Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1497 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100

Re: Mit olvastam?
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2026. feb. 12., csütörtök 11:24 
Bentlakó

"Ez a silány test nem jelent semmit, ha a lelkemet megtartja az Úr. Az én fájdalmam semmi, összehasonlítva azzal a fájdalommal és gyalázattal, melyet a mi Megváltónk ártatlanul szenvedett, hogy bennünket az örökké tartó kínoktól megszabadítson".

Michiel de Ruyter (1607-1676), holland tengernagy

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 17., kedd 10:45 
Bentlakó

"... Hans Urs von Balthasar egykor úgy fogalmazott: jaj annak a kereszténynek, akit nem döbbent meg minden egyes nap Krisztus titka, jaj annak, aki magától értetődőnek tartja Krisztus csodáját..."

internetről (magyar kurir)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 19., csütörtök 07:55 
Bentlakó

"... Óvnunk kell magunkat a moralizálás csapdájától is.
Nem lehetünk a világ csendőrei, senki nem tett azzá bennünket. Istent követni akarók, de magunk is sok-sok hiánnyal küszködő, esendő emberek vagyunk. Éppen ezért nagyon óvatosan kell reagálnunk a világban zajló különböző negatív mozgalmakra, tendenciákra.
Fontos, hogy külön tudjuk választani a bűnöst és a bűnét. A bűnös emberre az Isten szeretetével kell gondolnunk, és felé nyitottnak kell lennünk, ugyanakkor óvni kell a szívünket, lelkünket a beszennyeződéstől.
A bűnnel való harcba pedig bele kell állni, de ez nem moralizálás. Nekünk kötnünk kell magunkat az evangélium alapvető igazságaihoz: Jézus nélkül nem megy sem az új élet, sem a szent élet..."

Papp János (MBE elnöke) - internetről, Igeidők Magazin

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 19., csütörtök 16:23 
Bentlakó

"... mindent megkaptam, amire vágytam, de kiderült, hogy nincs is rá szükségem. Nem lett az életem teljesebb...
Egyre nyilvánvalóbbá vált, hogy mindaz, amiért küzdöttem, valójában nem fedezi a valódi szükségleteimet. „Nyugtalan mindaddig a szívünk, míg meg nem nyugszik benned, Istenünk” – mondta Szent Ágoston. Ezt éreztem..."

Busch Péter (internetről - parokia)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 19., csütörtök 17:01 
Bentlakó

"... Akkor értettem meg és tudtam értelmezni másként a rádiózást. Új értelmet nyert és egyfajta szakmai alapgondolattá lett a Római levél azon kijelentése, hogy a hit hallásból van. Akkor állt össze, hogy a hanggal való kommunikálásnak milyen tétje van. Ami ott kezdődik, hogy a beszéd a teremtés eszköze, hiszen a szó által teremtett Isten. Miután az Ő képmásai vagyunk, a mi beszédünk is épít vagy pusztít. Ez a képességünk leginkább egymás felé nyilvánul meg.

Az, hogy a világot beszéddel formálni lehet, benne rejlik az audió műfajában..."

Horváth Gergely rádiós műsorvezető (internetről - parokia)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 20., péntek 17:58 
Bentlakó

"... A kortárs klíma nem segíti a keresztényeket az eltájékozódásban, mert sok evidensnek vett téves meggyőződés van forgalomban. Az is igaz, hogy sok időt és energiát igényel mindennek utána nézni. Jó lenne, ha a képzettebbek – papok, hittanárok, stb – választ tudnának adni ezekre az aggodalmakra, de ideális helyzet sosem lesz.

Szerintem a fő baj épp nem a szembenézés hiánya, hanem a deffenzivitás, az állandó bocsánatkérés.

Lehet kritizálni a középkort, a kulturális rárakódásokat, a történelmi bűnöket, a botrányokat, de látni kell, hogy tökéletes állapot sosem lesz, mindig vándorok leszünk, akik pengeélen táncolnak, egyszer erre, másszor arra elhajolva, lepotyogva. A pengeélen nem lehet tartósan megmaradni. Minden helyzetet, minden felállást, minden rendszert, akarjuk akármennyire is kiküszöbölni a bajt, meghatároz az esendőség. És persze lehet mondani, hogy jó dolgokat kéne szintetizálni, és a rosszakat elhagyni, de vajon nekünk jut-e ez először eszünkbe, és nem csinálták volna már meg a történelem folyamán, ha lehetséges volna? Szerintem nem lehetséges..."

Szilvay Gergely - internetről, 777blog

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 21., szombat 07:18 
Bentlakó

"Oda és azért,
amiről úgy tudom: nincs,
de érzem, hogy van."

Fodor Ákos: Vakrepülés

...........................................

"... Kierkegaard azt mondja, hogy „a hit éppen ott kezdődik, ahol a gondolkodás megszűnik”. Ebből jött az a megállapítás is, hogy a hit az egy nagy ugrás az ismeretlenbe, végtelenbe. Ezalatt nem azt érti, hogy a hit fatalista, nem gondolkozik, nem tervez, nincs jövőképe, nem alapoz a tapasztalatokra és a megszerzett tudásra. Hanem arra, hogy felismeri, hogy most az eddigi tapasztalatok, tudás, logisztika, gondolkodás az előtte álló életszakaszra nem érvényes, nem tudja modellezni, nem tudja tervezni, irányítani, végső soron nincs a kezében. Végtelen számú megoldása vagy kimenetele lehet az előtte álló életszakasznak.

Ha az előttünk álló utat nem tudjuk feltérképezni az eszközeinkkel, nem észleljük, akkor mondhatjuk, hogy vakrepülésben vagyunk. Ilyen pillanatokban csak a cél biztos, ahová jutni akarunk. Ha azt mondom, hogy van mennyország, akkor az a vakrepülésben pont jó cél."

Soós Szilárd (internetről, megvanirva)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 23., hétfő 18:48 
Bentlakó

"Nekem azért fontos az Istenbe vetett hit, mert Ő egyszerre apám és anyám. Meg tudja adni azt a szeretetet, törődést és gondoskodást, amit a szüleim nem, és ha hozzá szólok, az olyan, mintha a szüleimhez szólnék."

18 éves fiatal a tinirehab-ról (parokia)

A teljes cikk:

https://www.parokia.hu/v/valasztanom-ke ... t-az-utca/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 23., hétfő 19:09 
Bentlakó

"... A szeretet az evangéliumi értelmében nem érzelem, hanem döntés és alapállás a másik ember felé: elfogadom, nyitott vagyok felé, segítem őt..."

Kubiszyn Viktor (internetről, parokia)

A teljes cikk:

https://www.parokia.hu/v/utazas-tisztan/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. feb. 26., csütörtök 06:33 
Bentlakó

"Sose bízz az olyan emberben, aki egyetlen rossz tulajdonságot sem hozhat fel mentségére."

Churchill (internetről)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. márc. 05., csütörtök 10:19 
Bentlakó

"... A siker nem ölel vissza. A pénz nem hallgatja meg a fájdalmat. A rang nem törli le a könnyeket...

... Végső soron nem az a lényeg, hogy mit gondolunk magunkról. És nem is az, mit mondanak rólunk mások. Még csak az sem, ha szemtől szemben dicsérnek bennünket a tőlünk valamilyen módon függő személyek; főleg, ha a hátunk mögött közben már a kést fenik.
Sokkal többet ér egy másik ember szeméből sugárzó őszinte „köszönöm”, és az a csendes bizonyosság, hogy ma valakinek az élete egy kicsit könnyebb lett miattam..."

Horváth Mihály (internetről - megvanirva)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. márc. 05., csütörtök 12:33 
Bentlakó

"... Nem titok, hogy bármiről, bárkiről csinál is filmet az ember, valamilyen módon mégiscsak magáról csinál filmet...
... Hiszem, hogy az apró dolgokban van az igazság, vagy az apró történésekben van a megváltás, és az utunk az apró dolgokon keresztül vezet. Ezt abszolút fontos nekem kifejezni abban, amit csinálok...
... és az életnek vannak nagy kérdései – mi volt az értelme, hova jutott el, hova vezet. Egy filmnek szerintem ez a célja, hogy ezeket a nagy kérdéseket fölvesse. És ez egybevág azzal, amit én is szeretnék."

Nagy Dénes filmrendező (internetről - kotoszoblog)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1497 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100

Időzóna: UTC + 1 óra