Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2019. január 13-án

 

Hirdetések 2019. január 13-án

 

Imádkozzunk, adjunk hálát Kiss Benő csanádalberti gondnok úr súlyos balesetéből történő csodás felépüléséért; kérjük teljes gyógyulását!

Imádkozzunk a csanádalberti református gyülekezet fiatal és középkorú férfitagjaiért, hogy gyermekeik is a gyülekezet közösségének tagjai lehessenek!

Imádkozzunk azért, hogy Isten igéje továbbra is áradjon az ige hallgatóira és olvasóira Csanádalbertiben és szerte a világon!

********************************

Állandó, heti rendszerességű alkalmainkat - Isten segítségével - ezen a héten is megtartjuk.

 

Ma délután 3 órakor a szolgálatra jelentkező asszonytestvéreink az Alsóvárosi Szegénykonyhán főznek hajléktalanoknak és rászorulóknak.

Köszönetet mondunk a rendszeres anyagi és természetbeni támogatásért!  Aki csatlakozni szeretne ehhez a diakóniához, jelentkezzen Kereskényiné Líviánál. Gyülekezeti tagjaink az étkeztetési időszakban minden hónap 2. vasárnapján főznek. A munka vasárnap délután 3-tól, 2-3 órás elfoglaltságot jelent.

 

Szerdán fél 6-kor a felnőtt fiataloknak (kb.: 25-45 évesek) tartunk bibliaórát.

 

Pénteken 6-tól a vasárnapi úrvacsorára készítő bűnbánati istentiszteleten találkozunk,

utána kóruspróbán készülünk az ökumenikus imahét január 27-i záró alkalmára.

 

Az év első presbiteri gyűlését 2019. január 21-én hétfőn fél 5-kor tartjuk a kisebbik gyülekezeti teremben.

 

A karácsonyi áldozatos borítékokba helyezett adományokat január 31-ig várjuk a templomi perselyekbe, vagy a lelkészi hivatalba.

 

Január végéig lehet megrendelni a Reformátusok Lapja 2019-es számait. Kérjük, a missziós asztalnál jelezzék szándékukat, illetve a megrendelésük időtartamát.

 

Az előtérben, a hirdetőtáblán található az a táblázat, melyre bárki feliratkozhat, aki virágot kíván hozni az Úr asztalára. Köszönjük szépen!

 

Ez évi gyülekezeti kirándulásunkat, az előző két évhez hasonlóan lelkigyakorlatokkal, délelőtti beszélgetésekkel színesítve tervezzük.

Időpontja: július 27-31. (szombat-szerda).

Helyszín: Mátraháza - református üdülő.

Utazás és környékbeli, délutáni kirándulások: autóbusszal.

Részvételi díj 40 jelentkező esetén (utazás, szállás, napi 3 étkezés): két-három ágyas szobákban: 45.000.- Ft/fő; egyágyas szobában: 63.000.- Ft/fő. Minden szoba külön zuhanyzóval és wc-vel rendelkezik. Jelentkezés: április 15-ig.

 

Továbbra is örömmel felajánlunk lelkészi látogatást, beszélgetést. Szeretettel várjuk azok megkeresését, akiknek olyan kérdései vannak a Bibliával, gyülekezetünkkel, egyházunkkal, vagy magánéletükkel kapcsolatban, melyekre Istennel együtt találhatunk választ.

 

Istentiszteletünket követően, Détár Zoltán a VR NT Csongrád-Csanád megye Vitézi hadnagya vezetésével az 1943. január havában lezajlott doni áttörés hősi halottaira emlékező rövid tiszteletadásra kerül sor, melyre szeretettel marasztaljuk a gyülekezet tagjait.

************************************************************

Talán meghallja...

és megtér... a maga gonosz útjáról.

Akkor én is megbocsátom bűnüket..."

Jer 36,3

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 114, összesen: 2250656

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.