Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2019. május 12-én

 

 

Hirdetések 2019. május 12-én

 

Imádkozzunk azért, hogy gyászoló testvéreink keressék, és a feltámadt Jézus élő Igéjében találják meg a vigasztalást, a továbblépések lehetőségeit!

 

Foglaljuk könyörgéseinkbe a hódmezővásárhely-újtemplomi gyülekezet imakéréseit:

Hálát adunk idős testvéreinkért, akik az imádság szolgálatát végzik.

Imádkozunk a fiatal, kisgyermekes családokért, a fiatalokért, az ige megértéséért.

Óvodánkért, az oda járó gyermekek családjaiért.

 

Adjunk hálát meghallgatott imáinkért!

********************************

Ma délutáni és heti rendszerességű alkalmainkat Isten erejét, örömét kérve igyekszünk megtartani.

 

Csütörtökön este 6 órakor az Egyházzenei Hónap rendezvényeként templomunkban kerül sor a SZTE Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakgimnázium diákjainak hangversenyére. A belépés ingyenes.

 

Pénteken este 6 órakor a jövő vasárnapi úrvacsorákra felkészítő bűnbánati istentisztelet tartunk.

 

Szombaton, a Református Egység Napján egész napos, 2x17 km-es kerékpártúrát szervezünk fiataloknak és idősebbeknek, baráti társaságoknak és családoknak.

Gyülekezés 8.15-től a templomunk előtt. Indulás 8.45-kor.

Hazatérés legkésőbb 18.00 órára - a templom elé.

Program: részvétel a kübekházi falunapon, a hármashatár megtekintése, fakultatív kirándulás (+ kilométerekkel!) Óbébára és Rábéba.

Jelentkezés a lelkészi hivatalban (426-902) vagy Nemes Gábor (450-369) főgondnoknál.

Szervezési okokból a jelentkezéseket május 15-én lezárjuk. A kirándulás megvalósulásához legalább 8 főre és száraz időjárásra van szükség. Az indulásról vagy a túra más időpontra történő elhalasztásáról május16-án minden jelentkezőt tájékoztatni fogunk.

 

Örömmel jelentem, hogy május 19-től, jövő vasárnaptól négy alkalomból álló evangélizációs igehirdetési sorozatot tartunk.

Igehirdető: György András, somorjai testvérgyülekezetünk lelkipásztora.

Sorozatának címe, tartalma és időpontjai:

A csodálatos halfogás, avagy feltámadás utáni kudarcaink története - János ev. 21,1-14.

Május 19. vasárnap 10:00 - "Elmegyünk mi is Veled." - Feltámadás utáni ötleteink.

Május 19. vasárnap 18:00 - "Nincs valami ennivalótok? Nincs." - Őszintén a kudarcainkról.

Május 20. hétfő 18:00 - "Az Úr az."  - Akit a kudarcaink révén könnyebb felismerni.

Május 21. kedd 18:00 - "Jöjjetek, egyetek." - Jézus megnyugtatja az övéit.

 

Jövő vasárnap, a délelőtti istentisztelet után György András rövid tájékoztatást ad nekünk a felvidéki magyarság helyzetéről. Utána gyülekezeti ebéden folytathatjuk a beszélgetést. Az ebédre péntekig Böjthe Pál presbiterünknél, és a lelkészi hivatal elérhetőségein jelentkezhetünk.

 

Szeretettel várjuk azoknak a házigazdáknak a jelentkezését, akik június 15-22. között otthont tudnak adni a kárpátaljai Bátyú-ról

közénk érkező, gyülekezeti napközis táborunkhoz csatlakozó 10 magyar gyermeknek, illetve az őket kísérő hitoktatóknak és a négygyermekes lelkészcsaládnak.

Az itt töltött idő alatt a kárpátaljai csoport ellátására, a különböző kirándulásokra való utaztatására, belépőkre számításaink szerint 700.000Ft-ra van szükség. Eddig 20.000 Ft, és két szállás-felajánlás érkezett, melyekért hálás köszönetet mondunk.

 

Idei hittantáborunkat július 1-5. között rendezzük Nyíregyháza-Sóstón. Jelentkezéseket még elfogadunk és várunk a lelkészi hivatalban vagy a lelkészek e-mail elérhetőségein.

 

Megszomorodott szívvel, Istentől kérve vigasztalást hirdetem, hogy az elmúlt héten két alkalommal álltunk meg nyitott sír mellett.

 

Kedden a Belvárosi Temetőben vettünk búcsút Megyeri Attila, 49 éves korában elhunyt testvérünktől. 1970. január 8-án született Szegeden. Isten akaratából húsvét reggelén, április 21-én szegedi otthonából indult el az örökkévalóság útján.

Isten vigasztaló, erőt adó üzenetét a Prédikátor könyve 3. fejezetéből olvastuk és magyaráztuk ravatalánál: „Mindennek megszabott ideje van, megvan az ideje minden dolognak az ég alatt."

 

Feith Sándorné, született: Török Piroska 91. életévében elhunyt testvérünk hamvait csütörtökön az újszegedi temetőben kísértük utolsó útjára. Bugyi községben, 1928. december 27-én látta meg teremtett világunkat, melyből Szegeden hívta vissza Isten 2019. április 19-én. A Jelenések könyvéből ezt az Igét kaptuk az elengedés órájában: „És hallottam egy hangot az égből, amely ezt mondta: Írd meg: Boldogok a halottak, akik az Úrban halnak meg, mostantól fogva. Bizony, ezt mondja a Lélek, mert megnyugszanak fáradozásaiktól, mert cselekedeteik követik őket." (14,13)

*******************************************************

Utánam jön az, aki erősebb nálam..."

Mk 1,7

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 486, összesen: 1427448

 • 2019. június 14., péntek

  „Sámuel pedig vett egy követ, és felállítá Mispa és Sén között, és Ében-Háézernek nevezte el, mert mondá: Mindeddig megsegített minket az Úr!” (1Sám 7...
 • 2019. június 13., csütörtök

  Amikor egy gyülekezet tábort szervez, fenntartói járulékot szed, hivatalos adatokat rögzít, az adatokat szabályosan kell tárolni és könyvelni. Ebben n...
 • 2019. június 13., csütörtök

  A Református Pedagógiai Intézet állást hirdet pedagógiai ügyintéző munkakörbe.
 • 2019. június 12., szerda

  „A keresztyén vallástétel egyetlen totális uralmat ismer el: a Jézus Krisztus uralmát. Ő az, aki Isten akaratából igényt tart egész életünkre. Ezzel a...
 • 2019. június 12., szerda

  Kezdetét vette Tihanyban a Közös gondolkodás a jövőről – Felelősségünk táguló körei című vallásközi konferencia. A kétnapos találkozó célja annak vizs...
 • 2019. június 11., kedd

  Két nap neked, amikor te vagy a fontos, amikor megállhatsz, amikor magadra figyelhetsz. Két nap neked, amikor testvéreket találhatsz, amikor Jézussal ...
 • 2019. június 10., hétfő

  Nehéz rátalálni a lelkiség útjára. Néhol keskennyé válik, néhol kétfelé ágazik, de akár a mindennapi munkavégzéseink során is helyreállíthat minket. A...
 • 2019. június 09., vasárnap

  Modern pünkösdi történet érintkezésről, találkozásról.
 • 2019. június 08., szombat

  Minden más ünnepen azt ünnepeljük, hogy Jézussal történt valami: karácsonykor megszületett, nagypénteken meghalt, húsvétkor feltámadt, de a pünkösd ki...
 • 2019. június 08., szombat

  „ég, de mégsem ég el” (2Móz 3,3)