2023. április 08., szombat - Kardos Ábel Nyomtat Elküld Olvasási nézet

I. hangverseny – 2023. július 1. (szombat) – 19 óra

Rumy Balázs és művésztársai kamara hangversenye

Műsor:

J. S. Bach: G-dúr Duetto

J. S. Bach: g-moll szonáta – 1–2. tétel

Fauré: Chanson d’amour / Le secret

Franck: Panis angelicus

Paul Reade: Suite from the Victorian Kitchen Garden

Rachmaninov: Vocalise

Debussy: Trió

 

Nagy-Rumy Mariann tizenöt évesen kezdett hárfázni a budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában. A hangszeres képzés mellett ének-zenetanár, karvezetés szakon végzett a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Hárfatanulmányait Glasgowban folytatta a Royal Conservatoire of Scotland-on. A négy éves skóciai képzés alatt lehetősége nyílt kipróbálnia magát különféle zenekarokban, többek között a Skót Nemzeti Zenekarban is (RSNO). 2011-ben az angliai Lichfield Fesztiválon adott szólókoncertet. Legközelebb a kamarazenélés áll hozzá, ezért tanulmányai befejezése óta elsősorban kamarazenészként lép színpadra.

 

 

 

 

Tóth Sára Rebeka tanulmányait a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem és a madridi Escuela Superior de Música Reina Sofía hallgatójaként végezte. Magyarországi és külföldi zenei fesztiválok résztvevőjeként Európa szerte számos kamarazenei és szimfonikus zenekari koncert résztvevője volt. 2011-ben a Szabó Csaba Emlékversenyen I. díjat nyert. Jelenleg a székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar művésze, a fagott-szólam vezetője.

 

 

 


Rumy Balázs a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, majd genfi és weimari képzéseket követően a New Yorki Juilliard Schoolban szerzett diplomát. Tagja volt a Verbier Fesztivál nagyzenekarának és a Gustav Mahler Ifjúsági Zenekarnak, amellyel fellépett többek között az amszterdami Concertgebouw-ban, a milánói Scalában, a londoni Royal Albert Hallban, vagy a bécsi Musikvereinben. Legfontosabb nemzetközi versenyeredményei: a 2007-es Genfi Zenei Verseny különdíja, a Giacomo Mensi Klarinétverseny első díja, valamint a 2009-es Carl Nielsen Nemzetközi Klarinétverseny negyedik díja. 2013-ban debütált a New York-i Carnegie Hallban. Jelenleg a Magyar Állami Operaház szólóklarinétosa és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 62, összesen: 291694

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.