volt, rúgd ki a magyarokat az EU-ból, vissza a hülyeségükhöz, melyben otthon érzik magukat”.
A műsorvezető arra kérte a hallgatóit, hogy csak azok reagáljanak, akik „ezzel az alja népséggel egy parlamentben akarnak ülni”. Egy magyar származású betelefonálónak azt mondta: „akkor ne fogadjatok el pénzt Brüsszelből… amit én igazán szeretek bennetek, magyarokban, az az, hogy nagy a pofátok, fasiszta törvényeket hoztok, de kinyújtjátok kezeteket a mi adópénzünkért… Mindazt az áfát, amit mi itt fizetünk, Magyarországra kell küldenünk, mert azok a hülye idióták ott ilyen disznóólat csináltak”. Hozzátette: „Orbánt vissza kell vezetni a civilizáció útjára.”

Radhakishun 21 éves korában vándorolt be a volt holland gyarmatról Hollandiába, miután anyja rádióállomását felháborodott hallgatók felgyújtották.
2006-ban a közszolgálati műsorvezetőt egy év felfüggesztett börtönre ítélték adócsalásért.
Csatolmány:
Prem Radahakishun.jpg
Prem Radahakishun.jpg [ 8.87 KiB | Megtekintve 10420 alkalommal. ]



http://gondolatjelek.wordpress.com/2012 ... -magyarok/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. jún. 26., kedd 14:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Csatolmány:
Heller.jpg
Heller.jpg [ 11.67 KiB | Megtekintve 10394 alkalommal. ]


A drága jó Heller Ági néni, aki magától a Lukács komisszárnak a szájából kapta az igét, interjút adott a svájci közszolgálati adónak. Akik hasonló áhítattal csüggtek a drága jó Ágnes asszony ajkán. Mondanivalójának a lényege az alábbi:

Idézet:
Csak azok számítanak magyarnak, akik a Fideszhez tartoznak", jellemzi a helyzetet, és elmeséli a svájci újságírónak, hogy Kövér László egyenesen kitiltaná a parlamentből a baloldalt. Heller szerint ez mutatja, hogy Kövér „egy őszinte ember", mert ő kimondja azt, amit a többi fideszes is gondol, azaz, hogy a baloldalnak és a liberálisoknak nincs helyük a nemzetben. „Totális ellenőrzést akarnak", jellemzi a kormány célját Heller. „A liberalizmus ma rosszabb szitokszó Magyarországon, mint a kommunizmus vagy a fasizmus".


Ehhez a véleményéhez egy nagy körítést ad, hogy azért mégsem az a kimondott hitleri diktatúra a fidesz, Orbán országlása, csupán egy leváltandó uralmi rendszerről van szó.

Természetes, hogy a balliberális oldal terve változatlan, le kell váltani a fideszt, főleg Orbánt. Szerintem most sokkal több időt szánnak majd az Orbán kormány elhiteltelenítésére, tanultak az elsietett tavaszi kudarcukból. Nem akarják elkapkodni a dolgot. Szemmel láthatóan sokkalta kidolgozottabban akcióznak a médiában.

Ők ilyenkor nem nyaralnak. Emlékeim szerint ezt az időszakot használják arra, hogy a politikai őszre kellőképpen rákészüljenek.

http://hetivalasz.hu/vilag/magyarorszag ... lis-50871/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. jún. 26., kedd 17:45 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Amíg a Heller a svájciaknál ad interjút, addig a Mesterházy az olasz L'Unitában számol be a magyar helyzetről, ahol szerinte A fidesz, Orbán diktatúrája fenyeget. Úgy tűnik, hogy minden balliberális, aki él és mozog, járja a világot és ontja a balliberális propagandát az újságoknak... :

Idézet:
Orbán futva próbál győzni
Mesterházy a l’Unitában: „Ne hagyjátok magára Magyarországot”

Orbán Viktor a diktatúra intézményesítését próbálja megvalósítani Magyarországon, semmibe véve a politikai és polgári jogokat – állította Mesterházy Attila, a Magyar Szocialista Párt elnöke a l’Unitá olasz baloldali napilapban vasárnap közölt interjúban.

A magyar ellenzéki politikus Rómában az olasz balközép Demokrata Párt (PD) hétvégi pártgyűlésén vett részt, amelyen Pierluigi Bersani főtitkárral is találkozott. Az olasz lapban a „Ne hagyjátok magára Magyarországot, itt diktatúra fenyeget” című interjújában válaszolt a l’Unitá kérdéseire. Ebben kifejtette az olasz baloldali napilapnak, hogy „Magyarország populista kormány túsza”, mivel az Orbán-kormány „semmibe veszi a politikai és polgári jogokat”.

A Fidesz kétharmados többsége “nem csak számbeli kérdés. Politikai vonaluk nem tartalmazza a párbeszédet… csak a kényszerítést” – hangoztatta Mesterházy, aki szerint ugyanez történik a magyar társadalomban is.

Az MSZP elnöke szerint veszélyt a szélsőség megerősödése jelent: „Ahogyan Sarkozy Franciaországban Marine Le Pen Nemzeti Frontjának szélsőséges nézetei után futva próbált meg győzni, ugyanezt próbálja megtenni Orbán Magyarországon”.

A szocialisták elnöke hozzátette: Orbán a diktatúra intézményesítésével próbálkozik, Európában pedig nem hisz. Mesterházy kijelentette, a PD győzelme a következő olaszországi választásokon bizalmat adna a magyar választóknak a progresszív erők iránt, éreztetve velük, hogy „nincsenek egyedül Európában”. Orbán viszont az európai konzervatívok között is elszigetelődött – mondta olasz lapinterjújában Mesterházy Attila MSZP-elnök.


http://www.168ora.hu/itthon/mesterhazy- ... 98327.html


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 08., szombat 14:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Idézet:
Öngyilkos lett a megtévesztett, Katalin hercegnőt ápoló nővér
Index
2012. december 7., péntek 17:30 |

Holtan találták a VII. Eduárd Kórház közelében Jacintha Saldanhát, azt a nővért, aki nemrég bedőlt egy ausztrál rádiós műsorvezetőpáros beugratásának. Saldanha a kórház telefonközpontjában dolgozott, minden jel szerint öngyilkosságot követett el. A két rádiós az aznap oda szállított Katalin hercegnő állapotáról érdeklődött, magukat a királynőnek és Károly hercegnek kiadva. Saldanha felült a tréfának és kapcsolta az osztályos nővért, aki aztán megosztotta a terhes Katalin egészségi állapotával kapcsolatos érzékeny, személyes adatokat.

Bár a VII. Eduárd Kórház vezetése nem hibáztatta egyiküket sem, Saldanhát, akit közleményében a kórház vezetése "kiváló nővérnek és megbecsült, népszerű kollégának" nevezett, mégis annyira megrázta a váratlan világhír, hogy véget vetett az életének. A Daily Mail tudósítása szerint holttestét magyar idő szerint reggel fél tizenegykor találták meg egy, a kórházhoz közeli címen.

Bár két mentő is kiszállt a helyszínre, a nővér életét már nem sikerült megmenteni, helyben halottnak nyilvánították. Férjét és két gyermekét már értesítették a történtekről.
"Mély megrendüléssel erősítjük meg nővérünk, Jacintha Saldanha tragikus halálát. Azt is megerősítjük, hogy Jacintha nemrégiben egy beugratás áldozata lett. Kórházunk igyekezett mindenben támogatni őt ezekben a nehéz időkben. Gondolatainkban a családjával és barátaival vagyunk ezekben a nehéz időkben. Mindannyiunkat megrázott szeretett és megbecsült kollégánk elvesztése" - írta a kórház a Mailhez eljuttatott közleményében.

Részvétét nyilvánította Katalin és Vilmos herceg is. Mint írták, a történtek elszomorították őket, gondolataikban pedig Saldanha családjával, barátaival és kollégáival vannak. Állításuk szerint egyáltalán nem haragudtak a tréfának bedőlő növérekre. "Éppen ellenkezőleg, szívből jövő és teljes támogatásunkról biztosítottuk őket és a kórház teljes személyzetét" - írták.
Saldanhát kedd hajnalban, helyi idő szerint fél hatkor ugratta be két ausztrál rádiós, a magát a királynőnek kiadó Mel Greig és a Károly hercegként bemutatkozó Michael Christian. Saldanha minden további nélkül elhitte, hogy a királynővel beszél, amikor Mel "az unokája" állapotáról érdeklődött, és kapcsolta az osztályos nővért. Az osztályos nővér ugyancsak bedőlt a tréfának és több, személyes információt is megosztott a rádiósokkal.

Csatolmány:
ausztrál 2 day FM rádió munkatársai.jpg
ausztrál 2 day FM rádió munkatársai.jpg [ 90.26 KiB | Megtekintve 10286 alkalommal. ]

Mel Greig (b) és Michael Christian, az ausztrál 2Day FM rádió két munkatársa. Két újabb sajtós, akik puszta előmeneteli, vagy anyagi okból a királyi család körében halált okoztak.


http://index.hu/kulfold/2012/12/07/ongy ... tt_novere/

Az index írása is elég megtévesztő, már a címét is át kellett fogalmaznom. Jellemző az indexre, hogy holmi tréfáról beszél ott, ahol öngyilkosságról szól a történet.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 09., vasárnap 19:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Úgy tűnik, hogy mégsem lehet mindent büntetlenül megtenni a nyugati médiában. Katalin hercegnő ápolónőjének öngyilkossága oda vezet, hogy a bűnös rádiót támogató reklámokat visszamondják, a rádió csatorna ellehetetlenül. Az öngyilkosságot okozó riporterek és jogászok most főnek a saját levükben, látva az óriási nemzetközi felháborodást. Pedig ők előre mindent kiszámoltak a jogászokkal. Még talán némi pénzbeli büntetést is beterveztek, de az ápolónő reakciójára nem számoltak. A piszkos pénz világában az öngyilkosságra nem készülhet fel a riporter. Főleg a jogászuk nem.

Bár a Daily Star Sunday és a Sunday People című vasárnapi brit bulvárlapok egyaránt olyan értesülést közöltek, hogy Greig és Christian, a két riporter folyamatos megfigyelés alatt áll, mert attól lehet tartani, hogy ők is öngyilkosságot követnek el, ez szerintem kétséges. Ki az aki hisz a bulvárlapoknak? Ja és a jogászokat miért nem tartják megfigyelés alatt?

A bulvárról annyit, hogy most olvastam bele az index-be. A riporter az X-faktor műsorról ír benne. Egyszerűen nem volt gyomrom végigolvasni a cikket, mert abban az emberi ürülék minden elképzelhető szinonimája szerepel mindenféle állapotban, egy közepesen hosszú cikkben. A főoldalról egy kattintással elérhetően.

A tragédiáról a gondola cikkét linkelem, ez olvasható:

http://www.gondola.hu/cikkek/83598-Ideg ... osok_.html


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 11., kedd 13:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A dialektikus műsorszerkesztésért nem kell Ausztráliába menni... :

Idézet:
Manipulált a TV2

Forrás: Magyar Nemzet
2012. december 11., kedd 08:22 Nyomtatás

Évekkel korábbi felvételeket mutatott be a hétfő esti Tényekben a hírműsorainak hitelességére oly érzékeny TV2, amikor a budapesti és szegedi diákmegmozdulásokról tudósított – értesült a Magyar Nemzet.

Felháborodott diákok azzal keresték fel a Magyar Nemzet szerkesztőségét, hogy a csatorna esti híradójának hallgatói tüntetésekről szóló riportjában az egyik vágóképen saját magukat ismerték fel, miközben ott sem voltak egyik fórumon vagy demonstráción sem. – A felvétel, amin felfedeztem magam, nagyjából négy évvel ezelőtt készült, méghozzá a Budapesti Corvinus Egyetemen, ahol sem most, sem a videó forgatásának időpontjában nem volt semmiféle demonstráció. A hétfőn bemutatott vágóképen mégis ott virít a „Hallgatói tüntetések” felirat, ezáltal úgy tűnik, mintha engem is összefüggésbe hoznának a tüntetőkkel – fogalmazott a lap egyik forrása, hozzátéve: a tévéképernyőn a szerkesztők semmilyen módon nem jelezték, hogy az említett képek illusztrációk lennének.

A meglepett fiatalember telefonon kérdőre vonta a szerkesztőséget a félreérthető riport miatt, de eddig még nem kapott választ arra, hogyan kerülhetett az arca a tüntetők közé. A Tényeket a Magyar Nemzet hétfőn nem tudta elérni.


http://mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hi ... v2-1123823


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 29., szombat 12:24 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Három kiváló műsorvezető:

http://blogleany.blogspot.hu/2012/12/o- ... borsa.html


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: sátán a médiában
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 28., hétfő 11:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Öngyilkos ápolónő: megszűnik a rádióműsor

http://mno.hu/szinesvilag/ongyilkos-apo ... or-1134392


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 146 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség