2012. március 24., szombat - Ablonczy Áron Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Páskabárány recept

 

Ez egy igazi Páskabárány recept, ami a Páskavacsorához illik, a kharósettel együtt.

 

Rozmaringos báránysült recept

• előkészület: 10 perc
• sütés: 70 perc
hozzávalók 4 főre (kicsit drága a hús, s nálunk kevés helyen kapni, de érdemes utánajárni!)
• 1 db bárány comb(kicsontozott a legjobb)
• vagy én már próbáltam báránybordából is, ami nem olyan kiadós, de legalább olyan finom!
• 2-3 ág rozmaring
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 db citrom
• 1 ek olívaolaj
• 4 fej lilahagyma
• só


A rozmaring tömjénes ízvilágát jól ellensúlyozza a citrom frissesége. A fokhagyma meg elengedhetetlen a sültekhez...

 

ajánlat

A sütés után a pecsenye levét, a húsról lepotyogott fűszerekkel és egy negyed sült vöröshagymával, kevés vízzel sűrűre főztem és sós muffinnal tálaltam.
elkészítés


1. A fokhagymát meghámozzuk és sréen kettévágjuk, hogy ékformájú darabokat kapjunk belőle. A rozmaringág végét megfogva lehúzzuk a leveleket és apróra vágjuk. A citromot megmossuk és lereszeljük a héját.
2. A húst éles késsel megszúrkodjuk, és az így keletkező résekbe egyenletesen elosztva beletesszük a fokhagymadarabokat.
3. Az apróra vágott rozmaringot, reszelt citromhéjat, a citrom levét és az olajat összekeverjük és ezzel a páccal alaposan bedörzsöljük a húst. Jól záródó edényben hűtőbe téve a citromokkal és a rozmaringág fás részével legalább 2 órán át, vagy egy éjszakára is bepácoljuk.
4. A húst kivesszük a pácból, és alaposan megsózzuk. Megtisztított és negyedekre vágott lilahagymával együtt serpenyőbe tesszük és alufóliával letakarjuk. 200 C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óra alatt szép pirosra sütjük.
5. Tálalás előtt legalább 10 percet pihentetjük a húst.

 

Minden ifjúsági közösségnek szeretettel ajánljuk Nagycsütörtökre, a közösség gyakorlására. Annak liturgiáját megtalálja mindenki A bevált IFI beépítési módszerek cikkei között.

 

Fodorné Ablonczy Margit                                                                                Budapest

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 441, összesen: 1677802

  • 2025. december 22., hétfő

    Cikkünkben annak járunk utána, miért és hogyan gyűlnek össze reformátusok is szenteste éjszakáján, például Budakeszin, hogy Jézus születését ünnepeljé...
  • 2025. december 21., vasárnap

    1944 utolsó napjaiban Csabdin sűrűsödött össze a történelem: az ünnepre való készülődés egy csapásra az életben maradásért folytatott harccá vált a fe...
  • 2025. december 21., vasárnap

    A várakozás négy hete ajándék arra, hogy testestől, lelkestől ünneplőbe öltözhessek. Annak bizonyosságába, hogy szeretnek, ha nem érdemlem is, és én i...
  • 2025. december 19., péntek

    Moldvai csángó népdal Dr. Lovász Irén Kossuth-díjas előadóművész és a KRE BTK hallgatóinak előadásában.
  • 2025. december 18., csütörtök

    Szabóné László Lilla családi receptje
  • 2025. december 18., csütörtök

    Megjelent a Parókia portál válogatás magazinja, a Karakter decemberi lapszáma!
  • 2025. december 18., csütörtök

    Egy nem szokványos könyvajánló – megjelent a sorozat záró kötete.
  • 2025. december 18., csütörtök

    A mai nagyvárosi kontextusban egészen mást jelent a tanítványozás és a hivatás viszonya, mint másol vagy más korban. Vígh Eszterrel beszélgettünk.
  • 2025. december 18., csütörtök

    Galyatető - Mátraháza - Tahi - Balatonboglár
  • 2025. december 18., csütörtök

    Vízparti pihenés a Balaton déli partján