Cikkek

Ki fogja elgurítani a követ?

 

"Mit keresitek a holtak között az élőt? Nincs itt, hanem feltámadt." (Lk 24,5-6)

"... a Krisztusnak szenvednie kell, de a harmadik napon fel kell támadnia a halottak közül, és hirdetzni kell az ő nevében a megtérést és a bűnbocsánatot minden népek között... " (Lk 24,46-47)

 

A keresztre feszítés után Jézust sziklasírba helyezték, melynek bejáratát egy nehéz, kerek kő zárta le. A halálát követő harmadik napon asszonyok jönnek, hogy bebalzsamozzák a testét. Útközben azon gondolkodnak, ki fogja elmozdítani a sírkamrát záró súlyos sziklatömböt, mert nekik nincs ehhez erejük.

De milyen nagy volt a meglepetésük, amikor a sírhoz értek! A bejárat szabad, a kő félre gördítve, és Jézus teste nincs ott. Zavarodottan, többen is hazaszaladnak. Egyedül a magdalai Mária maradt ott könnyei közepette. Nem érti az elmozdított követ, az üres sírt, - Jézus feltámadásának bizonyítékait.

A tragédia fényes győzelemmé változott: örökkön-örökké..." (Jel 1,18). Krisztus vére végérvényesen elmosta a bűneinkből épített falat, Istentől már nem választhat el semmi.

Amikor Jézus megjelent a s (Jn 20,17) Az ég tehát megnyílt, és egy ember - Krisztus, a mi előfutárunk - már belépett oda.

Nincs több akadály, azok is bejutnak, akik hisznek Benne!

Nemes Gábor

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 137, összesen: 263239