Nyomtat Elküld Olvasási nézet

ÚJRANYITÁS 2021. március 7-én vasárnap! RENDKÍVÜLI tájékoztatás

Tájékoztatás FRISSÍTVE 2021. február 22-én

TÁJÉKOZTATÁS
a templom
ÚJRANYITÁSÁRÓL


Egyházközségünk elnöksége
– egyházi vezetőink kérését, és a presbitérium állásfoglalását követve –
úgy határozott, hogy
templomunkat 2021. március 7-én,
vasárnap reggel 9.30-kor megnyitjuk.


Vasárnaponként
délelőtt 10 órakor
és este 6 órakor
fogunk istentiszteletet tartani.

A hétközbeni és egyéb alkalmakról később adunk
heti rendszerességgel tájékoztatást.

A nyitás az
„Egyházközségi védekezési szabályozás”
előírásainak
a szigorú betartásával lehetséges.


Kérjük, hogy mindenki viseljen orrot és szájat elfedő maszkot, és tartsa a megfelelő védőtávolságot! Érkezéskor kérjük az érintés nélkül működő kézfertőtlenítő használatát.

Szeretettel hívjuk és várjuk Testvéreinket
március 7-től a templomba!


* * *

Tájékoztatás frissítve
2021. január 17-én, általános, és az idei ökumenikus imahétre való aktualizálással:


Kérjük Testvéreinket, ezekben a rendkívüli időkben nyitott szívvel olvassák, hallgassák, tekintsék meg az egyházközségünk honlapjára feltöltött (ld. az alábbi hivatkozást) áhítatokat, igemagyarázatokat is, melyeket megtalálnak a lentiekben feltüntetett, interneten elérhető honlap alján,
az alábbi hivatkozás megnyitásával, a „Csatolt dokumentumok”-nál:

https://honlap.parokia.hu/lap/kalvin-teri-reformatus-egyhaz/cikk/mutat/rendkivuli-ahitatok-igemagyarazatok-1


Az idei esztendő ökumenikus imahetének alkalmairól itt lehet tájékozódni, illetve feltöltött, megnézhető tartalmakat is itt lehet találni, ld. a következő oldal alján, a „Csatolt dokumentumok”-nál is:

https://honlap.parokia.hu/lap/kalvin-teri-reformatus-egyhaz/cikk/mutat/okumenikus-imahet-2021-januar/


* * *


Tájékoztatás 2020. december 14-én, az ünnepi időszakra történő aktualizálással:

Kedves Testvéreink!

A 2020. november 11-től hatályos Zsinati Elnökségi Közleményt – és az azóta érkezett kormányzati és egyházkormányzói közleményeket – figyelembe véve az egyházközség elnöksége egyháztagjaink védelmében továbbra is a jelenlegi járványügyi vészhelyzetben elfogadható,
jórészt interneten történő kommunikációs módok mellett döntött.

Ez sajnos azt is jelenti, hogy most, a reánk következő ünnepekben nem tudunk a templomban személyes megjelenéshez kötött istentiszteletet tartani. További rendelkezésig kérjük, hogy kísérjék figyelemmel az egyházközségünk honlapján ill. a templomi hirdetőn megjelenő közleményeket.

Jó szívvel ajánljuk figyelmükbe a rendszerint hetenként – és majd az ünnepek alatt akár naponként – az egyházközség internetes honlapján megjelenő igei alkalmakat lelkészeink tolmácsolásában.

Kérjük hát Testvéreinket, ezekben a rendkívüli időkben nyitott szívvel olvassák, hallgassák az egyházközségünk honlapjára feltöltött (ld. az alábbi hivatkozást) áhítatokat, igemagyarázatokat is, melyeket megtalálnak a lentiekben feltüntetett, interneten elérhető honlap alján,
az alábbi hivatkozás megnyitásával, a „Csatolt dokumentumok”-nál:

https://honlap.parokia.hu/lap/kalvin-teri-reformatus-egyhaz/cikk/mutat/rendkivuli-ahitatok-igemagyarazatok-1


* * *


KÉRJÜK TESTVÉREINKET,
hogy olvassák el a 2020. november 11-től hatályos
Zsinati Elnökségi Közleményt, melyet alább is letölthetnek, megtekinthetnek.

A Közleményben foglaltaknak megfelelően alkalmainkat – az ismert járványügyi okok miatt – a későbbi intézkedésekig szüneteltetjük.


* * *


A koronavírus második hulláma miatt hozott kormányzati intézkedésekkel összhangban a Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége a következő kéréssel fordul a gyülekezetek, lelkipásztorok és egyháztagok felé:


Kérjük, hogy további intézkedésig az egyházközségek 2020. november 11-től szüneteltessenek minden közvetlen érintkezéssel járó egyházi alkalmat: istentiszteletet, áhítatot, gyülekezeti hitoktatást, jegyesoktatást, bibliaórát, konfirmáció-előkészítést, ifjúsági alkalmat, baba-mama kört, presbiteri szövetségi és nőszövetségi alkalmakat, konferenciákat, továbbképzéseket, tanfolyamokat és egyéb csoportos foglalkozást, közösségi alkalmat.

A tavaszi zsinat által szabályozott eljárásrendben az egyházi testületi üléseket (egyházmegyei és egyházkerületi közgyűlés illetve tanács, zsinati tanács, zsinat) online térben tartsák. Egyházközségi közgyűlés (lelkészválasztás, stb. céljából) nem tartható. A tisztújítással összefüggő presbiteri gyűlések és választási bizottsági ülések a járványügyi rendelkezések betartásával tarthatók meg.

Kérjük gyülekezeteinket, hogy a járvány első hulláma idején közzétett liturgiai ajánlások szerint térjenek vissza online istentisztelet-közvetítésre, a helyi adottságok és lehetőségek szerint.

Felhívjuk minden egyháztagunk figyelmét, hogy a reformatus.hu honlapunkon és az egyéb egyházi média felületeinken számos online áhítat és istentisztelet követhető. Ezekről folyamatos tájékoztatást adunk.

Kérjük a gyülekezeteket, hogy ha módjuk van rá, elmélkedéseket, imádságokat osszanak meg tagjaikkal.

A már megbeszélt és megszervezett esküvőket és a temetéseket a hatályba lépett állami rendelkezéseket betartva rendezzék meg.

Kérjük, hogy az egyházi testületek hivatalaiban és a lelkészi hivatalokban telefonügyeletet tartsanak, közzétéve a hivatal elérhetőségét. A hivatali adminisztrációt online intézzék. A személyes érintkezéssel járó ügyintézést (például temetés megbeszélését) a biztonsági szabályok betartásával, egymástól másfél méteres távolságban, az orrot és szájat is eltakaró maszkban végezzék.

Kérjük egyháztagjainkat, hogy tartsanak otthoni könyörgéseket, családi áhítatokat és imádságokat. Kérjük a lelkészeket, hogy lássák el őket segítő anyagokkal.
Kérjük gyülekezeti tagjainkat, hogy adományaikat, anyagi támogatásukat (perselypénz, egyházfenntartói járulék, stb.) átutalással juttassák el az egyházközséghez.
Kérjük, hogy a konferenciatelepek ne fogadjanak gyülekezeteket, vendégeket.
Kérjük testvéreinket, hogy valamennyi járványügyi rendelkezést példamutatóan tartsanak be.
Kérjük, hogy a közösségi médiában csak megalapozott és igazolt információkat osszanak meg egymással, a különböző fórumokon tartózkodjanak a félelemkeltéstől és felelőtlen megnyilatkozásoktól.
Kérjük, hogy imádkozzanak a járvány megszűnéséért, a betegekért, egészségügyi dolgozókért, felelős döntéshozókért.

2020. november 9.

A Magyarországi Református Egyház
Zsinatának Elnöksége

Forrás:
https://reformatus.hu/egyhazunk/hirek/koronavirus-ismet-online-terbe-koltozik-egyhazunk


* * *

A Lelkészi Hivatal ügyeleti rendje és tájékoztatás:


Nyomatékosan kérjük, hogy az érdeklődők a lelkészi hivatalban történő személyes ügyintézési szándék esetén (még érkezésüket megelőzően) előzetesen egyeztessenek időpontot telefonon vagy e-mailben!

Időpontegyeztetés kizárólag a lelkészi hivatal nyitvatartási ideje alatt lehetséges!

Hétfő: 10 órától 13 óráig
Csütörtök: 14 órától 17 óráig

Mail: budapest-kalvin.ter@reformatus.hu
Tel.: (+36 1) 217 67 69 vagy (+36 1) 215 43 62

Feltétlenül kérjük, hogy a levélíró minden esetben adja meg nevét és telefonszámát, amelyen közvetlenül kapcsolatba léphetünk a levél küldőjével!

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 40, összesen: 255393

 • 2021. március 05., péntek

  Március 8. és 26. között minden személyes jelenléttel járó istentisztelet, gyülekezeti alkalom és összejövetel szünetel – határozott az MRE Zsinatának...
 • 2021. március 04., csütörtök

  A lelkigondozás minősített odafordulás – véli Járay Márton református teológus, egyetemi oktató, akit a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet...
 • 2021. március 03., szerda

  Mik azokat az általános tanulságok és kiutat mutató egyéni tapasztalatok, amelyek segíthetnek abban, hogy megállítható legyen a leszakadás? Összefogla...
 • 2021. március 02., kedd

  A járvány miatt tavaly elmaradt filmszemle idén online lesz bepótolva, a pályázó általános iskolás és középiskolás diákok április 30-ig pályázhatnak a...
 • 2021. március 02., kedd

  Elkísértük a Dunamelléki Református Egyházkerület elnökségét a Ráday utcai épületbejárás során, és megismerhettük, hogyan lesz új a régiből.
 • 2021. március 01., hétfő

  A Biblia mindenkié, de ahhoz, hogy üzenete életté váljon bennünk, értenünk is kell az olvasottakat. Támogassuk a hazai bibliamissziót, és lélekben kés...
 • 2021. február 28., vasárnap

  Mesék a zárkából – ez a címe Visky Ábel filmjének, amelyet szerdán mutatnak be online vetítéssel a Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm-fesztiválon. A ...
 • 2021. február 25., csütörtök

  A digitális oktatás jövőjéről és az online oktatás tapasztalatairól is szó esik a Kovász Közösség péntek délután kezdődő panelbeszélgetésén. Thoma Lás...
 • 2021. február 24., szerda

  „Olyan boldog voltam, amikor kiderült, Zilahra kerülünk, de nem tudtam, mi mindenen kell ott keresztülmennünk. A férjem beszélt arról, hogy Góliáttal ...
 • 2021. február 24., szerda

  Testvéri és munkatársi egységről, hatékonyabb szervezeti működésről és a püspökszentelő istentiszteletről is szó esett a dunamelléki Egyházkerületi Ta...