Cikkek

... feltámadt!!!

"Az apostolok pedig nagy erővel tettek bizonyságot az Úr Jézus feltámadásáról.- (ApCsel 4,33)


Az apostolok, Péter és Pál, úgy is tekinthették volna Jézus kereszthalálát, mint annyi más mártírét: szomorúsággal és együttérzéssel. Jézus története azonban itt még nem fejeződött be, halálát - egészen rendhagyó módon - feltámadása követte. Ez egyedivé és kivételessé teszi mártíromságát. Azt bizonyítja, hogy Krisztus győzelmet aratott a halálon, a Gonoszon, a világon. Halála és feltámadása szétválaszthatatlan. Jézus leszállt a halottak közé és győztesen tért onnan vissza.
Feltámadása annak bizonyítéka
- hogy Ő Isten fia: "... halottak közül való feltámadásával Isten hatalmas Fiának bizonyult.- (Rom 1,4);
- hogy Isten elfogadta áldozatát a kereszten: bűneinket eltörölte. Jézus "halálra adatott bűneinkért, és feltámasztatott megigazulásunkért.- (Rom 4,25).
Feltámadása a hívők számára
- a hit igazságának alapkérdése: "Ha pedig Krisztus nem támadt fel, akkor hiábavaló a mi igehirdetésünk, de hiábavaló a ti hitetek is.- (1Kor 15,14)
- az üdvösség biztosítéka. "Ha tehát száddal Úrnak vallod Jézust, és szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta őt a halálból, akkor üdvözülsz.- (Rom 10,9)
- a saját feltámadásuk biztosítéka: "Mert tudjuk, hogy aki feltámasztotta az Úr Jézust, az Jézussal együtt minket is feltámaszt.- (2Kor 4,14)
- az örök élet biztosítéka: "... a mi Urunk... újjá szült minket a Jézus Krisztusnak halottak közül való feltámadása által élő reménységre, arra az ... örökségre, amely a mennyben van fenntartva számotokra.- (1Pt 1,3-4)
Krisztus feltámadása a mi legnagyobb reménységünk és örömünk.
Nemes Gábor

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 288, összesen: 263390