2012. április 14., szombat - Ablonczy Áron Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Citromkrém

 

Egy jó tavaszi édesség, amit könnyű elkészíteni, s mindenkinek ízleni fog!

 

CITROMKRÉM

2 egész tojás
2 kanál liszt
15 dkg cukor
1 dl tej
egyben sűrűre főzni
majd
15 dkg vajat elkeverni benne és jól lehűteni
1 citrom héját
és 2 citrom levét belekeverni a kihűlt tésztába
majd
formába tenni és mélyhűtőbe vele!
Tálaláskor szép rá néhány mentalevél, citromhéj is!

Jó étvágyat!

 

Fodorné Ablonczy Margit                                                                      Budapest

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 434, összesen: 1677795

  • 2025. december 22., hétfő

    Cikkünkben annak járunk utána, miért és hogyan gyűlnek össze reformátusok is szenteste éjszakáján, például Budakeszin, hogy Jézus születését ünnepeljé...
  • 2025. december 21., vasárnap

    1944 utolsó napjaiban Csabdin sűrűsödött össze a történelem: az ünnepre való készülődés egy csapásra az életben maradásért folytatott harccá vált a fe...
  • 2025. december 21., vasárnap

    A várakozás négy hete ajándék arra, hogy testestől, lelkestől ünneplőbe öltözhessek. Annak bizonyosságába, hogy szeretnek, ha nem érdemlem is, és én i...
  • 2025. december 19., péntek

    Moldvai csángó népdal Dr. Lovász Irén Kossuth-díjas előadóművész és a KRE BTK hallgatóinak előadásában.
  • 2025. december 18., csütörtök

    Szabóné László Lilla családi receptje
  • 2025. december 18., csütörtök

    Megjelent a Parókia portál válogatás magazinja, a Karakter decemberi lapszáma!
  • 2025. december 18., csütörtök

    Egy nem szokványos könyvajánló – megjelent a sorozat záró kötete.
  • 2025. december 18., csütörtök

    A mai nagyvárosi kontextusban egészen mást jelent a tanítványozás és a hivatás viszonya, mint másol vagy más korban. Vígh Eszterrel beszélgettünk.
  • 2025. december 18., csütörtök

    Galyatető - Mátraháza - Tahi - Balatonboglár
  • 2025. december 18., csütörtök

    Vízparti pihenés a Balaton déli partján