Cikkek

Mit jelent az ön számára az, hogy református? – Mit jelent számodra az, hogy református vagy?

 

Név nélkül

·        Megnyugvást, biztonságot, - mert az Igére épül a tanítása. Édesanyám vezetett a templomba, példa volt előttem.

 

·        Ebben nőttem fel. Tiszta tanítás: az Úr Igéje az alapja.

 

Csupor Dezső

A reformátusság számomra elsősorban azt jelenti, hogy mindig nyitottnak kell lennem az Ige szerinti megújulásra. A gyarlóságaim, előítéleteim, megrögzött szokásaim csapdájából csak az jelenthet kiutat, ha engedem, hogy Isten újraformáljon. A bűnök felismerése és beismerése nem könnyű, de még nehezebb az életünkön változtatni. Isten kegyelméből azonban ez is lehetséges.

Czagány Gábor

Számomra reformátusnak lenni azt jelenti, hogy Isten folyamatos megújulásra hív, amelynek alapja a Biblia.

Nemes Gábor

Önazonosságom meghatározó része, hogy református vagyok. Hálás vagyok Istennek, hogy a magyar református - vallási és kulturális - hagyományokba születtem bele, és hogy a megéléséhez a Jézus Krisztushoz, a Bibliához és Isten kegyelméhez igazított hitet adta. Végső soron az, hogy református keresztyén vagyok, azt is jelenti, hogy az életem egészét Isten uralma alatt tudom. A hitem, vallásos meggyőződésem nem lehet független az életem egyéb területeitől.

 

Réder Ágnes

Nekem nagyon gyakorlatias, amolyan hétköznap is élhető hitet mutatott meg a reformáció. Katolikusként nevelkedtem, és náluk nagyon érződik a család hiánya. Szerintem pont az, hogy a reformáció nem zárkózik el a családtól, adja neki, nekünk ezt a mindennapokban élhető, gyakorlatias istenhitet.

 

Szombathelyi Nóra

Mit jelent számomra, hogy református vagyok? Isten kegyelmére emlékeztet minden egyes napon... Végtelen örömmel tölt el, hogy az Úr félreérthetetlen útmutatást adott a kezembe a Szentírás által, és így a „sola scriptura" jegyében formálódhatok az Ő kezei között azzá, akinek Teremtőm megálmodott.

 

Ulakcsai Piroska

Számomra mindent jelent reformátusnak lenni!

Kicsi gyermekkoromtól fogva, nagy, református papi családban nevelkedve, sokszor megvetésnek, gúnyolódásnak kitéve - olyan korú vagyok és "oly' korban éltem én e földön"...-, megadatott boldognak és büszkének lennem, hogy egy megreformált hitben, tiszta evangéliumot hallgatva, olvasva, keskeny, ám "egyenes" úton térhetek meg az Örökkévalóhoz, az örökkévalóságba. Jézus Krisztus segítő, szerető, áldott kezét fogva, el nem engedve! A Szentlélek mindenkori munkáját megtapasztalva, megélve, aki bennünk van mindörökre.

Áldott legyen az Úr!

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 370, összesen: 263472