Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 210 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 10:27 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Kedves Lucius!

>Esküszik az Erős angyal a megdicsőített Jézus. Nem Önmagára esküszik, hanem egy nagyobb hatalmasabbra, magára a Teremtőre.

1./ Jézus nem angyal, hanem Isten. Nevezi Őt az Ige angyalok fejedelmének arch angelosz- nak de ez a Seregek Ura (=angyalseregek Ura kifejezésre rímel) Ezenkívül meg kell említeni az angyal kifejezés több jelentését - angelosz - küldött, Isten hírvivője, néha akár emberre is vonatkozik. (De alapjelentésében az embernél magasabb rendű, teremtett lényekre vonatkozik.) Jézus nem teremtett lény. Ő mindeneknek előtte született. Nem tudjuk ez mit jelent pontosan, de lényeg, hogy a születés tényét kontra ember teremtése több helyen hangsúlyozza az ige, illetve hogy magát VAGYOK-nak nevezi, ami azt fejezi ki nem volt, nem lesz, hanem mindig VAN. Ezt csak Isten mondhatja magáról.
Mikor egy ember le akar borulni egy angyal előtt, az mindig visszautasítja, meglásd ne tedd - szolgatársad vagyok stb. Jézus, mikor leborulnak előtte, nem utasítja vissza.

2./ Jézus Krisztus a mindenség Teremtője: Mert Ő benne teremtetett minden, a mi van a mennyekben és a földön, láthatók és láthatatlanok, akár királyi székek, akár uraságok, akár fejedelemségek, akár hatalmasságok; mindenek Ő általa és Ő reá nézve teremttettek;És Ő előbb volt mindennél, és minden Ő benne áll fenn.

Mikor felveté a tengernek határit, hogy a vizek át ne hágják az ő parancsolatját, mikor megállapítá e földnek fundamentomait: Mellette valék mint kézmíves, ->Teremtsünk embert a mi képünkre és hasonlatosságunkra

(érdekes adalékként, a zsidók nagy imája, a Sömá Izráel (5Móz6:4)
Halld Izráel: az Úr, a mi Istenünk, egy Úr! -ban az EGY-nek a többesszámát használja a héber. A magyarban nincs ilyen de van pl az oroszban hasonló. Pl egy házaspárra is mondhatjuk, hogy egy.)

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge. Ez kezdetben az Istennél vala. Minden ő általa lett és nála nélkül semmi sem lett, a mi lett.
Az Ige pedig= J.K. ->A mi kezdettől fogva vala, a mit hallottunk, a mit szemeinkkel láttunk, a mit szemléltünk, és kezeinkkel illettünk, az életnek Ígéjéről

Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Üdv:
Indu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 10:59 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Tiv írta:
αιων (ájón)
a szó szoros értelmében: kor(-szak); kiterjesztve: folytonosság (múltban is);

αει (áej)
egy régies alapfőnévből nyilvánvalóan folyamatos időtartamot jelez

G5550 χρονος (khronosz)
bizonytalan (kétes) származású; egy időszak


Persze lehet ezt bonyolítani, de nap sem lesz. :)
Jel 21,
23. És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.

Mivel Isten „Van” így bizony könnye lehet hogy más lesz minden mint amit mi elszeretnénk képzelni.


Nem azt olvasom, hogy nem lesz. Hanem azt, hogy nincs szüksége arra.
Mert ami fényleni fog, világítani. Az maga Isten dicsősége.
(1Móz 1.3) Isten dicsősége világított, fénylett. Holott a nap és hold a 3. nap hozattak létre.

A Strong kiegészítések az elektronikus bibliákban jók. Jók arra, hogy mint kiindulópontot kezeljük. 1. a KJV 1890 verzióhoz készült, és onnan másolgatják annélkül, hogy megbizonyosodnának helyességéről. Természetesen, nem mondom, hogy nem helyes. A szavak önmagukban túlnyomórészt megállják a helyüket. A strong dct-ben.
2. Ki a szerzőjük? Mert egy deka info sincs arról, hogy kik, és itt nyelvészeknek kéne lenniük felsorolásban, mely nyelvészek hagyták ezt jóvá? Elismert nyelvészek.
3. Nincs gondom előző kettővel sem. De, valami nagyon lényeges hiányzik.
Adva van só, bors, paprika, füszerek, hús stb. De, hol a recept? Azaz mi alapján döngetjük el strong dct-ből, hogy mely szavak hogyan illeszkednek egymáshoz, milyen hatással vannak a mondanivalóra?

De, ami a képzeletet illeti; :) Nem képzelődök. Hanem igyekszem megérteni Isten Szavát, célját, tervét, és igéreteit.
ezek alapján alakitok ki véleményt amikor meggyőződők Szavairól.
Abban pedig az áll, hogy a földet az embereknek teremtette, és azok laknak rajta örökre. Így a jövőre nézve is a föld az emberiség otthona lesz.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 12:08 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
Indu írta:
....
Mert egy gyermek születik nékünk, fiú adatik nékünk, és az uralom az ő vállán lészen, és hívják nevét: csodálatosnak, tanácsosnak, erős Istennek, örökkévalóság atyjának, békesség fejedelmének!

Üdv:
Indu


Ezen van a lényeg! mármint ahogy zárod. Ez jövendőlés az alapja annak, hogy az emberek egységben legyenek.


Arch = Ark, jelentése többféle. Gábriel azt mondja az Úr előtt állok.
Akkor most Gábriel nagyobb Istennél? Hiszen vezetőt is jelent.
Vagy azt jelenti, hogy közvetlenül Isten előtt állva, egyenesen tőle hozom az üzenetet?
Mert szerintem, ezt jelenti.
És van a vezetői jelentése, ami azt jelenti, hogy az angyali seregek vezetője, előttük áll, azaz vezeti őket. De, pusztán ez önmagában nem azt jelenti, hogy Ark = Isten. Hanem angyal fejedelmek közül az első és legnagyobb. Az összes angyal engedelmeskedik neki.
A mennyekben is létezik Isteni elrendezés a főséget illetően. Aminek mintájára mi is kaptunk.
A család feje, a gyülekezet feje, és Krisztus feje…
(Talán nem igazán érthető, de hozok példát. Tizedes, egy csapat feje, százados több tized feje, ezredes több század, azaz csapat feje.. stb. )
Isten mindenkinek feje, ahogy Jézusé. Jézus a gyülekezeté Világos egyértelmű kijelentés a Bibliából.

Igen, Károli VAGYOK-nak fordította. (a volt van lesz, hájá hove, jihje héber alakok erős ráhatásaként, aminek összevont alakja a vagyok, amit pontozott írással megjelenítve Adonáj = Úr, hatalmasság.
Én megkérdeztem a főrabbit Bp. azt mondja; hogy az Isteni név egy tulajdonság, de magát a nevet nem ejthetik ki (mert kiejthetetlen.). Hitéhez hűen nyilatkozott. A nevet mégis több ezerszer írják le ők is, a név valódi jelentése: Azzá válok amivé válni akarok! Így máris tulajdonsághoz jutunk. Amikor védelmez, egy Isteni tulajdonságot mutat ki. Amikor pusztít ismét. Amikor tűzoszlopként áltt a zsidók és Egyiptomi sereg közé ismét tulajdonságot mutatott; védelmező… Ezernyi tulajdonság, ami egyedül rá illik, és használható.

Ha jézus nem teremtett, akkor mihez kezdjünk Péld 8:22-vel?
Különösen kiemeli az írás az Ige alkotását. Hasonlítja a vajúdáshoz, a szüléshez.
És pont azt jelenti, amire azt mondod, hogy nem tudjuk mit jelent.
Nem tesz említés más angyalok teremtésének folyamatáról, vagy időmeghatározásáról. Stb. az Igét emeli ki, az Ige önmaga tesz vallomást, hogyan keletkezett Ő.
Van-e istennek kezdete?
Mert az Igen kijelenti, hogy neki van.

A leborulást kifejtettem. Mózes is meghajolt azon nép előtt, vagy más próféták is használták a hódolat kifejezésekor a leborulást, a meghajlást. Stb.
(Ma kezet fogunk, akkor ez volt szokásban.) ahogy mondtam is nagy a különbség imádat, és hódolat közt. A hódolat kijár a Királynak, az Imádat Istennek. Add meg a császárnak ami a császáré, Istennek pedig ami Istené.
Jézus nem lesz kisebb, pusztán attól, hogy nem Ő az Isten.
És ettől még teremthetett is, Atyja akaratából.

Igen, mellette volt mint kézműves. És Isten azt mondta; Teremtsünk embert. És itt Isten valóban hozzá az Igéhez szólt.
Nem tudom, hogy állsz a héber többes számmal. A héber használ páros többes számot. Valamint a 2-nél több többes számot. Valamint akkor is van visszaható többes szám, amikor a személy maga egy, de a következő szó már többes szám, ilyenkor ez a többes szám visszahat az egyre és felveszi a következő többes számot vagyis annak alakját, hogy illeszkedjen a mondanivalóhoz.
Pl. 1Móz 1:2-ben Elohim többes számban található Isten-re hivatkozás, mivel a következő amihez illesztik a vizek többes számban van. Tehát Eli név mint Isten jelölés felveszi az Elohim többes számú alakot.

Erre pedig magad hozol példát 5Móz 6: Egyrészt elhangzik az Isteni név. Majd az Isteni cím Elohim, ami azért többes számú, mert a nép szól, ami 2-nél több, tehát Eli ismét felveszi azt az alakot, ami a mondanivalóhoz társul. A héber nyelv ilyen. :)

Kezdetben vala az Íge, és az Íge vala az Istennél, és Isten vala az Íge
hivatkozol Ján 1:1-re ezt már hoztam korábban görögből kifejtve.
Én itt a fordító személyes meggyöződésének tükröződését látom. A görögben ige van és nem Ige. Talajdonságra utal. De, több fordító is eljutott erre a következtetésre.

1808 The new Testament, ina n Improved version, Upon the Basis of Archbishop newcome’s new Translation: With a corrected Text (London)

1829Te Monotessaron; vagy The Gosper history, According to the four evangelists (1. kötet; John S. Thompson: baltimore).

1864 The Emphatic diaglott (J21 sorközi olvasat; Benjamin Wilson; New York és London)

1828 La bible du Centenarie (Cociété Biblique de Paris)

Stb (sorolhatnám) De, leginkább a görögre szeretnék utalni, mert az hitelesebb. :)

A kezdet fogalmi megjelölés ismét olyan ami egy-egy témához illeszkedik. Ezt már szóbahoztam valamelyik topikban.

Most nehogy azt hidd, hogy nem értem amit mondasz. Tökéletesen értem, és tudom, hogy mire gondolsz ebben az esetben.
És szerintem te is épp úgy tudod, hogy én mire gondolok amikor ezeket felhozom. Gyakorlatilag már nem egyszer körbejártuk, ha nem is így egymással de, másokkal bizonyára.

Megértem, hogy így gondolod, és tiszteletben tartom véleményed. :)
Ahogy előző hozzászólásom-zártam, úgy most is. Függetlenül attól, hogy ebben az esetben más-más a véleményünk, Istenben hiszünk, és a váltságáldozatban.
A többi pedig Isten igazságos mértékének ítéletén múlik.
Én magam senkit nem zárok ki, mivel csak por vagyok. Így számomra Józsi néni a Katolikus, vagy ortodox szertartás szerint csókolgathat bálvényt is. Nem dolgom hitének mélységét megítélni, és ezzel kizárólagosságot tulajdonítani, akár saját hitemnek, akár másénak.
A kölcsönös tisztelet jegyében, jól esik más hitnézetét is meglátni, mert felhoz olyanokat, amikre esetleg nem is gondoltam. :)

Köszönöm, hogy levezetted nézeted.

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 13:08 
Nem!

Indu az Atyában hisz a Fiú által a Lélek munkája által!
:wink:

Kedves Lucius!

Úr az életedben Jézus Krisztus? Ő az életed Ura?
Mindenek felett való hatalom?

Ha igen, akkor egy-két szó tőle arról az Országról, ahol Ő a király:

De mondom néktek, hogy sokan eljönnek napkeletről és napnyugatról, és asztalhoz telepednek Ábrahámmal, Izsákkal és Jákóbbal a mennyek országában; akik pedig Isten országa fiainak tartják magukat, kivettetnek a külső sötétségre, ott lesz majd sírás és fogcsikorgatás.

Ha viszont én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket, akkor bizony elérkezett hozzátok az Isten országa.

Betelt az idő, és elközelített már az Isten országa: térjetek meg, és higgyetek az evangéliumban.

Azután így szólt hozzájuk: "Bizony, mondom néktek, hogy vannak az itt állók között némelyek, akik nem ízlelik meg a halált addig, amíg meg nem látják, hogy az Isten országa eljött hatalommal."

Amikor ezt Jézus észrevette, megharagudott, és így szólt hozzájuk: "Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa.

Ő ezt mondta: "Nektek megadatott, hogy értsétek az Isten országa titkait, de a többieknek példázatokban adatik, hogy akik látnak, ne lássanak, és akik hallanak, ne értsenek.

Mert nem beszédben áll az Isten országa, hanem erőben.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 13:13 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Lucius írta:
Tiv írta:
αιων (ájón)
a szó szoros értelmében: kor(-szak); kiterjesztve: folytonosság (múltban is);

αει (áej)
egy régies alapfőnévből nyilvánvalóan folyamatos időtartamot jelez

G5550 χρονος (khronosz)
bizonytalan (kétes) származású; egy időszak


Persze lehet ezt bonyolítani, de nap sem lesz. :)
Jel 21,
23. És a városnak nincs szüksége a napra, sem a holdra, hogy világítsanak benne; mert az Isten dicsősége megvilágosította azt, és annak szövétneke a Bárány.

Mivel Isten „Van” így bizony könnye lehet hogy más lesz minden mint amit mi elszeretnénk képzelni.


Nem azt olvasom, hogy nem lesz. Hanem azt, hogy nincs szüksége arra.
Mert ami fényleni fog, világítani. Az maga Isten dicsősége.
(1Móz 1.3) Isten dicsősége világított, fénylett. Holott a nap és hold a 3. nap hozattak létre.

A Strong kiegészítések az elektronikus bibliákban jók. Jók arra, hogy mint kiindulópontot kezeljük. 1. a KJV 1890 verzióhoz készült, és onnan másolgatják annélkül, hogy megbizonyosodnának helyességéről. Természetesen, nem mondom, hogy nem helyes. A szavak önmagukban túlnyomórészt megállják a helyüket. A strong dct-ben.
2. Ki a szerzőjük? Mert egy deka info sincs arról, hogy kik, és itt nyelvészeknek kéne lenniük felsorolásban, mely nyelvészek hagyták ezt jóvá? Elismert nyelvészek.
3. Nincs gondom előző kettővel sem. De, valami nagyon lényeges hiányzik.
Adva van só, bors, paprika, füszerek, hús stb. De, hol a recept? Azaz mi alapján döngetjük el strong dct-ből, hogy mely szavak hogyan illeszkednek egymáshoz, milyen hatással vannak a mondanivalóra?

De, ami a képzeletet illeti; :) Nem képzelődök. Hanem igyekszem megérteni Isten Szavát, célját, tervét, és igéreteit.
ezek alapján alakitok ki véleményt amikor meggyőződők Szavairól.
Abban pedig az áll, hogy a földet az embereknek teremtette, és azok laknak rajta örökre. Így a jövőre nézve is a föld az emberiség otthona lesz.

Kedves Lucius
Nagyon jó hogy bele keveredtünk ebbe a szó fejtegetésbe.
Amit magánba írtál az még inkább rá döbbentet, mennyire a szavakba, betűkbe keresed Istent.

Nem bízol Károli fordításba. Summázhatjuk.

Persze rögtön felmerül a kérdés miért is terjedt el, és ha hiszük hogy az írás.

(2Tim 3,16 A teljes írás Istentől ihletett és hasznos a tanításra, a feddésre, a megjobbításra, az igazságban való nevelésre,)

Hiszük e hogy szemmel is tartja, hogy a megfelelő információ lejusson hozzánk.

Talán nem azt tette a Biblia írásánál?
Nekem megnyugtató hogy Károli a mai helyzetet nem látta így nem is befolyásolatlan fordításkor.
Bár régen néztem élete után de emlékeim szerint családja elvesztése is közre játszott hogy a Biblia fordítására szánja idejét.

Nekem a szándéka sem kétséges, Istennek akart szolgálni.

A mai fordítókról ez már nem mondható el.
Bármennyire is szeretnék a fordításukra rányomja bélyegét hova tartozásuk.

(a nyelv szabályairól nem beszélek mert még helyesen sem tudok írni. ) :)
Azt azért tudom hogy nagyon sokat változik az is. :)

Szóval nem ok nélkülinek tartom hogy a Károli fordítás terjedt el.

Örülök nyelvi tehetségednek de azt kell mondanom neked mint Nikodémusnak az Úr.

Ján 3,
3. Felele Jézus és monda néki: Bizony, bizony mondom néked: ha valaki újonnan nem születik, nem láthatja az Isten országát.
4. Monda néki Nikodémus: Mimódon születhetik az ember, ha vén? Vajjon bemehet-é az ő anyjának méhébe másodszor, és születhetik-é?
5. Felele Jézus: Bizony, bizony mondom néked: Ha valaki nem születik víztől és Lélektől, nem mehet be az Isten országába.
6. A mi testtől született, test az; és a mi Lélektől született, lélek az.

Te azt mondod újjászülettél, csak hát végig a testről beszélsz.
Csak hogy nem Jézus testéről. Nem mennyei testéhez törekedsz hanem földit találsz ki magadnak.
Persze ebben segít egy vagy talán több tanítás a mi félre vezet.
Így saját testedről beszélsz, magadról akit Jézus vére megtisztít.

Jézus másról beszél de nem akarod meglátni.

2Kor 3,6 A ki alkalmatosokká tett minket arra, hogy új szövetség szolgái legyünk, nem betűé, hanem léleké; mert a betű megöl, a lélek pedig megelevenít.

Amíg a szavakat értelmezed addig Jézussal való kapcsolatod holtvágányon van. Nem benn bízol hanem saját tudásodban.

Gondol bele annyira nem tudod elfogadni amit ír az Ige hogy még egy állat élete is megzavar ha nem egyezik elképzeléseddel.
Rögtön utána jársz és keresel így van e?

Jel 21,4 És az Isten eltöröl minden könyet az ő szemeikről; és a halál nem lesz többé; sem gyász, sem kiáltás, sem fájdalom nem lesz többé, mert az elsők elmúltak.

1Kor 15,26 Mint utolsó ellenség töröltetik el a halál.


Gondolom ennek is neki ugrassz és elkezded keresni a szó értelmét.
Bár eddig lehet hogy elfogadtad, de most hirtelen az állatokra is érvényes lehet.
Ez bizony nem jó így... és el kezded keresni.

Lucius nem egy elmélethez kell keresni, mert akkor nem Istent keresed.
Hanem azt hogy Isten mit akar kijelenteni, ha kijelenti akkor viszont nem kéne kételkedni benne.
Természetesen utána kell járni mit gondol egyes dolgokban.

Lk 9,62 És monda néki Jézus: Valaki az eke szarvára veti kezét, és hátra tekint, nem alkalmas az Isten országára.

Szerinted lehet úgy szántani hogy mindenben bizonytalan vagy.
Az eke sem biztos hogy jó, a föld sem biztos hogy enyém, és az iránnyal is baj van.

Elemezhetjük az ekét és mindet, de nem szántunk.

Ha meg elkezdtük akkor nem lehet kibe ugrálni a barázdából, vagy ott hagyni.
Hanem előre tekinteni és menni arra amerre kivan jelölve számunkra.

W Bush írta, (nem szó szerint) ha szántasz és találsz egy sziklát szántsd körbe és menny tovább.
Azt fogod észre venni hogy legközelebb kisebb lesz vagy teljesen eltűnik.
--
Ez igaz, viszont itt minden bizalom kérdése.

A szántó föld a szívünk talaja a sziklák meg saját kételkedéseink, értelmetlenségünk.
Ha a sziklákkal fogunk foglalkozni egy helybe fogunk állni sehova sem jutunk.
Kitalálhatjuk mire is jó és milyen anyagból van, miért is van szükség rá.

Közben semmit nem szántunk.

És bizony szántani nem egyedül kell.
Mt 11
29. Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek.
30. Mert az én igám gyönyörűséges, és az én terhem könnyű.


Felkel venni azt az igát ami rajta is van és együtt menni vele együtt szántani.
Csakis a közös szántásnak van jutalma.
Mint ahogy a közös termést is Ő rajta keresztül kapjuk.
Kélek közelíts Jézushoz és enged végre hogy az Övé légy teljesen.

Nem kell neked semmit sem elfogadnod, csak Őt.
Nem lehet akadály „szentháromság tan” vagy hogy tud Ki a Szent Lélek.

Ahhoz hogy elfogad Ő kell ha teljesen az Övé vagy, és elkezdesz vele szántani meglátod a különbséget.

Nem nekünk kell tanítani téged és nem neked kell magadtól tanulnod, Ő akar tanítani.
De ha nem vagy ilyen kapcsolatban vele hiába ismered a nevét nem vagy az Övé és ne vele éled életed.

Magad erejéből ennyire vagy képes.
De Jézushoz nem jutottál közelebb. Most már jó lenne ha változtatnál és elindulnál felé.

1Kor 6,17 A ki pedig az Úrral egyesül, egy lélek ő vele.
2Kor 3,17 Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.


Addig a lepel ott lesz míg nem fogadodbe szívedbe.

2Kor 3 15. Sőt mind máig, a mikor csak olvassák Mózest, lepel borul az ő szívökre.
16. Mikor pedig megtér az Úrhoz, lehull a lepel.

--

Akkor már nem állatkákon akarnál kutyagolni hanem az Úrral lenni.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 13:40 
Boldogok a szelídek, mert ők öröklik a földet!

Boldogok a lélekben szegények, mert övék az Isten Országa!

Ezek kérdések is egyben!
:-)

Boldog vagy?


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 14:04 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 23., hétfő 11:00
Hozzászólások: 348
Tartózkodási hely: Budapest, Újsolt
kavics írta:
Nem!

Indu az Atyában hisz a Fiú által a Lélek munkája által!
:wink:
....


Nem!
Mi nem? :)
(ki nem mondott gondolat? :) )

Indu az Atyában hisz a Fiú által a Lélek munkája által!
Lucius az Atyában hisz a Fiú által, a Szent Szellem bizonyságával.

Mielött Jézus megszületet volna, van róla több jövendölés. Tudták, hogy meg fog születni. De, ezt megelőzően is hittek. De, Isten tett engedményt is. Mivel a Fiú még nem születet le a földre, elötte Isten beérte azzal, ha a törvényt betartották. A törvények pedig előre mutatnak a Hit-re. Ez a hitet emelte fel Jézus a papírról a szívbe. Tett bizonyságot, az Atyáról, és mindazokról amiket tenni fog.

Úr az életedben Jézus Krisztus? Ő az életed Ura?
Mindenek felet való hatalom?

Igen, Ő az én Uram, választott királyom. (ez most nem úgy választott mint Isten választott királya, hanem mint alatvaló választhatok.) Isten neki [Jézusnak] adta a királyságot. Én pedig, elfogadom Isten döntését. Így voksomat Jézusra tettem le, mint királyomra. (ezért aztán nem is szavazgatok már ebben a világban.:) [de, ne legyen ebből pol. csak megjegyzés volt.])
Mivel Jézus kapta meg a világ feletti hatalmat, így Ő az én életemnek ura. Ő dönt majd arról, hogy élek, halok. Elfogadom mint hatalmat.
De, mindenek felett való hatalma egyedül Istennek van. Hiszen Jézus is Tőle kapta. Így Istent a Teremtőt tekintem mindenek felett való hatalomnak; ergo Mindenható.


Isten országa fiainak tartják magukat, (mat 8:11,12)
A mennyek országa számomra nem csak a menny. Hanem a föld is. Ábrahám, Izsák, Jákób. Mind itt fognak élni a földön.
Jézus itt a hamis hitről beszél, méghozzá azokról akik úgy gondolják közük van oda. De, mi csatolható ide? Mat22:13; Mat 24:51; luk 13:28;
Viszont, hogy egész pontosak legyünk van egy erős kitétel. Tudják, hogy nem ülhetnének oda, mégis oda ülnek, mert jogot vesznek maguknak ehhez. (hiszen a tudatlanság idejére Isten elnéző.)
Magam pedig pont ezért szigorúan a Biblia szavaira támaszkodom. Vagyis Istenre.


Mat 12:28 én Isten Lelkével űzöm ki az ördögöket
Érdekes, hogy lukácsnál Isten Lelke helyett; Isten ujjával szerepel. 11:20
Viszont sok más dologból is tudjuk, hogy közel ez az idő.

Mark 1:15
és elközelített az Istennek országa; térjetek meg, és higyjetek az evangyéliomban.

Jogos kijelentés, ill. kinyilatkoztatás.


Mark 9:1 Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, a kik nem kóstolnak addig halált,
Ebben sem kételkedem. Pusztán kiegészíteném. 9:2-8 versig. Mert itt máris beteljesedik az amit mondott. Látták Jézust, mint hatalmas királyt. Látták a korábbi prófétákat is. De, itt látomásról van szó. Így hát aztán békességgel meg is halhattak. (Mert ezt a részt 9:1 sokan úgy gondolják, hogy a halhatatlanságról szól, vagy legalább is arról, hogy mindaddig él a lélek valamely formája, míg Isten királysága be nem következik. Holott a válasz rögtön a kijelentés után van.)

Mark 10:14 Jézus pedig ezt látván, haragra gerjede és monda nékik: Engedjétek hozzám jőni a gyermekeket és ne tiltsátok el őket; mert ilyeneké az Istennek országa.
Ezt is vallom. :), hiszem. A gyermek lelkületű embereké, akik őszintén közelednek. Azoké Isten országa.

1Kor 4:20 Mert nem beszédben áll az Istennek országa, hanem erőben.
1Kor 2:4 És az én beszédem és az én prédikálásom nem emberi bölcseségnek hitető beszédiben állott, hanem léleknek és erőnek megmutatásában:
1Tesz 1:5 Hogy a mi evangyéliomunk ti nálatok nem áll csak szóban, hanem isteni erőkben is, Szent Lélekben is, sok bizodalomban is; a miképen tudjátok, hogy milyenek voltunk közöttetek ti érettetek.

Ezzel sincs gondom. :)

_________________
Pihenek, ha lesz értelme benézek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 15:56 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Kedves Lucius
Idézet:
Mark 9:1 Azután monda nékik: Bizony mondom néktek, hogy vannak némelyek az itt állók között, a kik nem kóstolnak addig halált,
Ebben sem kételkedem. Pusztán kiegészíteném. 9:2-8 versig. Mert itt máris beteljesedik az amit mondott. Látták Jézust, mint hatalmas királyt. Látták a korábbi prófétákat is. De, itt látomásról van szó. Így hát aztán békességgel meg is halhattak. (Mert ezt a részt 9:1 sokan úgy gondolják, hogy a halhatatlanságról szól, vagy legalább is arról, hogy mindaddig él a lélek valamely formája, míg Isten királysága be nem következik. Holott a válasz rögtön a kijelentés után van.)


Lk 17,21 Sem azt nem mondják: Ímé itt, vagy: Ímé amott van; mert ímé az Isten országa ti bennetek van.

--
Idézet:
A mennyek országa számomra nem csak a menny. Hanem a föld is. Ábrahám, Izsák, Jákób. Mind itt fognak élni a földön.

Mk 9,4 És megjelenék nékik Mózes Illéssel együtt, és beszélnek vala Jézussal.

Már 22,
31. A halottak feltámadása felől pedig nem olvastátok-é, a mit az Isten mondott néktek, így szólván:
32. Én vagyok az Ábrahám Istene, és az Izsák Istene, és a Jákób Istene; az Isten nem holtaknak, hanem élőknek Istene.



Tévedsz Lucius még pedig a 144000 téveszt meg, és ettől kezdve más irányba mégy.

1Kor 6,19 Avagy nem tudjátok-é, hogy a ti testetek a bennetek lakozó Szent Léleknek temploma, a melyet Istentől nyertetek; és nem a magatokéi vagytok?

1Kor 3,16 Nem tudjátok-é, hogy ti Isten temploma vagytok, és az Isten Lelke lakozik bennetek?

Ez ellen tétben van azzal amit állítasz.

Isten temploma a menyből szál alá.

Jel 7,15 Ezért vannak az Isten királyiszéke előtt; és szolgálnak neki éjjel és nappal az ő templomában; és a ki a királyiszékben ül, kiterjeszti sátorát felettök.
Jel 15,5 És ezeknek utána látám, és ímé megnyittaték a mennyben a bizonyságtétel sátorának temploma,

2. És én János látám a szent várost, az új Jeruzsálemet, a mely az Istentől szálla alá a mennyből, elkészítve, mint egy férje számára felékesített menyasszony.
3. És hallék nagy szózatot, a mely ezt mondja vala az égből: Ímé az Isten sátora az emberekkel van, és velök lakozik, és azok az ő népei lesznek, és maga az Isten lesz velök, az ő Istenök.
--

Itt Jön le az Úr teste. az Új földre.

A betüket is boncolod, de figyelmen kivül hagyod a lényeget.

Jel 20.
4. És láték királyiszékeket, és leülének azokra, és adaték nékik ítélettétel; és látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre; és éltek és uralkodtak a Krisztussal ezer esztendeig.

Itt a 144000 de azt nem látod hogy a földön uralkodnak és azt sem azt sem hogy ezek egy sem természetes halállal hal meg és nem imádták a fenevadat.

„látám azoknak lelkeit, a kiknek fejöket vették a Jézus bizonyságtételéért és az Isten beszédéért, és a kik nem imádták a fenevadat, sem annak képét, és nem vették annak bélyegét homlokukra és kezeikre;”


Jel 13,
7. Az is adaték néki, hogy a szentek ellen hadakozzék, és őket legyőzze; és adaték néki hatalom minden nemzetségen, nyelven és népen.

Itt kap halálos sérülést és itt hal meg a 144000.


Jel 13,12 És az előbbi fenevadnak minden hatalmasságát cselekszi ő előtte; és azt is cselekszi, hogy a föld és annak lakosai imádják az első fenevadat, a melynek halálos sebe meggyógyult vala;
--

Ezt hiába írom hogy nem történt meg nem érted.
Nem lehet egyik tanítvány sem mert ők nem álltak szembe a fenevaddal.

A másik: Jézus a templomról beszélt hogy felépíti azt.

Jn 2,19 Felele Jézus és monda nékik: Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.

Látszik mennyire ragaszkodsz elveidhez.
De az is menyire nem ragaszkodsz a Főhöz.

Ef 5,
31. Annakokáért elhagyja az ember atyját és anyját, és ragaszkodik az ő feleségéhez; és lesznek ketten egy testté.
32.Felette nagy titok ez: de én a Krisztusról és az egyházról szólok.


Valóban nagy titok vigyáz nehogy az maradjon neked.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 20:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 13., péntek 19:09
Hozzászólások: 1521
Sziasztok!

Most asszem megint rossz helyen keztem bele (ráadásul 2 párh topicban is) e témába. Fontosnak tartottam mindkét helyen a beszúrást, de most nem tudom hol kéne folytatni hosszú távon. Asszem ez a kérdés (Jézus Krisztus személye, Istensége) fontosabb annál, hogy a JT topicba tegyük, de ti vagytok a rangidősek az új fórumon - léci tegyetek javaslatot. Van már topic erről? Vagy nyissunk neki? Kavics, vagy valaki aki avatott, nyisson léci egy topicot, vagy irányítson át minket valahova.

Beteszem a másik helyre is ezt.
A segítséget előre is köszi!

Indu


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 02., szombat 20:55 
Kedves Lucius!

Miliméterekkel élünk egymástól, ami egyben fény évmilliós távolság!
Jézus hatalma számomra azonos a Teremtő hatalmával!
Jézus számomra TEREMTŐ hatalom!

Ha új valóságot TEREMT Jézus Krisztus az életedben, akkor megszűnik ez a miliméter.

Sok szeretettel és becsülve az Ige iránti szomjúságodat:
Péter


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 06., szerda 10:39 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 13., szerda 19:55
Hozzászólások: 21
Tartózkodási hely: Budapest
GABRIEL777 írta:
Kedves Péter

Én úgy vélem,hogy ez az Új Jeruzsálem
a Szentek városa,és ott azon lelkek
vannak amelyek már megtisztultak minden büntől.Azon lelkeké amelyek
vagy nem estek itélet alá a földi halál után,mivel már megszentelődtek itt a földi létben,vagy azon lelkeké akik
itélet alá estek vagy esni fognak a fizikai haláluk után és a megitétetés
után kerülhettek ill. kerülhetnek ebbe
a Szentek városába.

Te azt irtad eggyszer ,hogy ismersz szenteket,ők valyon nem tagjai ennek
a városnak?Hiszen ha valóban szentek akkor ott kell,hogy legyenek.

Persze az is igaz,hogy hitelessen megtudjuk mondani,hogy ki a Szent és ki nem ,ahhoz nekünk is Szentnek kellene lennünk.
Hiszen egy professzor tudását csak az tuddja megitélni aki hasonló tudással rendelkezik.

Mindenesetre ha van olyan ember a földön aki tagja ennek a Szent városnak,akkor pont olyan jól kell
ismernie az Atya tanítását mint ahogy azt Jézus ismerte.

Ha pedig erre nem képes ,akkor csak egy álszent,aki szentnek képzeli magát.

Én magam mivel nagyon,nagyon távol vagyok a Szentektől,ezért
nem tudom hitelesnek megitélni,hogy ki Szent és ki nem.

Egyedül,egy mércém van,Jézus .Jézus nem kérdezte az embereket,hogy mit mond az Atyja,hanem kijelentette azt,ezért akinek bármilyen kérdése is
van az emberek felé Isten akaratával kapcsolatban,az bizonyossan nem
lehet Szent.


Kedves Gabriel!


Hosszú ideig megpróbáltam csendben maradni, most mégis elkerülhetetlennek látom, hogy megszólaljak. Amit mondok lehet, hogy OFF, mégis szinte minden fórumbéli megszólalásodra vonatkozik.
Egyszer már, ha jól emlékszem „privátba” írtam, hogy a kérdéseiddel az a bajom, hogy azok burkolt állítások, mely után nyilvánvalóan várod a „válaszokat”, s az így kialakult hiábavaló szócsata alkalmas tér álláspontod kifejtésére. (tanaid hirdetésére)

A lényeg

Úgy viselkedsz, mint az az ember, aki a barátjával kimegy az autópiacra használt autót venni. Minden halvány foltocskát, apró karcolást észrevesz a kiszemelt járművön, de hogy mennyit futott az autó, hogyan használták, szervizelték, alulról milyen állapotban van, - tehát a lényegi kérdésekre - egyáltalán nem terjed ki a figyelme, ráadásul a végén a maga szempontjai szerint ad tanácsot barátjának a vásárlásra nézve. Súlyos anyagi veszteségbe és egyéb veszélybe sodorva azt.

Alázat és nagyképűség

Van egy másik hasonlatom is. Úgy viselkedsz mint az a „tudós”, aki semmit nem akar elolvasni, megtanulni, elfogadni mindabból, amit évezredek óta, az őt megelőző generációk felfedeztek. „Én okos vagyok, mindent képes vagyok megismerni, nekem direkt Isten mondja el mi, hogy van. (magyarul: magamtól akarok rájönni mindenre) Engem emberek ne tanítsanak, csak Istentől vagyok hajlandó elfogadni kijelentéseket, az az igazi.”
Többnyire ezt a mentalitást hallom ki érvelésedből. Pedig a keresztyén teológia több ezer éves tudomány ág, tévedésekkel, vitákkal, de kiérlelt véleményekkel, látásmóddal is. Nem mi fedeztük fel a spanyol viaszt, bár élő hitre ébredt keresztyéneket gyakran megkísérti ez az érzés.
Gabriel! Olvastál-e egyháztörténeti műveket, vagy dogmatikát, ismersz-e hitvallásokat? Például a mienket, reformátusokét: a Heidelbergi Kátét és a II. Helvét Hitvallást. Tudod-e ki volt Ursinus Zakariás és Olevianus Gáspár. (az ő művük egyébként 129 kérdezz-felelek)
Olvastad-e Kálvin Institutioját, Barth dogmatikáját vagy legalább Török Istvánét magyarul. A bibliai nyelvekről most igazán nem szeretnék beszélni.
A látszatát is el akarom kerülni a tudományoskodó magatartásnak. De úgy gondolom eredendő különbség van az útszéli teologizálás és az őszinte keresés között. A keresés számomra azt jelenti, hogy megkeresek minden forrást, elolvasom amit lehet, s ha ezzel együtt lesznek (mert lesznek) kérdéseim, akkor felteszem azokat.
Közhelyes a példa, de jelen hozzáállásod szerint a Bibliában öt helyen is benne van, hogy „nincs Isten”. (V Móz. 32, Zsolt.10, 14, 53, Ézsaiás 45.) Miről beszélgessünk akkor?
Kérlek, gondold át a dolgokat mielőtt folytatod!


Üdv: puritan

_________________
puritan


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 07., csütörtök 00:16 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Kedves Puritan

Elolvastam a nekem irt soraid,és amennyire
gyenge képességeim engedték át is gondoltam.
De mivel magamban,kevésbé bizok mint Istenben,ezért meghalgattam mit mond Ő.

Engedd meg,hogy neked is elmondjam,ezt
a "látomást"

Két embert láttam,az egyik ,egy íróasztal
mellett görnyedve,könyveket bújt,körös,
körülötte sok sok lexikon emberektől.

A másik ember egy egyszerü földmüves
lehetett,sem írni sem olvasni nem tudott.

A természetben élt a természettel harmoniában,nem vágyott semmi másra csak arra,amit
Istentől kapott.
Ennek az embernek a nap legcsodálatosabb
pillanata,az volt amikor ,megfáradt testtel,
a napvégén,imában ,a lelkét,Isten oltárára
helyezhette.

Amikor evilági sorsa a tudósnak letelt,
a lelke a más világra került.
A tudós meglepödött,mert,amit ,ott tapasztalt,arról nem irtak a könyvek,
nem tudta,hogy merre menyjen,mit csináljon,zavarodottsága,egyre erösebb lett,
mert nem tudta,hogy mitévő legyen.


Amikor az egyszerű földmüves,
e-világi sorsa is bevégeztetett,és a lelkét
kilehelte,végtelen,boldogságot érzett,
mert tudta,hogy most pont oda megy,ahova
minden nap elment,akkor,amikor Isten
oltárára helyezte lelkét,imában.

A menyországba vezető utat,pedig,jól ismerte,mert Isten azt a számára már
számtalanszor megmutatta,még földi
élete során.

Ámen


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 07., csütörtök 08:52 
Szia Gabriell!

Most a számítógép felett görnyedek és olvasom a soraid.
Ez az írásod szerint nem vezet sehova, főleg úgy, hogy ez egy példa, ami ugye nem azonos a valósággal.

Ha vizsgálod a teremtett világot, akkor az abban lévő törvények elítélnek minket.
Azt ítélik el bennünk, hogy nem adunk hálát és dicséretet annak Alkotójának, hanem abban örömködünk, hogy milyen szép és okos látomásaink vannak, milyen bölcs és magasabb gondolataink vannak másoknál.

Kívánom neked, hogy kevesebbet olvass és írj!
Ha keveset szeretnél olvasni és abból sokat tanulni, akkor pedig az Újszövetség sorait ajánlom neked.

Sok szeretettel:
Péter


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 07., csütörtök 09:49 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
GABRIEL777 írta:
Kedves Puritan

Elolvastam a nekem irt soraid,és amennyire
gyenge képességeim engedték át is gondoltam.
De mivel magamban,kevésbé bizok mint Istenben,ezért meghalgattam mit mond Ő.

Engedd meg,hogy neked is elmondjam,ezt
a "látomást"


Nagyon sokszor betud csapni saját gondolataink.

Kinek milyen a fantáziája.
Pl, már gyerekként is sok könyvet olvastam, és utána ábrándoztam.
Az ábrándjaim képszerűek voltak olyan mint egy film ismeretlen embereket láttam de tudtam formálni az eseményeket, furcsamód volt mikor nehezen. Szabályosan tudnom kellet hogy ez nem valóság.

Csak hogy ez ábrán és nem látomás.
Később is volt ilyen amikor valamit nagyon szeretem volna, bizony képekben láttam elképzeléseim.
Elégvolt lefeküdni az ágyra és elképzelni.
Vagy elalvás előtt ezzel foglalkozni és már irányítót álmom volt. Amit tudtam épp úgy mint az előbb leírtam irányítani.

Az ember bármit eltud képzelni, általában ami foglalkoztatja. (így ha Isten foglalkoztatja bizony bárminek eltudja képzelni magát: valami nagynak, vagy valakinek akire sokat bíztak stb. mindezt a lehető legbonyolultabban hogy minél valósághűbb legyen.)
Lehet olyan is amivel nem szeretne foglalkozni.
Ez nem rendkívüli, sokan tudnak így ábrándozni.
Akkor van baj ha ezt nem maguknak tulajdonítják hanem egy külső erőnek.
És eszerint próbálják életüket irányítani.

De ha megnézik egy kicsit jobban megvizsgálják ezeket az ábrándokat tudják irányítani.
pl, ha önveszélyes dolgot látnak vagy abba hagyják vagy álomnak minősítik.
(nem ugrik a kutba ha azt látja, ha igen az már súlyos eset kezelésre szorul)

Istentől lehetnek e látomások?
Minden bizonnyal de azt is tudnunk kell hogy ez a prófétáknál sem saját elképzelésük szerint ment.
A másik miről szólt a látomás?
Isten tervéről.

Hab 2,2 És felele nékem az Úr, és mondá: Írd fel e látomást, és vésd táblákra, hogy könnyen olvasható legyen.

Nem volt még kézelfogató írás csak töredékek. Még nem volt teljes az Írás.
És az Úr Jézus sem jött még el.
De már akkor is sok önjelölt próféta volt.

Jer 14,14 És monda az Úr nékem: Hazugságot prófétálnak a próféták az én nevemben; nem küldtem őket, nem parancsoltam nékik, nem is beszéltem velök; hazug látomást, varázslást, hiábavalóságot és szívbeli csalárdságot jövendölnek néktek.

Most az utolsó időkben kijelentette magát Fia által.

Zsid 1,1 Minekutána az Isten sok rendben és sokféleképen szólott hajdan az atyáknak a próféták által, ez utolsó időkben szólott nékünk Fia által,

Bizony van mihez viszonyítani leginkább van Kihez. Hogy ki prófétál hamisan és ki nem.

Ma a prófétaság lelke nem más mint Jézus bizonyság tétele.
Jel 19,10 És leborulék annak lábai előtt, hogy imádjam őt, de monda nékem: Meglásd, ne tedd; szolgatársad vagyok néked és a te atyádfiainak, a kiknél a Jézus bizonyságtétele van; Istent imádd, mert a Jézus bizonyságtétele a prófétaság lelke.

Aki pedig bedől saját ábrándjainak az önmagát csapja be.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 07., csütörtök 16:00 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 06., péntek 15:14
Hozzászólások: 1052
puritan írta:
Gabriel! Olvastál-e egyháztörténeti műveket, vagy dogmatikát, ismersz-e hitvallásokat? Például a mienket, reformátusokét: a Heidelbergi Kátét és a II. Helvét Hitvallást. Tudod-e ki volt Ursinus Zakariás és Olevianus Gáspár. (az ő művük egyébként 129 kérdezz-felelek)
Olvastad-e Kálvin Institutioját, Barth dogmatikáját vagy legalább Török Istvánét magyarul. A bibliai nyelvekről most igazán nem szeretnék beszélni.

Kedves puritan!
Köszönjük szépen a nagyszerű eligazítást a kötelezően ismerendő irodalom tekintetében.
Nekünk, kezdőknek ez különösképpen jól jón, sőt, egy "Quick Guide for Dummies to Református Vallás" sem ártana néha.

De engedd meg, hogy én is ajánljak egy könyvet, ez ugyan nincs teológiailag bizonyítva, de mindenképpen tanulságos olvasmány:
Wass Albert: A funtineli boszorkány

_________________
http://hollocsillag.blog.hu
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 210 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 14  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 0 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség