Cikkek

ÚJ KURÁTOROKAT BÍZOTT MEG AZ ALAPÍTÓ

1993-ban jegyezte be a bíróság a Soroksári Református Templom Újjáépítési És Ifjúság Nevelési Alapítványt.

Az alapítást követően a legfontosabb teendő a református templom felújításának segítése volt. Komoly adományok folytak be a számlára, amiből pótolni lehetett a megsüllyedt, megrepedt falú templom javíttatásának költségeit.
A templomunk rendbehozatalát követően a hangsúly a soroksári református fiatalok szellemi, testi, lelki életének segítésére, építésére került. Beindultak a tatárszentgyörgyi táborozások, amelyek a gyülekezet tagjaitól is nagy anyagi áldozatot követeltek, de erejéhez mérten az alapítvány is hathatós segítséget nyújtott. Évről évre 30-40 fő, hattól tizenhat éves korú fiatal töltött el 10 kellemes napot a pusztában, énekelve, játszva, imádkozva, sportolva, élvezve a sátorozás romantikáját, élményeit.
Talán saját hanyagság, talán a nem kellő odafigyelés eredményezte, hogy a gyerekek létszáma csökkenni kezdett. Néha még létrejött egy-egy kirándulás, aminek anyagi fedezete pályázatokból származott (Zsámbék, Ócsai láperdő, Bibliamúzeum, Ócsai református teplom), de nagyobb lélegzetű program nem tudott megvalósulni.
Nem úgy ment az alapítvány könyveinek vezetése sem, ahogy azt az erre a célra alkalmazott számviteli cég szerződésben vállalta. Az alapító ekkor megbízott néhány személyt, hogy a könyvelést tekintsék át, az esetlegesen hiányzó bizonylatokat kutassák fel, s visszamenőleg állapítsák meg a hiányosságokat, s pótolják az elmaradásokat.
Ez időszak alatt valóban alig hallatott magáról az alapítvány.
Ma arról számolhatok be, hogy az alapítvány könyvelése egyenesbe került, s az alapító megújította a kuratóriumot is. A névsor alapján (Dragán György, Hatházi Attila, Kerekes Illésné, Matkó Imre, Szabó László ) bízhatunk benne, hogy ismét visszatér a régi lendület, amit az első ülésen mindegyik kurátor meg is erősített. Kiemelt feladat a fiataljaink erkölcsi nevelése, egymásért tenni akaró közösségek kialakítása. Segíteni kell a nehezebb körülmények között élő református gyerekeket, akár az iskola kezdéskor, esetleg nagyobb ünnepek alkalmával adott anyagi juttatással. Úgy gondoljuk, hogy a közös programok (kirándulás, vetélkedő, más alkalmi összejövetel) segíthetnek abban, hogy ismét sok fiatal legyen az alapítvány látókörében, a templomunk közelében.
Ehhez a munkához kérjük mindenki jóakaratú segítségét, s egyben szeretnénk, ha az szja 1%-ából minél több pénz gyűlne össze a 18051609 - 1 - 43 adóazonosító számunkon. Előre is köszönjük támogatásukat.
Az első fontosabb esemény egy kora tavaszi kirándulás lesz, ahol a magyarországi keresztény élet egyik központjába, Esztergomba fogunk ellátogatni. A költségek egy részét az alapítvány fizeti. A programról bővebbet megtudni a Soroksári Református Templom hirdető táblájáról, vagy személyesen a kiránduló csoport vezetőjétől: Hatházi Attilától lehet.
Szabó László

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 36, összesen: 47781