Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bemutatkozás

A gyülekezet Argentina fövárosában, Buenos Airesben müködik. Szolgálatunk kiterjed nem csak a református vallású magyarokra, hanem a teljes közösségre. Célunk az, hogy az evangéliumot megismertessük, megöriztessük és továbbadassuk mindazokkal, akiket - magyarul elöször, de spanyolul is - meg tudunk szólítani.
A református templom a Belgrano negyedben található, a FCGBM városi vasút Belgrano R nevü állomása közelében. A Belvárosból - az Obeliscotól - vonattal 25, metróval (Subte) 35, autóbusszal kb. 1 óra alatt érhetö el. A csendes, kertvárosias környezetben található templomban minden vasárnap délelött 10.00 órakor tartunk magyar Istentiszteleteket. A hónap harmadik vasárnapja családi nap, olyankor spanyol nyelvü igehirdetés, zenés áhítat és az alkalom után közös ebéd van.
Minden páros héten szerdán 11.00 órától a Szent István öregotthonban (Pacifico Rodríguez 1162, Chilavert) tartunk Istentiszteletet. Minden hónap utolsó szombatján a magyar kolónia kulturális és közösségi centrumában, a Hungária Klubban (Juncal 4250, Olivos) tartunk Istentiszteletet - természetesen magyarul.
Márciustól decemberig minden hónap harmadik szerdáján a gyülekezeti teremben - amely a templom alagsorában található, Bibliaórát tartunk. A hónap utolsó szombatján délután 16.00 órai kezdettel a cserkészházban (Mariano Moreno 4251, Olivos) ifjúsági foglalkozást is tartunk.




Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...