Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bibliaismereti versenyek

A Bibliaismereti versenyek célja az, hogy a gyermekek/fiatalok a lelkiismeretes felkészülés mellett, új ismeretekre tegyenek szert Isten Igéjéből, és ezáltal jobban megismerjék Istent és az Ő Fiát, az Úr Jézus Krisztust.

Évente két Bibliaismereti versenyt szoktunk szervezni: egyet gyermekek számára, és egyet a serdülők, fiatalok számára. Kijelölünk egy bizonyos bibliai részt, ill. könyvet, amiből részletesen fel kell készülni. Ezt már az év elején kézbekapják a lelkészek és a hitoktatók, hogy legyen elég idő a felkészülésre.

Gyermekek számára a tavaszi szünetben szoktuk megtartani a versenyt. Bevezető áhitattal kezdünk a jókai református templomban. Mivel sok a jelentkező, a megmérettetés a helyi magyar tannyelvű alapiskola termeiben zajlik. A résztvevők két kategóriában versenyeznek: alsó- és felsőtagozatosok. Különböző témákból készülnek fel. 4-6 - tagú csoportok mérik össze tudásukat. A versenyzők 5 feladatlapot kapnak kézhez, amelyen 5-max.7 kérdés, vagy érdekes feladat, rejtvény van. Egy feladatlap kidolgozására kb. 5-7 perc idő áll rendelkezésükre. A feladatlapokat folyamatosan a gyermekekkel érkező lelkipásztorok, hitoktatók és pedagógusok javítják. Versenyzés közben felnőttek ügyelnek a rendre.
A megmérettetés után frissítő következik, majd természetesen a verseny kiértékelése és jutalmazása. A Bibliaismereti versenyt a jókai református templomban fejezzük be, imádságban hálát adva az Úrnak mindenért.

Az Ifjúsági Bibliaismereti verseny lényegében ugyanúgy zajlik, mint a Gyermek Bibliaismereti verseny, csak nincs két kategória, terjedelmesebb a felkészülésre kijelölt rész, és általában kevesebb a résztvevő, mint a gyermekeknél.

Bővebb információt e-mailen vagy telefonon lehet kérni.

 

bibliaverseny

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 5, összesen: 22364

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...