Nyomtat Elküld Olvasási nézet

2015 Április

 

H Ú S V É T I KÖ R L E V É L


„Elment a magdalai Mária és hírül adta a tanítványoknak: Láttam az Urat!” Jn 20: 18.


Kedves Testvérek!

Szeretettel köszöntöm a kedves olvasót, köszönöm, hogy megtisztel bennünket azzal, hogy kezébe veszi gyülekezetünk húsvéti körlevelét.
Ez a körlevél már-már megszokott, hiszen évek óta igyekszünk ilyen módon is közel vinni, az otthonokba juttatni a Szentírás üzenetét, s felhívni a figyelmet gyülekezetünk alkalmaira, hogy minél többen épüljünk, készüljünk az ünnepekre azok által.

A fenti ige a húsvétra kijelölt igeszakasz egy mondata, amely a magdalai Mária Feltámadottal való találkozása után hangzik el. Ez a mondat, személyes, határozott, örömtől teljes…
Miután a Feltámadott Jézus néven szólította őt, lett Mária ilyen határozott és örömteli.
Ám ez a mondat sírás, fájdalom közt egy temetőkertben születik, amikor Mária ott áll és sír Jézus sírjánál. Majd benézvén nem találja az Urat, aztán, amikor Jézus ott áll mögötte nem ismeri fel Őt, azt gondolja, hogy a kertész az….
Csak lassacskán születik meg szívében a felismerés. Bizony az Ő mestere Úr a halál felett is! Micsoda öröm lehetett viszontlátni élve, Őt, akit már elveszítettnek gondolt…. Akik elveszítettünk valakit, mi is erre a találkozásra várunk…
Húsvét azt ígéri, lesz ilyen találkozás, de előtte még Jézus szeretne velünk is találkozni, bennünket is megszólítani, hírnökül küldeni, hogy Mária húsvéti öröme a miénk is legyen, s mindazoké, akiknek mi átadjuk az örömhírt.
Kívánom, hogy így történjen, hogy miközben siratjuk veszteségeinket, tapasztaljuk a hiányokat, észrevegyük a hozzánk is közelítő Feltámadott Urat, s Máriához hasonlóan tegyünk róla bizonyságot.
Ennek lehetőségét kínálják számunkra nagyheti, Húsvéti alkalmaink is a gyermekek és a felnőttek számára egyaránt.

 

Hitokatás:
A 2013/14. tanévben indult, s 2015-2016. évben tovább folytatódik felmenő rendszerben az 1. 2. .3. 5. 6. 7. osztályosok számára az általános iskolákban a kötelező erkölcstan s az ennek kiváltásaként választható hit- és erkölcstan oktatás. Az iskola által meghatározott időpontban, időszakban kell minden jövő tanévben elsős, és ötödikes gyermek szülőjének nyilatkozni az iskolákban arról, hogy melyik órára szeretné beíratni gyermekét, de van iskola, ahol a felsőbb osztályosoknak is újra jelentkezniük kell. Nagy szeretettel várjuk a hittanosokat a református hittan órákra! Reméljük, hogy az új kihívásoknak sikerül megfelelnünk, s a lehetőségek áldásokat tartogatnak mindannyiunk számára! A 4. és 8. osztály a megszokott rendben csatlakozó órákban tanulhat továbbra is fakultatív hittant, de az azt követő évben már ők is becsatlakoznak a rendszerbe.

Tervezett gyülekezeti alkalmaink a húsvéti és pünkösdi ünnepkörben:

Március 28-án de. 10 órakor GYERMEKDÉLELŐTT Táborfalván a művelődési házban Éneklés, nagyhét eseményei a gyermekek nyelvén, játékok, kézműves foglalkozások, szeretetvendégség. Szeretettel várjuk az érdeklődő gyermekeket szüleikkel együtt. Festeni való tojást hozzatok magatokkal!
Április 2-án csütörtökön 18 órától NAGYCSÜTÖRTÖKI ZENÉS ÁHÍTAT lesz az Örkényi Református Templomban. Az alkalmon koncertet adnak a Cziffra György Művészeti Iskola Növendékei,
NAGYPÉNTEKEN április 3-án Istentiszteleti alkalmainkat Táborfalván 9.00 órakor Örkényen 10.30 órakor és 18.00 órakor tartjuk.
HÚSVÉT VASÁRNAPI ISTENTISZTELETEK: április 5-én Táborfalva 9.00 óra, Örkény 10.30 óra, Hernád (Istentisztelet az Általános Iskolában) 15.00 óra Mindhárom helyen Úrvacsorás Istentiszteletet tartunk!
HÚSVÉT HÉTFŐI ISTENTISZTELETEK: Április 6-án Táborfalva 9.00 óra, Örkény 10.30 óra Pusztavacs házi istentisztelet 15.00 óra. Mindhárom helyen Úrvacsorás Istentiszteletet tartunk!
ANYÁKNAPI ISTENTISZTELET május 3-án Szeretettel várunk mindenkit, különösen az elmúlt években keresztelt gyermekeket szüleikkel!
MENYBEMENETEL ÜNNEPE május 14-én, csütörtökön Táborfalván 17.00 órakor a templomkertben szeretetvendégséggel.
PÜNKÖSD VASÁRNAPI ISTENTISZTELETEK május 24 én Táborfalva 9.00 óra, Örkény 10.30 óra, Hernád (Istentisztelet az Általános Iskolában) 15.00 óra Mindhárom helyen Úrvacsorás Istentiszteletet tartunk!
PÜNKÖSD HÉTFŐI ISTENTISZTELETEK május 25-én Táborfalva 9.00 óra, Örkény 10.30 óra Pusztavacs házi istentisztelet 15.00 óra. Mindhárom helyen Úrvacsorás Istentiszteletet tartunk!
HITTANOS ÉVZÁRÓ ISTENTISZTELET JÚNIUS 14. Táborfalva,9.00 , Örkény 10.30
GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI TÁBOR JÚNIUS 22-26-IG INÁRCSON Jelentkezési lap a templomban kérhető.


Rendszeres gyülekezeti alkalmaink:
Vasárnaponként istentisztelet: Táborfalva 9.00 óra Örkény 10.30 órakor,
Az Istentisztelettel párhuzamosan Gyermek Istentiszteletet tartunk Örkényen
Minden hónap 1. vasárnapján: Hernádon istentisztelet az iskolában 15.00 órakor,
Minden hónap 3. vasárnapján Pusztavacs házi istentisztelet az előre egyeztetett helyen15.00 órakor
Gyermek konfirmációi órák szerdán 15. 00, órakor a gyülekezeti teremben.
Minden szerdán reformáció ünnepétől pünkösdig 18.00 órakor Biblia óra Örkényen a gyülekezeti teremben vagy a hirdetés szerinti helyen.
Minden hónap második keddjén Házicsoprot Hernádon 18.00 órakor az előre hirdetett helyen.
Minden hónap második csütörtökjén Házicsoprot Táborfalván 18.00 órakor az előre hirdetett helyen.
Minden pénteken 18.00 órakor Kóruspróba Hernádon az általános iskolában.
Hittan órákat az óvodákban és az iskolákban tartunk keddtől-péntekig.


Köszönjük az eddigi adományokat, amelyekkel hozzájárultak gyülekezetünk működéséhez!
Szeretettel hirdetjük, hogy az Egyházfenntartói járulék évi ajánlott összege min.: 5000,-Ft felnőtt személyenként, de lehetőség szerint a mindenkori jövedelem 1%-a, ezen túl adományokat Isten dicsőségére, a gyülekezet épülésére és javára bármikor örömmel fogadunk személyesen befizetve az istentisztelet után vagy a gyülekezet számlaszámára: Örkényi Takarékszövetkezetnél: 65500109-11000073


Örömmel látogatjuk az időseket, betegeket és mindazokat, aki szívesen látják a gyülekezet lelkipásztorát vagy presbitereit.
Házi úrvacsorát is szívesen viszünk idősek, betegek, vagy az azt igénylő gyülekezeti tagok számára.
Kérem, ha ismeretségi körükben ismernek valakit, aki ezeket szívesen venné, jelezzék személyesen vagy telefonon.

Kérdéseket, hozzászólásokat szeretettel várunk telefonon, illetve a gyülekezet e-mail címén is.
Tel.: 06 30 548 38 19, e-mail cím: orkeny.ref@gmail.com
Honlap: Parókia portál, Örkényi Református Missziói Egyházközség

Istentől megáldott böjtöt és megújulást adó Feltámadás Ünnepet kívánunk minden kedves testvérünknek!

Testvéri szeretettel:

Örkény, 2015. március 20.

Szemők Andrea
lelkész

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 8, összesen: 37027

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...