Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2019. február 17-én

 

Hirdetések 2019. február 17-én

 

Imádkozzunk azért, hogy a Házasság Hetén kapott segítő tanácsokat gyümölcsözően be tudjuk illeszteni kapcsolatainkba, házastársi életünkbe, és amikor kérik tőlünk... Istentől kapott tanácsokat adjunk!

 

Kérjük a testvéreket, hogy a bejáratnál kézhez kapott kis lap pontozott során, néhány szó, gondolat beírásával fogalmazzák meg ima-kérésüket! Az igehirdetés előtti ének elhangzása közben összegyűjtjük a lapokat, majd az istentisztelet végén, a kijáratnál mindenki húzhat egyet, így tudni fogjuk, hogy valaki ismeretlenül is imádkozik azért, amit kértünk.

 

„Három szó nagyon sokat segít a házaséletben.

Három szó, amelyet mindig mondani kell otthon:

"kérem; köszönöm; bocsánat"." Ferenc pápa

Kérlek, hogy a házasság hete után e héten

imádkozz  ismeretlenül is /leendő/ kapcsolatomért, annak megerősítéséért, családom egészségéért, gyermekeim /leendő gyermekeim/ boldogságáért, valamint:

...............................................................................................................................!

Szívből köszönöm!

 

„A házasság műalkotás. Következésképpen:

a házasság megélése művészet is."  Gyökössy Endre

 

******************************************************

Szeretettel hívunk mindenkit az úrvacsorai közösségbe.

Megköszönjük az újszegedi Árpád-házi Szent Erzsébet, a Szegedi Baptista Gyülekezet, a Szegedi Dóm, és a helyi, Szegedi Kis István kórus tagjainak ének-szolgálatait, karnagyaik áldozatos munkáját, mellyel hozzájárultak a mai istentiszteleti alkalmunk áldásaihoz.

Az istentiszteletet követően, gyülekezetünk és a szegedi Fokoláre mozgalom tagjainak segítségével „hagymás-zsíroskenyeres-teás-sütis" szeretetvendégségen folytatjuk együttlétünket.

 

Ma

délután 4 órakor konfirmációs előkészítőt,

¾ 5-ől ifjúsági bibliaórát tartunk.

Este 6 órakor istentiszteleten terítjük meg az Úr asztalát.

 

Holnap délután fél 5-kor bibliaórára várom a presbitereket.

 

Kedd délelőtti bibliaóránk fél 10-kor kezdődik. Utána az Asszonykör tagjai találkoznak.

 

Szerdán

este fél 6-kor a felnőtt fiatalok bibliakörén beszélgetünk a Házasság Hete múlt szerdai, TIK-ben elhangzott előadásáról.

7 órakor kezdődik az egyetemista korúak istentisztelete.

 

Csütörtökön este 6 órakor a Konzervatórium vonós, gitáros, fúvós szakának hallgatói közreműködésével zenés áhítaton csendesedhetünk el Isten Igéje fölött.

 

Pénteken délután négytől-hatig várjuk általános iskolásainkat a tanulós, beszélgetős, ping-pongozós bibliaórára.

6 órakor kóruspróbán készülünk következő szolgálatainkra.

Szeretettel hívjuk az újonnan jelentkezőket; minden elkötelezettség nélkül vegyenek részt a próbán, kóstoljanak bele az együtt-éneklés örömteli hangulatába!

 

Jövő vasárnap, a délelőtti istentisztelet után gyülekezeti ebéd szervezésével könnyítjük meg a háziasszonyok dolgát. A jelentkezéseket péntek délig várjuk a lelkészi hivatalba.

 

Isten iránti hálaadással köszönjük meg azok szolgálatát, akik ebben a hónapban a ferences szegénykonyhán az ebéd megfőzésével, és/vagy anyagi felajánlásukkal segítették a rászorulók meleg étkeztetését. Legközelebb március második vasárnapján főzünk.

 

Idei gyülekezeti kirándulásunkat, - az előző két évhez hasonlóan - lelkigyakorlatokra, délelőtti beszélgetésekre alapozzuk.

Időpontja: július 27-31. (szombat-szerda).

Helyszín: Mátraháza - református üdülő.

Utazás, és környékbeli (hazai és felvidéki) kirándulások: légkondicionált autóbusszal.

Részvételi díj 40 jelentkező esetén (utazás, szállás, napi 3 étkezés): két-három ágyas szobákban: 45.000.- Ft/fő; egyágyas szobában: 63.000.- Ft/fő. Minden szoba külön zuhanyzóval és wc-vel rendelkezik. Jelentkezés 10 ezer forint előleg befizetésével (hely és buszfoglalás miatt): április 15-ig!

 

Megérkezett a Csendes percek új száma. Megvásárolható a missziós asztalnál.

 

A múlt héten átutaltuk a budapesti Ráday kollégium tűzvészben anyagi kárt szenvedett tanulóinak gyűjtött adományt, melynek összege 116.500.- forint volt.

 

Istennek hálát adva jelentjük, hogy felnyitottuk a karácsonyi áldozatos borítékokat. Akik „titkon" a perselybe helyezett adományaikon, és befizetett egyházfenntartói járulékaikon túl ily módon is támogatni kívánták gyülekezetünk célkitűzéseit és működését, összesen 1.907.500.- forintot és 50 Eurót szántak Isten dicsőségére. „Istennek pedig van hatalma arra, hogy minden kegyelmét kiárassza rátok, hogy mindenütt mindenkor minden szükségessel rendelkezzetek, és bőségetekből jusson minden jó cselekedetre." (2Kor 9,8)

 

*******************************************************

Ember még így soha nem beszélt, ahogyan ő."

Jn 7,46

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 214, összesen: 1419890

 • 2019. május 23., csütörtök

  Nincsenek mellettünk a templomban, de ettől még nem elveszettek Krisztus számára. Elfogadó lelki, szellemi térre, közösségre van szükségük, ahol szaba...
 • 2019. május 23., csütörtök

  A Dunamelléki Református Egyházkerület hálás szívvel köszöni az eddigi adományokat, és elkülönített számlát nyitott azok további fogadására.
 • 2019. május 22., szerda

  Hogyan lehetünk egyszerre tanítvánnyá és tanítóvá a gyülekezetünkben? Miért menekülnek a templomokból az emberek? Mire kellene érzékenyíteni a társada...
 • 2019. május 21., kedd

  Az iskola, ahonnan nem akarnak lógni a gyerekek. Halmozottan hátrányos helyzetű a többségük, mégsem múlik el tanév anélkül, hogy valamilyen országos v...
 • 2019. május 20., hétfő

  A Református Zenei Fesztivál küldetése, hogy megmutassa a világnak a kultúránkat, a hitünket, az oktatási intézményrendszerünket és a tehetségeinket i...
 • 2019. május 20., hétfő

  Képzőművészeti és fotópályázatot pályázatot hirdet a Zsidók Jézusért szervezet. A magyar és külföldi művészek számára meghirdetett pályázat célja, hog...
 • 2019. május 19., vasárnap

  Összefoglalónk a Magyar Református Egységnaphoz kötődő ünnepségsorozatról.
 • 2019. május 17., péntek

  A háború elől menekült vissza szeretett gyermekkori gyülekezetébe, ahol ismét otthonra lelt – és lehetőségre, hogy másokért tegyen. Egységről és össze...
 • 2019. május 16., csütörtök

  Tíz évvel ezelőtt alakult meg az egységes Magyar Református Egyház Debrecenben, mely valamennyi egyháztest vezetőinek részvételével ma ünnepi zsinato...
 • 2019. május 15., szerda

  Tesszük-e azt, amire Krisztus felhatalmazott? Az apostoli folytonosságban élünk-e? Tudunk-e változtatni, és akarunk-e? Kikhez küldettünk, és mi a küld...