Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Gyülekezeti információ

Isten kegyelméből, a gyülekezet imádságos szeretetéből és sok segítő támogatással 2002-ben elkészült, 2003. februárjában pedig működni kezdett a gyülekezet 45 fő befogadására alkalmas bentlakásos, teljeskörű ellátást biztosító idősek otthona. Jelentkezőket folyamatosan fogadunk, bár jelenleg (2007.)"telt házunk" van.Íme az - Isten különös kegyelméből elkészült - idősek otthona. Az épület közvetlenül a templom mellett helyezkedik el. A város központjához viszonylag közel, könnyen megközelíthetően, mégis csendes helyen, gyümölcsös és szölőskertek ölelésében, amely a nyugodt pihenést szolgálja.Minden szobához külön teraszrész is tartozik, amely úgy is lehetővé teszi a friss levegőn tartózkodást, hogy nem kell kimenni az épületből.
Az alábbi tájékoztatóval szeretnénk az érdeklődőket a szükséges információval ellátni. Aki többet szeretne tudni, a jelzett telefonon fordulhat hozzánk.

T Á J É K O Z T A T Ó

a Sárbogárdi Református Egyházközség által létesített idősek otthonáról

Kedves érdeklődő Keresztyén Testvérünk!

Egyházközségünk egy bentlakásos idősek otthona létesítésén munkálkodott mindeddig.

A református szeretetotthon célja, hogy biztonságos nyugodt életfeltételeket adjon az ott élők számára. Személyre szóló, az egyéni szükségletekhez igazodó ápolást-gondozást szeretnénk nyújtani. A hitélet meghitt körülményeit kívánjuk biztosítani.

Az intézményi ellátás igénybevétele:
A felvételről kérelem alapján a fenntartó (a Sárbogárdi Református Egyházközség) dönt. A kérelem benyújtása előtt az intézményt mindenki igény szerint, előre egyeztetett időpontban megtekintheti. A kérelem benyújtása után vizsgálnunk szükséges a rászorultság mértékét, és a felvételt kérő jövedelmi helyzetét. Előgondozást végzünk két szakaszban. Célja az alapos, kölcsönös megismerés.
A kérelem kedvező elbírálása esetén 90 napos próbaidő áll mindenki rendelkezésére, hogy tudja-e vállalni az otthonban való életet vagy nem.

Szolgáltatásaink köre:
Lakást biztosítunk egy, illetve két ágyas szobákban. Az egy ágyas szobáink alapterülete 12, a két ágyasokét 16,25 négyzetméter. Minden szobába egy kis belépőn keresztül juthatunk. Itt található egy beépített szekrény, és innen nyílik a fürdőszoba is. A fürdőszobát egy zuhanyzó tálcával, mosdókagylóval, WC -vel szereltük fel. Minden szobából egy teraszra léphetünk ki. Étkezést naponta háromszor biztosítunk. Saját konyhát kívánunk üzemeltetni.
24 órás nővér felügyeletre készülünk. Orvos rendszeresen heti 4 órában látja el az arra rászorulókat. Természetesen a váratlanul fellépő betegségek esetében orvosi, szakorvosi, korházi ellátáshoz segítjük, akit szükséges.
Az épület a tűzvédelem miatt füstérzékelőkkel van ellátva. A dohányzás az erre kijelölt helyen lehetséges.
A mosást az intézmény saját mosodájában szeretnénk megoldani.
A gyógyszer ellátásról a vonatkozó állami törvények szerint gondoskodunk.
Beköltözéskor a szoba méreteihez igazodva ki-ki tetszése szerint hozhat be kedves bútoraiból, emléktárgyaiból. Hozhatja saját televízióját, mert a szobákban lehetőség van működtetésére. Saját megszokott ruházatával, ágynemű stb. érkezhet.

A hitélet gyakorlását a gyülekezet életével szoros közösségben kívánjuk biztosítani. A református keresztyén erkölcs megvalósulására törekszünk.

Szeretnénk ha az otthonban élők szeretteikkel továbbra is jó kapcsolatot tartanának fenn. Ennek feltételeit maximálisan támogatni kívánjuk.

Gazdasági kérdések:
Az intézmény működtetéséhez a lakóknak térítési díjat kell fizetniük. Ennek összegét a vonatkozó állami törvények szabályozzák. A térítési díj mértéke akkora, amennyibe havonta egy idős ember ellátása kerül. Ennek érdekében mindenki a nyugdíjának 80%-át köteles havonta befizetni. Akinek a nyugdíja olyan magas, hogy az intézményi térítési díj kevesebb, mint nyugdíjának 80 %-a, neki természetesen csak a térítési díjat kell megfizetnie, nyugdíja fennmaradó részével szabadon rendelkezik.

Otthonunk a Széchenyi Tervpályázaton elnyert támogatásból épül. E pályázat szerint az idősek otthonába csak olyan idős személyek vagy házaspárok kerülhetnek elhelyezésre, akik sem önkormányzati lakásra vonatkozó határozatlan idejű bérleti jogviszonnyal, sem lakásra vonatkozó tulajdonjoggal nem rendelkeznek.

Reménységünk, hogy tájékoztatónk sokak számára segítség lehet a tájékozódásban és az ilyen irányú keresésében. Nem könnyű egy ilyen nagy döntést meghozni, ami életének további alakulására meghatározó. Ha bárkinek további kérdései, észrevételei vannak, - saját magát, családja tagjait, gyülekezetéhez tartózók valamelyikét, vagy bárkit ismeretségi körében -szívesen állunk rendelkezésére a következő címen, illetve telefonszámon: Református Egyházközség Idősek Otthona - 7000 Sárbogárd, Tompa Mihály u. 44. tel/fax.: 06-25-508-635, ill. 06-25-508-636.

Otthonunk létesítésének gondolatával hosszú évekig álltunk Isten színe előtt imádságos szívvel. Kerestük, vágytuk akaratát megérteni ebben a kérdésben. Mikor ez nyilvánvalóvá lett gyülekezetünk presbitériuma előtt is, elkezdődött az építkezés. A kivitelezés sok gondja között is egyetlen biztos támaszunk volt, a mi Urunk. Testvérünk döntésében is Isten igéjével szeretnénk támasz lenni: adjon azért az Úr néked belátást mindenekben (II.Tim.2 : 7.).
Isten áldja meg döntését és életét!


A templommal közös udavar a meghitt csendet és pihenést szolgálja. Az udavar parkosítva van ahol padokat helyeztünk ki.
Egy gyönyörű - fafűtéses cserépkályhával felszerelt - könyvtárszoba, társalgó teszi kellemesebbé az otthonban tartózkodást. Ez a helyiség a közös programok számára is kedves és kényelmes lehetőséget biztosít.

 

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Az Idősek Otthona vezetői állása betöltésre került.

Vezető: Fodor Mónika.


* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 2, összesen: 45130

 • 2019. május 20., hétfő

  A Református Zenei Fesztivál küldetése, hogy megmutassa a világnak a kultúránkat, a hitünket, az oktatási intézményrendszerünket és a tehetségeinket i...
 • 2019. május 20., hétfő

  Képzőművészeti és fotópályázatot pályázatot hirdet a Zsidók Jézusért szervezet. A magyar és külföldi művészek számára meghirdetett pályázat célja, hog...
 • 2019. május 19., vasárnap

  Összefoglalónk a Magyar Református Egységnaphoz kötődő ünnepségsorozatról.
 • 2019. május 17., péntek

  A háború elől menekült vissza szeretett gyermekkori gyülekezetébe, ahol ismét otthonra lelt – és lehetőségre, hogy másokért tegyen. Egységről és össze...
 • 2019. május 16., csütörtök

  Tíz évvel ezelőtt alakult meg az egységes Magyar Református Egyház Debrecenben, mely valamennyi egyháztest vezetőinek részvételével ma ünnepi zsinato...
 • 2019. május 15., szerda

  Tesszük-e azt, amire Krisztus felhatalmazott? Az apostoli folytonosságban élünk-e? Tudunk-e változtatni, és akarunk-e? Kikhez küldettünk, és mi a küld...
 • 2019. május 14., kedd

  Vallja, hogy Istennek csak a legnemesebbet adhatjuk, erre törekszik kántorként, művészként, magánemberként. Hálás, mert Isten a zene által nagyon megg...
 • 2019. május 13., hétfő

  Újjáépítik a Ráday Kollégiumot, Zsengellér József személyében új rektort neveznek ki a Károli-egyetem élére, és Hajdú Szabolcs Koppányt lett a vértesa...
 • 2019. május 12., vasárnap

  Magyar művészek, akik, mint „a hajnal szárnyaira kelt” zsoltáros, felfelé törtek, újrakezdtek, kiteljesedtek, s ezt a francia fővárosban valósították ...
 • 2019. május 09., csütörtök

  Megérkezésükkor fákat ültettek, de nem tudják, hogy esznek-e majd a gyümölcsökből. Híres nagygyülekezetből mentek el gyülekezetet építeni, ahol szinte...