Nyomtat Elküld Olvasási nézet

PROJEKTJEINK

A fenti képen a máramarosi tanulmányút egyik jellemző látványa látható.

ÚJ HONLAPUNK MÁR ÉL: www.pontesalapitvany.hu!!!

Idei tervünk szerint két ifjúságpolitikai képzést, egy elektronikus civiljogi havonta jelentkező hírlevelet, egy ifjúsági tábort fogunk koordinálni - reménység szerint sikeres pályázati munkát követően.

IGÉNYES, NON-PROFIT SZÁLLÁSHELY AZ ALAPÍTVÁNY KEZELÉSÉBENA BALATON-FELVIDÉKEN!!!
Egyházi, kistelepülési, nagycsaládos igénylőknek kedvezmény. További info az alfejezet alatti linkben (http://szallashely.parokia.net)és a Taborhely... c. alfejezetben találhatóak.

PROJEKTOR (BENQ) kölcsönzés rendezvényekre, alkalmakra! Kérjük, ha igényli a szolgáltatást, vegye fel velünk személyesen a kapcsolatot elérhetőségeinken.

SÉD-PARTY, IFJÚSÁG-MÉDIA SZEMINÁRIUM
részletek külön alfejezetben: Most jelentkezz címen!

SZÉKELY árvízkárosultak támogatása a Duna TV segítségével.

MÁRAMAROS TANULMÁNYÚT
Egy máramarosi, magyar-román-ruszin együttműködését és egy kisvasutat (FELSŐVISÓ) üzemeltető fiatal vállalkozó meglátogatását is magába foglaló tanulmányút keretében indítottuk el az ötletet. Segítenünk kell a fiatalok és az ifjúsági közösségek szerepvállalását. Nem elég csak saját berkeinkben mozogni (a templomfalak, a közösségi terepeink között), hiszen a demokrácia jövője is, hogy miként vesznek részt az ifjúság képviselői a helyi közéletben, döntéshozatali folyamatokban.

FALVAKCIÓ
Alapítványunk koordinálásában szeptembertől indul az a programsorozat, melyet több falu számára szervezünk. A Falvakció célja, hogy tartalmas, értékorientált szabadidős programot biztosítson a Balaton-felvidék fiataljainak. Ennek érdekében havi rendszerességgel filmklubot működtetünk könnyen emészthető, de mondanivalóval rendelkező játékfilmekkel, melyet kultúrális programok ill. beszélgetések egészítenek ki egy teaházi hangulatban. A FALVAKCIÓ-hoz alapítványunk sikeresen közreműködött egy projektor megvásárlását megcélzó pályázat elkészítésében.
Együttműködők: Fekete Sereg Ifj. Egyesület, Nagyvázsony, Barnag, Vöröstó, Mencshely önkormányzatai, Német Kisebbségi Önkormányzat, Cigány Kisebbségi Önkormányzat, Parókia Ifjúsági Kör, Baba-Mama Kör Nagyvázsony, PUB-LIK Ifjúsági Csoport és PUB-LIK együttes, Nagyvázsonyi Közéleti Klub és Polgári Kör.
Tervezett előadók (akik ígérték):
Ákos (Kováts Ákos), Bayer Zsolt, Eperjes Károly.
Akiket még meghívunk: Korzenszky Richárd OSB, Karoatidák Görög Együttes, Jánosi Zenekar.
Részletes program kb. nyár közepétől külön alfejezetben!

KISEBBSÉGI támogatást tudtunk adni cigány kulturális programra Badacsonytomajban. A fiatal cigány művészek a kuratorium kibővített ülésén kulturális programot adtak az alapítvány részére júliusban.

KÁNTORKÉPZÉSen való részvételét támogattuk a 13 éves Hardi Viktóriának, a Nagyvázsonyi Református Gyülekezet tagjának.

VISSZHANG SZEMINÁRIUM
HIT - IFJÚSÁG - KÖZÉLET konferencia
2004 augusztus 26-29-én nemzetközi szemináriumot szervezünk az egyházi ifjúsági vezetők, fiatalok számára a közéleti szerepvállalást segítendő témákban. Szeretnénk a szeminárium keretében segíteni a fiatalok, a közélet és az vállalkozók jelentősebb képviselőit is egy napra egy asztalhoz ültetni, hogy megvitassuk, a különböző szférák hogyan tudják hatékonyan segíteni egymás munkáját.
Részletek, jelentkezési lap, program stb június második felében külön alfejezetben.
A programot az IFJÚSÁG 2000-2006 pályázati program támogatta, melyet ezúton is köszönünk. Részletek a parokia portál Hivogató linkjében!

MIKROBUSZ A NAGYVÁZSONYI és környékbeli fiataloknak.
Sikerült a Haza és a Haladás Alapítvány felszámolását követően elérnünk, hogy az alapítvány tulajdonában lévő mikrobuszt a Nagyvázsonyi Művelődési Ház kapja meg, melyet elsősorban ifjúsági célokra használhatnak a helyi ifjúsági közösségek, intézmények. Az ünnepélyes átadásra 2004. május 2-án került sor ifjúsági istentisztelet keretében. A mikrobuszt dr. Horváth Balázs képviselő úr adta át a helyi fiataloknak.

Támogatók: Nemzetközi Programok Tanácsa, Kinizsi Takarék

REFORMÁTUS KÖZÉLETI ÉS KULTÚRÁLIS KÖZPONT (RKKK) avatáson képviseltük az alapítványt szeptember 6-án 12 órakor. A rendezvényen betekintést nyerhettünk a nt. Zsengellér Gyula által vezetett RKKK terveibe, elképzeléseibe. Őszintén reméljük a hatékony együttműködést és köszönjük a meghívást. Isten áldását kérjük az RKKK szolgálatára.

!!! ÚJ HONLAPUNK MÁR ÉL: WWW.PONTESALAPITVANY.HU - LD. LINKBEN:












































Kapcsolódó linkek

http://nagyvazsony.parokia.net
http://szallashely.parokia.net
http://www.rkkk.reformatus.hu
http://www.pontesalapitvany.hu

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...