Cikkek

Híreink

 


Asszonykör

 

Templomunkban, minden hét keddjén 10 órakor, kedves  lelkészasszonyunk, Lívia  vezetésével rendszeresen találkoznak asszonytestvéreink. Bibliaolvasás, igemegbeszélés, imádkozás  után szép kézimunkák születnek gyülekezetünk javára.  Kávé vagy tea kortyolgatása közben új terveket szőnek, recepteket cserélnek. Örömmel és szeretettel VÁRNAK  körükbe új asszonytestvéreket.

 

Énekkar

 

A tavalyi emlékezetes orgonaavatás óta is áldásos tevékenysége van kórusunknak. Minden hónap első vasárnapján templomunkban, az ökumenikus imahéten rendszeresen, március 15-én a mezőkovácsházi református templomban és nemrég az újszegedi templom alapkőletételénél szolgáltak. Pünkösd hétfőjén zenés istentiszteletre hívogat kórusunk. Énekkarunk mindig szeretettel VÁR új tagokat.

 

Alapítványok

 

I. Szeged-Kárász utcai Református Missziói Házért Alapítvány

Erre az évre kb. 500.000 Ft-ra számítunk az SZJA 1 %-ából, és kb. ugyanennyit tervezünk kifizetni ifjúsági programok segítésére (hittantábor, sporttábor), nagyobb segélyezésre, tanulmányi segélyre, működési költségekre.

A Kuratórium 40.000 Ft tanulmányi segélyt (tandíjának a felét) szavazott meg egy szabadkai ötödéves, angolszakos egyetemistának és 40.000 Ft-tal járult hozzá Varga Pál sírjának rendbe tételéhez.

Az NCA-hoz 305.000 Ft működési költségért adtunk be pályázatot.

2010.05.11. szerinti számla állása: 978.902,35 Ft.

II. Honvéd téri Mustármag Alapítvány

Az Alapítvány székhelye: 6720 Szeged, Honvéd tér 1.

Működési területe: Szeged városa és a Dél-Alföldi Régió

 

 

A siketmisszió feladata

 

... Jézus Krisztus parancsát teljesítve eljuttatni a Biblia örömüzenetét hallássérült testvéreinknek, megteremtve nekik minden olyan lehetőséget (jeltolmácsolás, indukciós hurok, stb.), mely segít, és lehetővé teszi vallásgyakorlásukat, bevonva őket egyházunk élő gyülekezetének körébe.

Az egyházkerületekkel és helyi gyülekezetekkel közösen olyan regionális központokat szeretnénk létrehozni, melyeknek feladata lenne az adott településen és környékén élő hallássérült református testvérek között végzett igei, lelkigondozói, hitoktatói szolgálat megszervezése.

Ennek érdekében országszerte igyekszünk elérni (és felmérni) a településeken élő hallássérült református testvéreinket, és a helyi egyházközséggel közösen lehetővé tenni számukra, hogy bekapcsolódhassanak a gyülekezet életébe.

2009-2010-es tanévben missziónk a Szeged-Honvéd téri Református Egyházközséggel közösen elindította a református hitoktatást a Klúg Péter hallássérült iskolában.

Jelenleg Budapesten, Egerben, Debrecenben, Vácott és Szegeden összesen 12 hittancsoportunk működik.

2010-ben elindítottuk Szegeden is a Mindenki otthona hallássérült gyermek programot. Első kiemelt rendezvényünk Szegeden, a május 6-án megtartott gyermeknapi program, amelyen az egész hallássérült oktatási intézmény részt vett.

Ezúton is szeretnénk megköszönni Egyházközségük programjaink megvalósításához nyújtott támogatását és a gyülekezeti tagok adományait, a sok-sok cipősdobozba rejtett ajándékot, amellyel karácsonyi ünnepségünkön a hallássérült gyermekek megajándékozását lehetővé tették.

Járai Lóránt

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 323, összesen: 263425