2017. június 17., szombat - Kardos Ábel Nyomtat Elküld Olvasási nézet

IV. hangverseny - 2017. augusztus 19. 19 óra

Balog Zsolt zongoraművész és Vámosi-Nagy Zsusza fuvolaművész CD-bemutató hangversenye

Műsor:

Carl Frühling: Fantasie op. 55

Cecile Chaminade: Concertino op. 107

Charles-Marie Widor: Suite op. 34

 

Balog Zsolt zongora- és csembalóművész kitüntetéses diplomáit a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen szerezte, ahol 2012-ben a zenei előadóművészet doktorává is avatták. Mesterei között Gulyás Mártát, Horváth Anikót, Kemenes Andrást és Némethy Attilát említhetjük. Mindkét hangszeren országos és nemzetközi versenyek nyertese, díjazottja és különdíjasa. Érdekélődésének középpontjában a kamarazene jellegű műfajok állnak – a különböző hangszer-összeállítású formációk tagjaként adott műsorainak, illetve dalkísérői tevékenységének lenyomatait számos koncert- és rádiófelvétel őrzi. Szólistaként csembaló, fortepiano és zongoraestjein a barokk és klasszikus repertoár mellett a kortárs zene népszerűsítésére is kiemelt figyelmet fordít – ősbemutatók és zenei ritkaságokról készült felvételek sora fűződik nevéhez, repertoárja pedig a késő reneszánsztól napjaink zenéjéig terjed. Több színházi előadás és pódiumest zenei vezetője, szerkesztője és közreműködője. Jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészei Egyetem adjunktusa.

 

A Junior Prima-díjas Vámosi-Nagy Zsuzsa fuvolaművész a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd a londoni Királyi Akadémián szerzett művészdiplomát. 2008-ban Londonban elnyerte II. Erzsébet angol királynő nagydíját, a „Queen's Commendation for Excellence kitüntetést.

Számos nemzetközi verseny győztese és díjazottja, többek között a Bukaresti Nemzetközi Fuvolaverseny, valamint a Temesvári Nemzetközi Fuvolaverseny első helyezettje. 2014 nyarán Korfu sziget fővárosában, Kerkyrán adott nemzetközi fuvola-mesterkurzust.

2015-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem (DLA) doktorrá avatta, miután summa cum laude minősítéssel végezte el az egyetem doktoriskoláját. Disszertációja Paul Taffanel fuvolaművész munkásságáról, hagyatékáról szól.

 

Dr. Szabó Balázs tanár úr konferansza a csatolt file-ban olvasható.

 

Csatolt dokumentumok:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 159, összesen: 302113

  • 2024. július 18., csütörtök

    Mindannyiunknak van lelki öröksége, ami meghatározza hívő életünk mindennapjait. A szembenézés ideje, ha a hétköznapok ízetlenné válnak. Molnár Sándor...
  • 2024. július 18., csütörtök

    Lelkészek és egyházi munkatársak számára rendezett közös elcsendesedést a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa
  • 2024. július 18., csütörtök

    A tahi lelkészhét központi témája ezúttal a keresztyén reménység volt.
  • 2024. július 17., szerda

    A növekedés nem nagy csodák eredménye, hanem apró, hétköznapi lépéseké – tapasztalták meg a délegyházi reformátusok, akik a bizonytalan jövőre is mert...
  • 2024. július 16., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Veres Sándor, a Dunamelléki Egyházkerület főgondno...
  • 2024. július 15., hétfő

    Átadták a Monorierdői Református Egyházközség Erdei Csillagfény Református Bölcsődéjét, mely szeptembertől 28 gyermek ellátását teszi lehetővé.
  • 2024. július 15., hétfő

    Bagyó Sándorral, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnökével beszélgettünk: nem könnyed nyári olvasmány.
  • 2024. július 11., csütörtök

    A meddőség talajából is születhet valami szép, valami új, valami maradandó. Muzslai-Bízik Hannával beszélgettünk.
  • 2024. július 10., szerda

    Pillanatképek a monorierdői református gyülekezet csillagásztáborából.
  • 2024. július 10., szerda

    Önismeret és párkapcsolati kérdések színházzal és pszichológiával