Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95  Következő
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012. okt. 01., hétfő 17:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Sajnálom kedves TCsaba, hogy ennyi jött csak át abból amit írtam. Már csak azért is, mert szerintem valóban fontos kérdést érintettem. Van egy közmondás, miszerint "ebül szerzett jószág ebül vész el", félőnek tartom, hogy ez az ebül szerzett hatalmas pénzvagyon még sok kárt fog okozni.

Köszönöm a számos tanácsaid egyikét.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. okt. 01., hétfő 18:08 
Offline

Csatlakozott: 2012. júl. 19., csütörtök 09:06
Hozzászólások: 208
Kedves rosta!
Nem tudom, hogy melyik fórumot olvasod, de én nem akarom ismét a saját hsz-emet idézgetni.
Hogy miből gondolod, hogy az ''ebül szerzett vagyon''-felhalmozása mellett kampányolok, azt nem tudom.
Amúgy nekem ennyi elégis volt ebből az Istenről sokat mondó topicból.
További kellemes időtöltést kívánok!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. okt. 02., kedd 05:27 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12
Hozzászólások: 885
Tartózkodási hely: Magyarország
Beszélgetés Demján Sándorral:

/www.origo.hu/gazdasag/20120928-szegenyekre-es-muveszekre-hagyom-a-vagyonom-interju-demjan-sandorral.html


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. okt. 02., kedd 11:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Sz.J. én is olvastam a cikket Demjánról és eszembe sem jutott, hogy ide idézzem, pedig mennyire idevaló a példája. Demjén Sándor a honi pénz, gazdasági hatalom képviselője, akire nyugodtan lehet biblikus kifejezéseket használni. Amellett, hogy rengeteg pénze van munkával próbálja azt gyarapítani, de nem azért, hogy azt magára költse, hogy például a legdrágább kocsikkal járjon, stb. Máshonnan tudjuk, hogy szinte puritán életmódot folytat, a mercijét 12 éves korában cserélte le, mások unszolására.

Amint mondja, ő ateista, aki tiszteli a valláserkölcsöt. Mi mondhatjuk nyugodtan, hogy a protestáns etika szabályai szerint él. Szorgalmas, tisztességes munkát végez, a fölös hasznot pedig az elesettek megsegítésére használja.

Tudja, hogy a túlvilágra nem viheti maga után a megkeresett vagyonát. Másokkal szemben nem arra törekszik, hogy ezt a vagyont valamilyen érdek miatt ráhagyományozza valami hatalmi, politikai meggondolással egy pénzemberre. Hogy az valami hatalmi, politikai szándékát megvalósíthassa. Helyette Krisztus szerint, az Ő Nagy parancsolata szerint jár el. Segít pénzével az elesetteken, a szegényekre hagyományozza a pénzét. Annak 95 %-át.

Nem akarja a tisztességesen szerzett gazdasági hatalmát politikai hatalommá konvertálni sem most, sem a halála után. Ehelyett az irgalmasság erényét gyakorolta életében is, no és halálával is eképpen akar cselekedni.

Köszönöm, hogy belinkelted a Demján interjút, mert megerősítesz ezzel, hogy jól írtam korábban, hogy ha a pénzhatalom erkölcstelenül szerzi a vagyonát és ezzel illegitim politikai befolyást szerez és célja, hogy ez a hatalom minél nagyobb és kiterjedtebb legyen, akár generációkon keresztül is, az minden lehet, csak éppen bibliai nem.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. nov. 04., vasárnap 18:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
http://mno.hu/fejloves/instant-vilagveg ... ak-1115227


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2012. dec. 20., csütörtök 17:37 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A francia elnök elismeri, hogy az algériai nép 132 éven keresztül egy brutális rendszer elszenvedője volt. "Kötelesek vagyunk feltárni az igazságot az erőszakról, az igazságtalanságokról, a mészárlásokról és kínzásokról" – mondta Francois Hollande. Ugyanakkor nem gyakorol bűnbánatot, nem kér bocsánatot.

Nem mondott mást Nicolas Sarkozy sem, aki már korábban jelezte, hogy senki ne várjon bűnbánatot Franciaországtól. „Történtek atrocitások, azokat el is kell ítélni, de Franciaországnak nem kell bűnbánatot gyakorolnia ezért a háborúért” – mondta a köztársasági elnök.

A hétéves háborúban 1,5 millió algériai halt meg. Úgy tűnik a franciák könnyedén túllépnek ezen. Nekünk magyaroknak furcsa, hogy nincs egy ember, aki a franciák élő lelkiismereteként naponta követelné a bocsánatkérést és bűnbánatot?!

Idézet:
Algéria „132 éven át egy brutális rendszer” elszenvedője volt, az algériai nép sokat szenvedett a gyarmati uralom alatt – jelentette ki a francia államfő az algíri parlamentben hivatalos látogatásának második napján. – Kötelesek vagyunk feltárni az igazságot az erőszakról, az igazságtalanságokról, a mészárlásokról és kínzásokról – mondta Francois Hollande.

A francia elnök, akit előző nap többezres ünneplő tömeg fogadott az algériai fővárosban, kijelentette: egyenlőségen alapuló partneri viszonyt kell kialakítani Franciaország és Algéria között. Hozzátette ugyanakkor, nem azért jött, hogy bűnbánatot gyakoroljon vagy bocsánatot kérjen.


http://mno.hu/kulfold/hollande-elismert ... et-1126162


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 20., vasárnap 11:50 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Demján lengyel beruházásait és a rászoruló gyermekek segítését díjazzák a lengyelek. :

Idézet:
Demján rangos kitüntetést vesz át Lengyelországban

Demján Sándor úgy érzi, hogy cégének, a TriGránitnak nemcsak a gazdasági, hanem a humanitárius tevékenységét is elismerték a lengyelek, amikor a Katowicei Kereskedelmi Kamara neki ítélte a Babér-díj platina fokozatát.

A cég elnöke szombat este veszi át a kitüntetést Katowicében, az MTI-nek elmondta: a TriGránit csoport Lengyelországban megvalósult befektetéseinek értéke meghaladja az egymilliárd eurót. Elsősorban úgynevezett barnamezős – vagyis leromlott állapotú vagy használaton kívüli területek – fejlesztésében vett részt a vállalat - tette hozzá az üzletember. Példaként említette Krakkó egyes területeit, egy katowicei bányát, illetve a poznani vasútállomás épületének egy részét. Kiemelte: az ingatlanfejlesztések mellett a TriGránit több gyermekszervezetet is támogat az országban.

Demján Sándor szerint ez a díj a „történelmi lengyel-magyar, hagyományosan jó kapcsolatoknak is egy újabb szép példája”. Az üzletember kommunikációs irodája pénteken az MTI-vel azt közölte, a Katowicei Kereskedelmi Kamara a kitüntetést a hivatalos indoklás szerint a lengyel gazdaság fejlesztésében, a magyar-lengyel kapcsolatok előmozdításában, valamint a külföldi tőke beáramlásának előmozdításában játszott meghatározó szerepéért adományozta Demján Sándornak. A közlemény szerint a díjjal a tudományos, kulturális, politikai és gazdasági életben kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyeket díjaznak.

A Babérdíj korábbi kitüntetettei között olyan ismert személyiségek vannak, mint Lech Walesa (1992), II. János Pál pápa (1996), Václav Havel (2004), Andrzej Wajda (2008) és José Manuel Barroso (2011) – írja közleményében a kommunikációs iroda. Demján Sándor korábban, 2008-ban ugyancsak Lengyelországban, Krakkóban vette át a „Krakkó Filantróp” díjat, amelyet az U Siemachy gyermekszervezet pénzügyi támogatásáért adományoztak neki. A 15 éves TriGranit Közép-Európa legnagyobb ingatlanbefektetési, -fejlesztési és -üzemeltetési vállalata, amely a régió hét országában van jelen. A TriGranit Fejlesztési Zrt. több mint 2,5 milliárd euró értékben fejlesztett projekteket és további 4 milliárd euró – többnyire vegyes hasznosítású – fejlesztés megvalósítását tervezi az elkövetkező években.http://mno.hu/gazdasag/demjan-rangos-ki ... an-1132327


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 31., csütörtök 09:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az IMF-ről tömören:

"Orbán ugyancsak kérdésre válaszolva közölte, hogy Magyarország a szabadságharcosok hazája, „Mi, magyarok mindig is európai tudattal rendelkező nép voltunk és maradunk”. A miniszterelnök úgy fogalmazott, amit kérünk az EB-től, az a tisztességes bánásmód. A valutalappal való tárgyalásokkal kapcsolatban pedig azt mondta, hogy már mindent tudunk egymásról, bár nem minden tudás boldogít. Orbán nagy eredménynek nevezte, hogy hazánk piacképes, és „nem akarjuk elhagyni a piacokat”. Hozzátette, hogy a kabinet rugalmas biztonsági hálót szeretett volna kérni, hitel viszont nem kell Magyarországnak."

http://mno.hu/kulfold/orban-erre-keszul ... ag-1135062


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 21., csütörtök 14:35 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ezt a cikket több helyre is bemásolhattam volna. Például a Sajtó rovatba. Már hetek óta csak azt olvasni az Origón és társain, hogy milyen nagyon szuper a románok gazdaságkezelése. Hát ennyire... :

Idézet:
Szabó Anna
Egy tál lencse
Magyar Nemzet

Mindössze fél százalék. Ennyi a különbség a Nemzetközi Valutaalap követelései előtt fejet hajtó Románia és a diktátumokat elutasító Magyarország dollárkötvényeinek kamata között. IMF-megállapodás ide vagy oda, a román kormánynak nemrég még feleannyi dollárkötvényt sem sikerült eladnia, mint a nemzetközi biztonsági háló nélküli Magyarországnak.

Az IMF előtt kapituláló Bukarestnek tehát ezért a csekély (az eltérő futamidejű kötvényekkel együtt nézve is csak 0,7 százalékos) kamatelőnyért a következő áldozatokat kellett hoznia: 15 százalékos nyugdíjcsökkentés, a nyugdíjkorhatár emelése, a munkanélküli-segélyek visszavágása, a közalkalmazottak alapbérének 25 százalékos lefaragása, az energia- és a közlekedési szektor jelentős részének privatizációja, valamint a hatósági árszabályozás mielőbbi lebontása. A románok immár a harmadik készenlétihitel-szerződésért ácsingóznak a valutaalapnál, de még ehhez is újabb megszorításokon át vezet az útjuk.

Márciustól bevezetik a kórházi ápolási díjat, magánosítani kell az IMF-kívánságlistáján szereplő közlekedési cégeket, autópálya-vállalatokat, vasúttársaságokat, valamint a dunai és a fekete-tengeri kikötőket. És mit kaptak mindezért cserébe? Azt, hogy a piacok néhány század százalékkal olcsóbban vásárolnak tőlük kötvényt, mint a hitellel járó feltételhalmazt elutasító Magyarországtól. Ezt a pénzpiaci áldást a lakosság nem érezné a bőrén, pótolja tehát az IMF-párti média lelkesedése, amit itthon is átvettek a balliberális sajtóorgánumok: „Románia az IMF mintagyereke”; „Bukarest az éltanuló.” Az itthoni ellendrukkerek szerint pedig a kötvényeladásnál „a románok ránk vertek”, sőt vannak, akik úgy látják, hogy „nekünk is a román modellt kellene utánoznunk”.

Való igaz: bár sikere volt a dollárkötvényünknek, négyszeres túljegyzéssel keltek el, lehetett volna egy kicsivel olcsóbban is értékesítenünk, ha mi is elfogadtuk volna a valutaalap diktátumait. Egy tál lencséért eladhattuk volna a nyugdíjemelést, a rezsicsökkentést, a bankadót és a multikra háruló szektorális különadókat. És akkor nekünk is megsimogathatná a fejünket az IMF, és kaphatnánk olyan elismerő szavakat, mint Románia, amely „nagy fejlődésen ment keresztül a támogatási program során, a programok célkitűzései és végrehajtásuk is megfelelt a korábbi megállapodásainknak.”. Senkit ne tévesszen meg: az IMF „a támogatási programja” a fent felsorolt megszorítási és gyarmatosítási ultimátumának politikailag korrekt fordítása. Nekünk azonban le kellett mondanunk ezekről a szép szavakról, mert a kormány ragaszkodik ahhoz a rugalmassági kerethez, amit például Lengyelország, Kolumbia vagy éppen Mexikó érdekes módon már kiérdemelt – csak nekünk nem adják.

És lenne itt még egy apróság. A román és a magyar dollárkötvények kapcsán még egy hazugságra is fény derült. Két és fél éve halljuk az MSZP-től és szakadárpártjaitól, hogy az IMF feleanynyiért hitelezné az országot. Csakhogy ez sem igaz. A valutaalaptól lehívott összegek után a Gyurcsány Ferenc–Simor András–Veres János–Bajnai Gordon-csúcselit által fémjelzett hitelszerződés értelmében 2,7–4,7 százalék kamatot kell fizetni az IMF-nek. Devizában. Az után az összeg után is, melyet a nemzeti bankba helyeztek. Erre világít rá a Pénzügyi Szemle egyik tegnap megjelent tanulmánya, amely fehéren feketén kimutatja: a forintra átváltott IMF-hitelre jócskán ráfizetett az ország. A jegybank alapkamata ugyanis egészen az utóbbi hónapokig olyan magas (6–11 százalék) volt, hogy a forintosított nemzetközi kölcsönre ennek a kamata is részben ráterhelődött. Többek között emiatt idén akár 150 milliárd forinttal kell feltölteni a jegybanki tartalékokat az Európai Bizottság szerint.

Honnan? Hát az adófizetők pénzéből.

Hiába, nem éri meg éltanulónak lenni az IMF-nél.


http://mno.hu/vezercikk/egy-tal-lencse-1140278


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 23., szombat 11:46 
Offline

Csatlakozott: 2012. júl. 19., csütörtök 09:06
Hozzászólások: 208
Bayer Zsolt: A tanúk
Néztem a televízióban P. László
megkezdődött büntetőperét. Illetve
azt, amit abból látni lehetett.
Néztem, és nem hittem a
szememnek, de nem hittem a
fülemnek sem. Ezért másnap
elolvastam minden újságot, mert
kíváncsi voltam, hogy vajon mindenki
azt látta és azt hallotta-e, amit én
láttam és hallottam.
Igen, mindenki. Nem titok, a beidézett
tanúk vallomásairól beszélek.Az
egyik hosszan és meglepő
részletességgel meséli el mindazt,
amit LÁTOTT azon a borzalmas
éjszakán. Azt látta, hogy egy fiatal
lány és egy fiatal férfi megy az
utcán. Illetve… Nem csak úgy megy –
ugyanis a fiatal lány szemmel
láthatóan menekülni igyekszik.
Ahogy a tanú mondja: A férfi
átkarolta a lány vállát, de az
meggörnyedt, és ki akart szabadulni
abból az ölelésből. „A haja egészen
égnek állt” – idézi a látottakat a
tanú, majd megismétli, hogy a lány
menekülni igyekezett. Minden
erejével, de kevés volt az ereje.
Ennek a tanúnak ki van takarva az
arca, hangja és alakja alapján
középkorú férfi lehet. Egy másik tanú
szintúgy részletesen mesél arról,
amit látott és hallott. „Ne, ne
csináljátok ezt!” – eleveníti fel
Bándy Kata rendőrségi
pszichológusnő éjszakai
segélykiáltását, sikolyát a tanú. Ez a
tanú fiatalabb, mint a másik.
Fiatalember. Azt vallja, hogy hallotta
az éjszakában a lány segélykiáltásai
t, később pedig a nyöszörgését.
Azért hallotta mindezt, mert az
ablakában állt és cigarettázott. Most
csak két tanút idéztem. És még
rengeteg van hátra. Azok vajon mit
fognak elmondani? Vajon mind-mind
látta és hallotta, mint ez a kettő?
Mert most az a helyzet, hogy két
férfi, egy középkorú és egy fiatalabb
látta és hallotta egy fiatal lány
vergődését, menekülési kísérletét,
hallották a segélykiáltásokat és a
nyöszörgéseket – és aztán nem
történt semmi. Az égvilágon semmi.
Pontosabban: mintha mi sem történt
volna.
Két férfi ebben az országban
végignézte és végighallgatta
mindezt, majd mindketten
folytatták, amit addig csináltak.
Gondolom, végigszítták a félig szítt
cigarettát (csókok íze helyett?),
merengtek még a langy nyári
éjszakán, tettek‑vettek, talán ittak
egy fröccsöt, aztán elhelyezkedtek
az ágyukban, ledőltek, megkeresték
a kényelmes pozíciót, agyuk lassan
elzsibbadt, zsongott benne az elmúlt
nap, ott zsongott még egy lány
segélykiáltása és nyöszörgése, de
már egyre távolabbról, már
elhatalmasodott a „mindennapi
agyvérszegénység”, nyöszörög még
az a lány, vagy ez már csak álom… És
aztán süket csönd.
És reggel megébredtek ezek a
férfiak, mentek a dolgukra annak
biztos tudatában, hogy ők hasznos
tagjai a társadalomnak. Érezték a
bizonyosságot, hogy létezésük biztos
alapokon nyugszik, és fontos is.
Aztán két nap múlva hallották a hírt,
hogy egy elhagyott, bokros területen
megtalálták az eltűnt Bándy Kata
meggyalázott holttestét.
Ahogy meghallották a hírt,
bizonyosan felhorgadt bennük a
jogos felháborodás, s nyilván
mondták odahaza, mondták a
szeretteiknek, hogy azért ez már
tényleg sok, ez már tűrhetetlen. S
szinte azonnal összerakták fejben a
történteket. Összerakták, és
meglelték az összefüggést a két
nappal korábban hallott és látott
dolgokkal. „Te! – szólították meg
önmagukat. – Ez csak az a lány lehet,
akit láttam menekülni! Ez csak az a
lány lehet, akit hallottam sikoltozni
és nyöszörögni! És nyilván már
mentek is a rendőrségre, s jó és
jogkövető állampolgárként
jelentkeztek nyomban tanúnak. És
most ott állnak a bíróság színe előtt,
és mondják, amit láttak és hallottak.
És bennük van a jóleső érzés, hogy
nem ülnek ott a vádlottak padján, és
hogy mennyire hasznos tagjai a
társadalomnak. És még mindig, még
most sem jut eszükbe, hogy ha
akkor, azon a forró és rettenetes
éjszakán nemcsak bámulnak és
hallgatóznak, hanem felemelik a
rohadt valagukat és a lány
segítségére sietnek, vagy ha ahhoz
gyávák, hát legalább felemelik a
telefont és riasztják a rendőrséget,
akkor Bándy Kata rendőrségi
pszichológusnő talán ma is élne.
Nem, ez nem jut eszükbe. Helyette
tanúskodnak. Büszkén. És férfiként
gondolnak önmagukra. Istenem,
micsoda világ ez…
Bayer Zsolt, Magyar Hírlap


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 23., szombat 15:03 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Idézet:
A Magyar Hírlap 2013. január 5-i számában ezt írta:
„ a cigányság jelentős része nem alkalmas az együttélésre. Nem alkalmas arra, hogy emberek között éljen. A cigányság ezen része állat, és állatként viselkedik. Akkor és azzal akar üzekedni, akit és ahol meglát. Ha ellenállásba ütközik, gyilkol. Ott és akkor ürít, ahol és amikor rájön. Ha valamiért ebben akadályoztatva érzi magát, gyilkol. Az kell neki, amit meglát. Ha nem kapja meg azonnal, elveszi és gyilkol. A cigányok ezen része bármiféle emberinek nevezhető kommunikációra képtelen. Leginkább tagolatlan hangok törnek elő állati koponyájából, és az egyetlen, amit ért ebből a nyomorult világból, az az erőszak. Mindeközben a cigányság ezen állattá lett fele az idióta nyugati világ „vívmányait” használja. Nézze meg mindenki, hogyan pózolnak a Facebookon, kezükben fegyverrel, nyakukon félkilós aranylánccal, pofájukon a „bármikor kicsinállak, te hülye magyar paraszt” kifejezéssel a „megélhetési bűnözők”. Nézzétek meg a Sávoly Gergőt leszúró patkányt és haverjait a Facebookon: látni fogjátok, hogy mindhárom potenciális gyilkos. Eo ipso gyilkos. Nem tolerálni kell és megérteni, hanem megtorolni […] Az állatok meg ne legyenek. Sehogyan se. Ezt kell megoldani – de azonnal és bárhogyan! ”

– Bayer Zsolt: Ki ne legyen? (részlet), Magyar Hírlap, 2013. január 5., szombat

EZ AZ EMBER NE OKÍTSON!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 23., szombat 15:54 
Offline

Csatlakozott: 2012. júl. 19., csütörtök 09:06
Hozzászólások: 208
Könnyű úgy Krisztusi szeretetben maradni, ha nem vagy személyesen érintve. Sajnos a roma bűnőzés fenti formája magyarországon tény!
Vannak roma barátaim,de egyikük sem viselkedik állat módjára, köztük nőttem fel. (Ott, ahol Bándy Katát meggyílkolta egy fenti mentalitású cigány srác)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 23., szombat 17:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Roma kérdésben a Pesty Fekete Doboz, 2012. március 7-i filmjét kellene újból megnézni. A cigány-magyar együttélésről van benne szó. A film mottóját a cigány szakértő mondja ki az utolsó percben.

http://videotar.mtv.hu/Videok/2012/03/0 ... _7__A.aspx

Bayernek írásával - amelyben azokról ír, akik részvétlensége mellett akár le is mészárolhatnak bármelyikünket - tapasztalatból egyetértek. Azt a közönyösséget teszi közzé, amelyben élünk.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 23., szombat 18:20 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2009. jan. 10., szombat 15:04
Hozzászólások: 1823
Kedves Csaba!
Nem tudhatjuk egymásról, ki mennyire van érintve. Én a magam részéről azt a látszatot sem akarom kelteni, hogy sikerül a krisztusi szeretetben maradnom, amennyiben érintett vagyok.
Ebben a konkrét esetben viszont - kalap le előttük - az érintett családnak sikerült a krisztusi szeretetben maradnia, amikor kérte a közvéleményt, hogy ne csináljanak cigány-ügyet a gyilkosságból. Bayer Zsolt e a kívánságuknak nem tett eleget.
A krisztusi szeretet mégiscsak arról szól, hogy azokat szeressük, akik közel vannak, és olykor ártanak is nekünk...

Másrészt milyen fogalom ez, hogy cigánybűnözés? Vannak a bűnözésnek specifikusan a cigányokra jellemző formái? Tudomásom szerint nem szabad származási alapon bűnügyi statisztikákat készíteni. De ha lennének is, és kiderülne is belőlük, hogy a cigányok körében aránylag gyakrabban fordulnak elő bizonyos bűncselekmények, azokat akkor sem szabadna az etnikai hovatartozással összefüggésbe hozni, legalábbis egy magát kereszténynek valló embernek nem. Mert ezzel valami nagyon nem krisztusit mondana (ld. Krisztus viszonyát a samaritánusokhoz).

Ld. még az alábbi részletet a Wikipédiából:
Idézet:
A bűnözés etnikai megközelítése

A kisebbségek bűnözésének vizsgálata során az embereket különböző etnikai csoportokba osztják, a kisebbségeket eltérő külső, öröklött fizikai jellemzők alapján különböztetik meg egymástól. A különböző csoportokhoz eltérő bűnözési struktúrákat, bűnelkövetési-módozatokat társítanak. A bűnözés ezen megközelítését tévesen faji megközelítésnek is nevezik, noha nincsen köze a faj fogalmához. E megközelítés legfőbb problémája, hogy így az egyes csoportokat általában a bűnözéssel kapcsolatos előítéletekkel sújtja, stigmatizációs mechanizmusokkal terheli.[15]

A rossz szociális körülmények, a szegregáció, alacsony iskolázottság, s nem utolsó sorban a magyar társadalom híresen intoleráns volta mind hozzájárulnak a magasabb számokhoz.
Ez is tény: Magyarországon minden ötödik nőt rendszeresen ver a férje vagy élettársa. Beszél valaki férjbűnözésről?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Társadalom-Politika-Gazdaság.
HozzászólásElküldve: 2013. feb. 23., szombat 19:31 
Offline

Csatlakozott: 2012. júl. 19., csütörtök 09:06
Hozzászólások: 208
Kedves Nemosinex!
Bándy Kata szülei előtt én is úgy érzem, hogy le a kalappal, valóban minden tőlük telhetőt megtettek, hogy ne legyen az ügyből etnikai kérdés.
Van-e a cigány bűnözésnek jellegzetessége?!
Van! Nem kívánom neked, hogy szembesülj vele.
Felesleges a cigány ''kultúrából'' fakadó jellegzetességeket a magyarság nyakába varrni.
Ahogy írtam vannak roma barátaim, nekik sem nyúlt az állam a honuk alá, hogy tisztességes emberként éljenek, az emberben vagy meg van valami belül, vagy nincs...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1420 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 90, 91, 92, 93, 94, 95  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség