Cikkek

Élet az új gyülekezeti teremben

 

Élet az új gyülekezeti teremben

 

A Szeged-Honvéd téri gyülekezet példamutató összefogásának eredményeként jött létre a Kárász utcai lelkészi hivatal épületében az az új közösségi terem, amely több hasznos tevékenységünknek is otthont ad. A téglajegyek eladásából befolyt összeg, valamint gyülekezetünk több tagjának áldozatos munkája lehetővé tette, hogy felújítsunk egy helyiséget az épületben. A közösségi termet a hozzátartozó konyhával és fürdőszobával elkészülte után azonnal birtokba vette gyülekezetünk több csoportja is. Ebben a szép, igényesen felújított teremben minden nap más és más összejövetelt tartunk. Itt találkoznak hétfőnként a kézimunkakör tagjai, míg a keddi napon a bibliaóra és az asszonykör alkalmait tartjuk. Szerdán már a foltvarró tanfolyamon igyekszünk elsajátítani ennek a szép, de nem könnyű varrásnak csínját-bínját. A alsós hittancsoport tagjainak valamint a presbiteri gyűléseknek is ezek a meleg, kellemes helyiségek adnak helyet.

A közösségi terem mellett felújított konyha felszerelésében is kivették részüket gyülekezetünk tagjai. Ki kávéscsészét, ki kancsót, vízforralót vagy mikrohullámú sütőt hozott a szép új konyhába. Így aztán egy kávé, tea mellett még kellemesebb, bensőségesebb egy-egy összejövetel hangulata. Ezért nem csoda, hogy időnként kevés a szék a teremben, mert olyan nagy számban jelennek meg a testvérek az alkalmakon.

Megköszönve a gyülekezet tagjainak eddigi adományait és áldozatos munkáját, arra buzdítunk minden testvért, hogy lehetőségük szerint további összefogással és téglajegyek vásárlásával támogassák ennek a munkának a folytatását, hogy ily módon lehetőséget teremtsünk a további épületrészek felújítására is.

Mesner Judit

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 332, összesen: 263434