Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2019. május 26-án

 

 

Hirdetések 2019. május 26-án

 

Imádkozzunk azért, hogy neves és névtelen hőseink emlékét soha ne feledjük, és legyen erőnk, ismeretünk, szeretetünk ahhoz, hogy ezt a buzgóságot ébren tartsuk a következő nemzedékekben is!

********************************

Köszönjük mindazok segítségét, akik a Szeretethíd - Kárpát-medencei Önkéntes Napok - felhívásának engedve tegnap a Református Temetőben, tegnap előtt pedig a templomban és körülötte dolgoztak.

 

Ma délután 4 órakor hosszabbított (utolsó) konfirmációs felkészítést tartunk!

Az esti 6 órás istentiszteleten a Szentlélek útmutatását vendégigehirdetőnk, Rozgonyi Botond, a Szabad Keresztyén Teológia tanszékvezetője adja át nekünk.

 

Hétfőn délután fél 5-kor presbiteri bibliaórát tartunk.

 

A nyár előtti utolsó kedd délelőtti bibliaóránk és az asszonykör alkalma délelőtt fél 10-kor kezdődik a Barát utca 3. sz. alatt, Sashegyiné Rózsa kertjében, otthonában.

 

Csütörtökön este 6 órakor istentiszteleten emlékezünk Krisztus mennybemenetelére. Ezen az áldozócsütörtöki napon nem lesz nyitva a lelkészi hivatal.

 

A húsvéti áldozatos borítékba helyezett adományainkat június 9-ig (pünkösdig) juttassuk vissza a templomi perselyekbe, vagy a lelkészi hivatalba!

 

Köszönjük azoknak a házigazdáknak a jelentkezését, akik június 15-21. között otthont tudnak adni a Kárpátaljáról közénk érkező, gyülekezeti napközis táborunkhoz csatlakozó gyerekeknek! Már mindenkinek van szállása!

Az itt töltött idő alatt a kárpátaljai csoport ellátására, a különböző kirándulásokra való utaztatására, belépőkre tervezett 700.000.- Ft-nak eddig harmada érkezett be. Köszönjük a felajánlásokat. Kérjük, várjuk a továbbiakat.

 

Továbbra is örömmel felajánlunk lelkészi látogatást, beszélgetést. Szeretettel várjuk azok megkeresését, akiknek olyan kérdései vannak a Bibliával, gyülekezetünkkel, egyházunkkal, vagy magánéletükkel kapcsolatban, melyekre Istennel együtt találhatunk választ.

 

Egy hét múlva, a Nemzeti Összetartozás Napja előtti vasárnapunkon, a délelőtti istentiszteletet követően Fejes Zsolt tart könyvbemutatót Szentkirályi Gábor: A Rongyos Gárda c. könyvéről.

 

Ma, a Hősök Emléknapján kérem Détár Zoltánt, a Vitézi Rend Nemzetvédelmi Tagozatának hadnagyát, hogy adja át köszöntését és meghívását a gyülekezetnek.

 

Pénteken délután a Református Temetőben kísértük utolsó útjára Czank Józsefné, született Bagyinszki Erzsébet 89. életévében elhunyt testvérünket.

1930. július 30-án született Pusztavacson. 2019. április 14-én Szegedről tért vissza életét adó és megtartó Urához. Nyugvóhelyénél Lukács evangéliumának 12. fejezetéből olvastuk és hirdettük a feltámadás evangéliumát: „Boldogok azok a szolgák, akiket ébren talál az uruk, amikor megérkezik."

***********************************************

Tanítsátok meg ezeket a fiaitoknak is: ezekről beszélj, akár a házadban vagy, akár úton jársz, akár lefekszel, akár fölkelsz!" 5Móz 11,19

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 201, összesen: 2246420

  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...
  • 2024. április 04., csütörtök

    Folytonosság és változás, külső tényezők és személyes hit, individualizmus és felekezeti elkötelezettség, ébredés és szekularizáció teszik sokszínűvé ...
  • 2024. április 03., szerda

    Messze megelőzve korukat, épp negyven éve kezdtek gyülekezetépítésbe egy panelvárosban Szénási János és felesége, Gazda Klára lelkipásztorok, akikkel ...
  • 2024. április 02., kedd

    A gyülekezeteket érintő változásokról szólt az idei Ifjúságivezető-képző egyik kerekasztal-beszélgetése.
  • 2024. április 01., hétfő

    Súlyos kríziseket élt meg az életében, mégis érdemtelenül megajándékozottnak érzi magát a monorierdői Dókus Endre Levente.