Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Alkalmaink

Az otthon új építésű, korszerűen kialakított háromszintes együttes. Az épületben a lakrészeken túl kialakításra került két társalgó, orvosi szoba, ebédlő, konyha, könyvtár, teakonyha, mosoda, varroda, és egyéb kiszolgáló helyiségek.

Konyhája a legszínvonalasabb konyhákkal is felveszi a versenyt, mind berendezésében, mind az ételek változatosságában és ízletességében.
Az épületben az akadálymentes közlekedés - kerekesszékkel is - biztosított, a szinteket tágas lift köti össze. Az épület külső-belső forma és színvilága igényesen és nagyon szépen lett kialakítva. A lelki feltöltődés és a vasárnapi istentiszteletek helyszíne a tágas gyülekezeti terem a földszinten, amely hétköznaponként a társalgókkal együtt a közös aktív fizikai és szellemi foglalkozások színhelye is egyben. A két személyes lakrészekben egy kis előtér, a fürdőszoba és a lakószoba található.

Az épületben korszerű központi fűtés biztosítja mindenhol a kellemes meleget.

A belső terek mellett a külső részek kialakítása is igényesen történt. Egy kis virágos előkert, egy nagy hátsó és egy kis belső füves udvar várja sétára vagy pihenésre a lakók -részben a lakók által gondozott - virágágyásokkal és dísznövényekkel.

A szobák kétszemélyesek - külön kérésre egy személy is igénybe veheti-, beépített szekrénnyel, telefonnal, TV csatlakozással rendelkeznek. A többi berendezési tárgyat a lakók saját ízlésük szerint választhatják ki, már megszokott bútoraikkal is berendezhetik. Minden szobához csúszásmentes burkolatú, zuhanyzóval, mosdóval és WC-vel felszerelt fürdőszoba tartozik. A lakók az egyszeri hozzájárulással élethosszig tartó lakhatási lehetőséget nyernek.

Az Idősek Otthona elhelyezkedése elsősorban a pihenni vágyóknak kedves, de a környezetében minden szükséges dolog elérhető: a közvetlen közelben ABC, posta, buszmegálló található, valamint a község központja és az ott léve református templom is pár perc sétával elérhető. Mátészalka 10 km, Nyíregyháza 40 km közvetlen autóbuszjárattal.

Az Idősek Otthona teljes kövű ellátást és gondoskodást nyújt lakói számára.

Napi háromszori étkezést - vasárnap négyszeri -, amelyből az ebéd mindig több fogásos főtt étel, orvosi javaslatra az előírt diéta szerint. Folyamatos (24 órás) egészségügyi felügyelet, szakképzett, sok éves tapasztalattal rendelkező ápolónőkkel (minden szobában nővérhívó csengő van), akik a személyi higiéniáról is gondoskodnak az arra nehezen, vagy n3em képes lakók esetében. Rendszeres orvosi rendelés az orvosi szobában, szükség esetén a saját lakrészben történik, a gyógyszerezést az orvos és vezető ápoló felügyeli. A lakók ügyeinek intézésében munkatársak segítenek.

Az intézmény célja a lakók testi-lelki erejének, egészségének megőrzése, javítása, amit különböző programokkal ér el. Ezek közé tartoznak a közös társasági programok (kézművesség, beszélgetés, közös játék) kulturális programok (előadások, múzeumlátogatás), lelki programok (istentisztelet, bibliaóra, énekkar, reggeli áhítat), és a fizikai aktivitást fenntartó programok (kirándulások, közös torna).

A közös programokat az otthon két kisbusza segíti. A lakók több programban, ünnepségeken együtt vesznek részt a napközi otthon és a református gyülekezet tagjaival, valamint a helyi általános iskola és óvoda diákjaival és gyermekeivel.






















Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. augusztus 22., csütörtök

    Vajon megújulnak-e az iskolák kötelező és ajánlott olvasmánylistái? Személyes kedvencünk a kétkötetes ifjúsági regény, a Gömb. Kortárs. Református. Hi...
  • 2024. augusztus 21., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Horváth Ádám és Bartha Hajnal fiatal, kisgyermekes házaspá...
  • 2024. augusztus 20., kedd

    John Stott életútja számtalan tanulságot hordoz számunkra arról, hogyan tartsunk ki a szolgálat mellett egy életen át.
  • 2024. augusztus 19., hétfő

    Mi kálvinisták nem szeretjük, ha megmondják nekünk, hogy mikor és mit ünnepeljünk. Valahogy hozzátartozik mindez az identitásunkhoz.
  • 2024. augusztus 18., vasárnap

    Lelkész vagyok, a feleségem is az. Közös pályánk elején aprófalvakban, Baranyában, az Ormánságban szolgáltunk. A statisztika szerint évről évre csökke...
  • 2024. augusztus 17., szombat

    Újra benépesült a szaporcai református templom és udvara.
  • 2024. augusztus 14., szerda

    A lajosmizsei református gyülekezet és a templom melletti madárbarát bibliakert növekedése ugyanarról a Gondviselésről tesz tanúbizonyságot – vallja a...
  • 2024. augusztus 13., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Irlandáné Nagy Gabriella, hatgyermekes édesanya vá...
  • 2024. augusztus 12., hétfő

    Pintér Brigitta sosem készült papnénak – mégis ízesíti nem csak a férje, hanem a csömöri gyülekezet életét is. A nyári melegben a papné kamrapol...
  • 2024. augusztus 10., szombat

    A versenypálya mint keresztyén életünk metaforája