Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2020. június 14-én

 

Hirdetések 2020. június 14-én

 

Imádkozzunk azért, hogy Isten könyörüljön az elszabadult, fegyelmezetlen indulatokon; teremtsen és tartson rendet az utcákon, a közösségekben és a szívekben.

********************************

Ma este 6 órakor istentiszteletet tartunk a lenti gyülekezeti termünkben.

Heti, délelőtti bibliaóránkat kedden fél 10-kor megtartjuk.

Június 15-én, holnap délután fél 5-kor itt a templomban tartjuk meg a múlt heti vihar miatt elmaradt presbiteri gyűlésünket.

 

Csütörtökön délután fél 6-kor „kora esti bibliaórán" folytatjuk Mózes első könyvének magyarázatát, Jákób életútjának a 35. fejezetben leírt eseményeivel.

 

A nagy ünneplések elmúltával sem feledkezünk meg az idei 100 éves trianoni évfordulóról.

„S míg kissebbítnek, lassan megnövünk" címmel zenés irodalmi emlékezésre hívjuk a testvéreket, jövő vasárnap, június 21-én, délelőtti istentiszteletünk után negyed 12-re, templomunk gyülekezeti termébe.

5.00006.MTS_snapshot_05.08_[2014.08.03_15.28.00].jpgA két előadó: Valter Ferenc, a Magyar Állami Operaház magánénekese és Spengler Krisztina zongoraművész elsősorban olyan művészek - írók, költők, zeneszerzők - gondolatait, érzéseit szólaltatják meg versben, prózában, énekben, zongoraművekben -, akik kortársként élték át Trianon tragédiáját. Többek között hallhatjuk Móra Ferenc, Babits Mihály, Karinthy Frigyes, Juhász Gyula, Dsida Jenő gondolatait; Bartók Béla, Kodály Zoltán, Mosonyi Mihály, Hubay Jenő műveit. Elhangzanak olyan „slágerek" is, amelyek abban a korban születtek, és Trianon szimbólumává váltak.

 

Legutóbb pünkösd másodnapján, június 1-jén terítettük meg az Úr asztalát.

Legközelebbi úrvacsorai alkalmaink - Isten segítségével - a megszokott rendet követve, a következő hónap 3. vasárnapján, július 19-én délelőtt 10 és este 6 órakor lesznek.

 

A gyászolók fájdalmát hordozva hirdetjük, hogy március 23-án az Alsóvárosi Temetőben kísértük utolsó útjára Berkecz János Györgyné, született Gara Tünde, 77. életévében elhunyt testvérünket.

1943. július 6-án született Szabadkán, és 2020. március 6-án, Szegeden fejezte be azt az utat, amit Isten itt, a földön jelölt ki számára.

Nyugvóhelyénél a Timóteushoz írt második levél 4. fejezetének 6-8. verséből hirdettük a hitvalló Igét: „Elérkezett az én elköltözésem ideje. Ama nemes harcot megharcoltam, futásomat elvégeztem , a hitet megtartottam. Végül eltétetett nekem az igazság koronája amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró azon a napon; De nem csak nekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését."

 

Isten akaratát elfogadva, a feltámadás örömhírének meghallgatásával, szerdán délelőtt a Református Temetőben búcsúztunk el 83. életévében elhunyt testvérünktől Mészáros Gáborné, született Domokos Juliannától. Békésen született 1938. február 15-én.

Isten hazahívó szavát május 30-án, Szegeden hallotta meg.

Ravatalánál a Zsoltárok könyve 34. fejezetéből hirdettük Isten vigasztaló útmutatását: „Tartóztasd meg nyelvedet a gonosztól, és ajkadat a csalárd beszédtől. Kerüld a rosszat, és cselekedjél jót, törekedj a békességre, és kövesd azt." (14-15. v.)

 

*******************************************

De a főpohárnok nem gondolt Józsefre,

hanem megfeledkezett róla."

1Móz 40,23

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 540, összesen: 2251993

  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.