Cikkek

ÜZENET ÉRKEZETT

 

Az idősek otthonából

 

Bartha Józsefné nyugdíjas vagyok, a Kálvária sugárúti Idősek Otthonában lakom. Nagy örömömre szolgál, hogy a Honvéd Téri Református Egyház imádságos szeretetközössége szolgál nekünk kéthetente. Az itt lakók és én is, amikor egészségi állapotunk miatt nem tudunk részt venni a Honvéd téri templomban tartott istentiszteleten, nagy várakozással és örömmel várjuk az otthonban az igehirdetést.

Legyen áldott a lelkészházaspár szolgálata, és az irántunk érzett szeretetük és törődésük. Legyen áldott a gyülekezetük minden tagja, aki gondol ránk, mert részeivé váltunk közösségüknek, és így ők is megszépítik idős napjainkat, lelki megnyugvást, erőt adva még azoknak is, akik nem tudnak eljutni templomukba.

Mindezekért Istennek legyen hála.

Bartha Józsefné

 

Tiszakeresztúrról

 

Nagy örömmel töltött el, amikor 2006 nyarára meghívást kaptunk egy szegedi kirándulásra, amit gyülekezetük Baba-mama köre szervezett a lelkésszel karöltve. Annyira jól sikerült az a kirándulás, hogy az emlékei mai napig elevenen élnek bennem, és hiszem, hogy a gyerekekben is, akiket elvittünk. A Tiszaújlaki Református Egyház gyülekezeti termében máig ki van rakva a kirándulás élménybeszámolója képekben, amely segít, hogy soha ne feledjük el azt a csodálatos hetet.

Annak is nagyon örültünk, amikor ismét meghívást kaptunk Szegedre. Másodszor már a kisebb gyülekezetemből, Tiszakeresztúrból vittünk gyerekeket, akik falusi gyerekként roppantul élvezték a nagyváros hangulatát és élményeit. Azon a héten lelkileg is sokat épültek a gyerekek a délelőtti bibliai-táborban. Ennek a hétnek a képei pedig a keresztúri templom bejáratánál őrzik az emlékeket.

Hálás vagyok Istennek, hogy lehetőségünk volt mindkét héten közelebbről megismerni egymást, jobban megérteni egymás helyzetét, tanulni egymás hite által s - nem utolsósorban - felüdülni abban, hogy egyek vagyunk magyarságunkban és a Krisztusban. Reméljük, hogy nem utoljára!

Sipos József lp.

 

 

Des Moines-ből

 

Szeretett szegedi testvérgyülekezetünknek üdvözletünket küldjük az Iowa állambeli, Des Moines város Westminster Presbiteriánus gyülekezetéből.

Most, advent előestéjén, mindannyiuknak a legjobbakat, boldog karácsonyt és áldásokkal teli új évet kívánunk.

Hálát adunk Istennek azért, hogy távoli gyülekezeteinket lelki közelségbe hozta. Mindez 2001-ben kezdődött, amikor dr. Kereskényi Sándor nagytiszteletű úr az Amerikai Presbiteriánus Egyház meghívására az Egyesült Államokba érkezett a Magyarországi Református Egyház lelkészcsoportjával. Barátságunk szálai akkor kezdtek szövődni, amikor Sándor és társai Des Moines-ben vendégeskedtek és részt vettek gyülekezetünk életében. Azóta öt alkalommal talált a Westminster-i Egyház küldöttsége szeretetteljes fogadtatásra szegedi barátaink otthonában, míg Szegedről három csoportot fogadtunk. A látogatások során kölcsönös betekintést nyertünk egymás életébe, kultúrájába és történelmébe; osztoztunk a munkában, együtt imádkoztunk és étkeztünk, kölcsönösen barátokra leltünk.

Azok az egyháztagjaink, akik Magyarországra utaztak, vagy részt vettek hittársaink fogadásában, meggyőződéssel állítják, hogy életük és asztaluk megosztása, de főleg a belsőséges hitbeli beszélgetések, kölcsönösen gazdagítottak bennünket. Annak reményében tekintünk a jövőbe, hogy a fél világot átívelő barátságunk Isten áldásával még sokáig fog tartani!

ÁLDOTT KARÁCSONYT!

Jan Davison

Des Moines - Iowa - Amerikai Egyesült Államok

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 361, összesen: 263463