2015. február 07., szombat - Nagy Dávid Nyomtat Elküld Olvasási nézet

FARSANGI FINOMSÁGOK

Farsangi pár perces sós-ságok - a változatosság kedvéért...bárki el tudja készíteni :)

 

 

ZÖLD KRÉM

25 dkg tehéntúró

1dl Oliva olaj

1 csokor petrezselyem apróra vágva

1 kisebb fej hagyma apróra vágva

1 fokhagyma összezúzva (elhagyhatóJ)

szárított, aprított metélőhagyma

Jó alaposan összekeverjük a hozzávalókat...

-          nagyon finom KÁPIA PAPRIKA KARIKÁKKAL...

 

FEHÉR KRÉM

2 Mackó krémsajt (vagy más ízesítetlen tömlős krémsajt)

10 dkg reszelt sajt

10 dkg puha vaj

1 kis pohár tejföl

őrölt fehér bors

őrölt szerecsendió

Alaposan összedolgozzuk és már kenhető is....

-          ha valaki szereti - nagyon finom rá a karikázott olivabogyó (zöld vagy fekete is J)

 

PIROS KRÉM

25 dkg túró

(1 kis pohár tejföl - ha nagyon száraz a túró)

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva

őrölt piros paprika

őrölt köménymag

Mindenekelőtt a túrót törjük át villával a tálban, s csak utána keverjük hozzá a többit. Fűszerezés ízlés szerint, de mindenből elég csak egy csipetnyi.

-          nagyon finom metélőhagymával, vagy medvehagymával megszórva

 

 

És a RÁADÁS J:

FASÍRTGOLYÓK

Hozzávalók - kb. 16-18 db.

10-15 dkg trappista sajt reszelve

15-20 dkg füstölt császárszalonna (bacon) apróra vágva

1 tojás

2 zsemle

1 gerezd fokhagyma összetörve

1 kis fej vöröshagyma apróra vágva

só, bor, majoránna, őrölt kömény stb.

A hozzávalókat jó alaposan összedolgozom, majd a kész masszából kis fasírtgolyókat formázok, zsemlemorzsában megforgatom, és bő forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára megsütöm.

(A forró olajból kiszedve még puha, kihűlve szilárdul tovább....)

 

Jó étvágyat!

FAM

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Kapcsolat

Látogatók ma: 453, összesen: 1676623