Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Beszámoló a prebiteri találkozóról

2010. Dec. 28-án kora este presbiteri találkozónak adott helyet a gyülekezeti terem. Gyülekezetünk 20 presbitere közül 16-an eljöttek, a hóesés ellenére is. Sőt, többen családjukkal, házastársukkal, gyermekeikkel, unokáikkal érkeztek erre az alkalomra. Így is terveztük: szerettünk volna egy estét kötetlenül beszélgetve eltölteni, hogy jobban megismerjük egymást. Kellemesen telt az este, beszélgettünk, szendvicsek, virsli, sütemények mellett. Néhányan készültek is az alkalomra. Szőke Noémi lelkipásztor a Zsidókhoz írt levél 4. részének 7. versével köszöntött mindenkit: „Ma, ha az Ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket.” Elmondta, hogy Isten mindig az adott napra nyújtja kegyelmét, ezt fogadjuk el. Dr. Kovács László szép Wass Albert idézeteket hozott, ezután a 42. zsoltárt énekeltük el. Orbán Tamás kedves zsoltárát olvasta fel, amit szintén közös ének követett. Gyügyei Attila a presbiterségről osztotta meg velünk gondolatait, sok humorral fűszerezve. Figyelmeztetett, hogy együtt, összefogva tudjuk a legjobban végezni Istennek szánt szolgálatunkat.
Tervezzük, hogy máskor is tartunk ehhez hasonló presbiteri találkozót, hogy kötetlenül együtt lehessünk és beszélgessünk a presbiteri szolgálatról.

HBÁ

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. szeptember 18., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Kaczor Dorottya csengő hangú népzenész. Élete alapja viszo...
  • 2024. szeptember 17., kedd

    Közel negyven éves vezetése alatt a kecskeméti Ráday Múzeum több lábon álló professzionális intézménnyé vált, szervezői munkáját idén Móra Ferenc-díjj...
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Hálaadó istentiszteleten ünnepelték a szolnoki reformátusok templomuk és a parókia felújítását szeptember 14-én, szombaton.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Elődje futását szeretné folytatni a Pozsonyi úton, ebben támogatja a gyülekezet is. Beiktatták új szolgálati helyére Kovách Tamás lelkipásztort.
  • 2024. szeptember 16., hétfő

    Önkéntesek jelentkezését várja az árvízi védekezéshez a fővárosban a Magyar Református Szeretetszolgálat. A munkálatokat adományainkkal is támogathatj...
  • 2024. szeptember 12., csütörtök

    A lelkiéletünk minősége az életminőségünket is meghatározza. A jelen terápiás kultúrájában a keresztény ember választhat az Isten-kapcsolattal számoló...
  • 2024. szeptember 11., szerda

    A kulcs-rácalmási gyülekezeteben egy repülő korong a misszió eszköze.
  • 2024. szeptember 11., szerda

    A Dunamelléki Református Egyházkerület Üzemeltetési Főigazgatósága pályázatot hirdet ingatlankezelő munkakör betöltésére.
  • 2024. szeptember 11., szerda

    A Dunamelléki Református Egyházkerület Üzemeltetési Főigazgatósága pályázatot hirdet műszaki vezető munkakörre.
  • 2024. szeptember 10., kedd

    Az Alsónémedi Református Egyházközség idén 10. alkalommal szervezte meg a Délpesti Református Egyházmegye gyülekezeti napját.