Cikkek

Ígéret és beteljesedés

Sokat jelentett számomra megélni és megérteni, hogy Isten ígéretei milyen erősek és fontosak az életünkben. Még ha a leglehetetlenebb helyzet is állna elő, Ő akkor sem fog egyedül hagyni.

Az ígéreteknek és áldásoknak legkönnyebben a két végét lehet látni: amikor Isten megígér valamit, és amikor megadja. Viszont a kettő között ott van sok idő, amikor még munkálkodik az Úr és formálódik az utunk. Ezt kellett megértenem (és sajnos megtapasztalnom): hogy nem szabad azért eldobni egy ígéretet és feladni a várakozást, mert türelmetlen vagyok és szerintem lehetetlenné vált.

"Ha vele együtt haltunk meg, vele együtt fogunk élni is.
Ha tűrünk, vele együtt fogunk uralkodni is.
Ha megtagadjuk, ő is megtagad minket.
Ha hűtlenek vagyunk, ő hű marad, mert ő magát meg nem tagadhatja" (2Tim 2,11-13).

Sokszor nehéz elfogadni ezt a nagyon kegyelmes ígéretet: miután rájöttünk, hogy elhagytuk az Urat és ígéretét, Ő mégis hű marad. Visszatérhetünk hozzá, Ő ad újra igaz lelkiismeretet, bűnbánatot és erőt, hogy tudjunk is megmaradni mellette.

Nagyon sok igét és ígéretet érthettem meg sajnos csak így, hogy elengedtem ezeket. De a hatalmas kegyelem Istentől ez: olyannyira magához köt szeretetével, hogy "akik Istent szeretik, azoknak minden javukra szolgál" (Róm 8,28). Még az én vargabetűimnek is ad értelmet ezzel a szeretettel. Közben azonban tanít arra is, hogy sajnos lehet rossz döntéseket hozni és így messze kerülni a szeretetétől.

Nagy kegyelem, hogy a Messiás eljövetele már nem csak ígéret, hanem eljött áldás! Általa lehet bűnbocsánat és új élet. Benne új odaszánást és ígéretet kaphatunk, még ha számunkra az nem is tűnik lehetségesnek!

"Meghamisítja-e Isten a jogot, elferdíti-e a Mindenható az igazságot? [
Nem veti meg Isten a feddhetetlent, és nem fogja kézen a gonosztevőket.
Megtölti még szádat nevetéssel, és ajkaidat ujjongással" (Válogatott versek Jób könyvének 8. fejezetéből).

Boda Bence

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 517, összesen: 295014