Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bemutatkozás


Több, mint 20 évi Biblia olvasás után, 1987 január utolsó szombatján találkoztam Jézus Krisztusban, Isten számomra nyújtott kegyelmével. Azonnal elfogadtam (mintha rajtam múlna), és boldogan szántam oda életem Megváltómnak.

Betagolódtam a Budapest Pasaréti Református Gyülekezetbe és többször is végigjártam a felnőtteknek szóló konfirmációi előkészítőt, az Ó - és Újszövetséget mélyen megismertető bibliai tanfolyamokat, ahol Cseri Kálmán, Varga Róbert tanított - pásztorolt bennünket.

Első szolgálatom a mozgássérültek irányába hívott, mintegy 10 évig emeltem és hordtam testvéreinket a gyülekezeti alkalmakra. Közben még gyülekezetünk neszmélyi konferenciatelepének építésében is részt vettem.

1992-ben egyik alapító tagja lettem a KEVE Társaságnak (www.keve.org), majd a Gedeon Társaság hívott tagjai közé. (https://gedeontarsasag.hu/)

1994-ben bezártam minden addigi üzleti vállalkozásomat, mert az Ige csak az Úr szolgálatára szólított fel:
I kor 15,58
Azért szerelmes atyámfiai erősen álljatok, mozdíthatatlanul, buzgólkodván az Úrnak dolgában mindenkor, tudván, hogy a ti munkátok nem hiábavaló az Úrban.


A mindenkor szó vált hangsúlyosan hívó szóvá, és azóta járom a börtönöket is a Magyar Evangéliumi Börtönmisszió Alapítvány szervezeti keretei között.

https://eloremenyseg.hu/wp-content/uploads/MEB-ismertet%C5%91.pdf

Ez nemcsak a börtönökben való igeszolgálatot jelenti, hanem a szabadultakkal történő rendszeres foglalkozást is. Házi bibliaórák nagycsaládi körben, közös munkakeresés, és persze a napi életvezetési kérdések átbeszélése az Ige alapján. Esetenként velük együtt, iskolákban, kultúrházakban, gyülekezetekben teszünk bizonyságot Jézus Krisztusban gyökerező hitünkről.

https://www.youtube.com/watch?v=JPsfIUJ0oio&t=

Később a Magyar Evangéliumi Rádiónál  voltak szolgálataim, lesznek is még reményeim szerint. Felkérésre tanítottam 2 évig hittant református gyerekeknek (jöttek mások is), ezt nagyon szerettem.

Az Éjféli Kiáltás Izrael irányába munkálkodó missziós szervezet is megkeresett, és felkértek rendszeres havi igeszolgálatokra, ami 2 éven keresztül tartot.

Néhány riport után 2005 áprilisától a Budapest Televíziónál, Jézus Krisztusban való hittel, Bibliával foglalkozó élő, telefonos műsort vezettem heti 1 órában - ezt is, mint mindent, ingyenes szolgálatként. Később a műsorrend átalakult, és a hét minden napján "Nem vagy egyedül" illetve "Bibliaiskola" címmel voltak állandó műsoraim az Ige jobb megértésének érdekében, hogy a nézők épülhessenek belőle.

https://vimeo.com/19123947

Ébredés címmel, heti rendszerességgel keddenként 9 órakor került adásba egy olyan műsor, amelyben a meghívott vendég bizonyságot tett a Jézus Krisztusban való hitéről. Az adások alatt elérhetőségeim is láthatók voltak, ezért sokan felhívtak, illetve e-mailben tették fel kérdéseiket. Örömömre szolgált, hogy az adások egész Európában műholdról foghatók voltak. A korábbi adások felvételei már az interneten is elérhetők a

http://www.vimeo.com/user5731504/videos

oldalon és a youtube.com oldalon is, Takács Ferenc BPETV - t írva az oldal keresőjébe: https://www.youtube.com/watch?v=1dE49nNH38s&t=10s

Folyamatosan történik a felvételek feltöltése, már a teljes Lukács evangéliumának felolvasása és magyarázata elérhető, - 72 felvétel, összesen mintegy 18 óra. Az első rész itt érhető el: http://www.vimeo.com/18765207 Körülbelül 6-7 ezer igemagyarázat, tv-, rádiófelvétel készült összesen.

2008 őszétől a Budapest Kelenföldi Református Egyházközségben hallgatom az Igét, és szolgálok a gyülekezetben alkalmanként (imaórák vezetése, csendeshéten mindennapi szolgálat, diakóniai szolgálat,  alkalmanként idősotthonokban is). Bekapcsolódtam a kórházmisszióba is.

2010 óta, a Protestáns Újságírók Szövetségének tagjaként is igyekszem hirdetni az Evangéliumot.

2012. novemberétől előbb a Rádió 6 adón, 2013-tól pedig a Lakihegy Rádióban hétfő esténként 20-22 óra között lelki műsort szerkesztettem - vezettem Nem vagy egyedül címmel. Ez élő adás volt, be is lehetett telefonálni, kérdezni - hozzászólni. Budapesten és környékén a 107MHz-en és az interneten is fogható volt. A rádióműsor sorozat utolsó adása 2019. február 28-án volt.

Jó érzés magyarságunk Krisztusban lévő egységének érdekében így is közreműködni. Kaptam levelet ill. felhívtak már Szerbiából, Erdélyből, Ausztriából, Németországból, Svájból, Angliából, Szlovákiából, Lengyelországból, Írországból és a tengerentúlról is, hogy beszélgessünk hitbeli kérdésekről. Házi bibliaórákon és gyülekezetekben is szolgálok, alkalmanként evangélizációs hét megtartására is felkérnek. Igyekszem elmenni mindenhova, ahová csak hívnak, mert óriási az igény az Ige megértésére. Időnként egy-egy chat oldalon az interneten is elérhető vagyok on-line, hogy így is segíthessek a mindennapok kérdéseinek megoldásában az Ige alapján.

A Facebook-on is megtalálható vagyok, ahol sokat írok a velem történtekről hogyan járom az utam Jézussal.

https://www.facebook.com/ferenc.takacs

Sok nehézség között éltem, mert nem voltam egyházi és más alkalmazásban és a sokrétű, - a napszakot tekintve sem állandó időhöz kötött - tevékenység nem engedte meg, hogy egy állandó időbeosztású munkahelyen végezhessek munkát. Így alkalmi munkából igyekeztem fenntartani magam és a "hollók" tartottak el. Nagy öröm mégis ezt az életet élni, vetni a magot, látni hogyan sarjad a vetés, és még az aratás ajándékában is részeltet az Úr. Amióta pedig nyugdíjba kerültem, sokkal szabadabban tudom ezeket a szolgálatokat végezni az Úr örömére és dicsőségére.

2008 novemberében Mariannám személyében társat is kaptam az Úrtól, aki igazi, Tőle rendelt segítőtársam, és akivel boldog házasságban élünk.

2014 óta kisteherautóimmal sokféle adományt szállítok a rászorulóknak. Évente mintegy 1.200 köbméternyi (évi kb. 100 alkalom) ruhát, cipőt, bútort, háztartási gépeket, egyszóval mindent amit adnak, és amire szükség van. Szárazd, Táborfalva, Bodaszőlő,Erk,  Esztergom, Piliscsaba és persze Budapest a célállomások sora, mert szegény, szükségben lévő mindenhol van. Sajnos nincs raktár, ahová gyűjteni lehetne az adományokat, így mindenkor azonnal tovább megy, ami jön.

A Bethánia CE Szövetségben is vannak szolgálataim több, mint 10 éve rendszeresen. A belépéskor ezt az Igét kaptam: Jöjj ki, és állj a hegyre az ÚR színe elé! (1Kir 19,11b) Minden hónapban bibliaórákon, szövetségmegújító alkalmakon, csendesnapokon szolgálok az országban sokfelé és interneten is. Egyik legutóbbi családi hajdúszoboszlói csendeshetünk teljes hanganyaga itt elérhető, az alábbi linket be kell másolni a címsorba:

https://www.facebook.com/share/p/rddzrRt2VyQkbutA/

2023 őszén a PAX televíziótól megkerestek, hogy vállalnám-e református műsorok készítését. Örömmel vállaltam és lelkész barátaimmal - Bacskai Bálint, Takaró János - készítünk ilyen 30 perces műsorokat Reformáció MA címmel heti rendszerességgel. Pl.: https://www.youtube.com/playlist?list=PL9dPn8abKvYUAZIYqFcNWTlqoaNThjdtp

Kérlek kedves testvérem Jézus Krisztusban, hordozd az általam örömmel végzett, Istentől indított szolgálatokat imádságban.

 

Konfirmációi alapigém: Zsolt. 4,4b

.. meghallja az Úr, ha hozzá kiáltok!

 

Készítettem két missziói célú honlapot is, ezeket ajánlom, és kérem a jobbító szándékú javaslatokat velük kapcsolatban (is): takacs.ferenc@mensa.hu

www.misszio.freewb.hu

www.istenszeretete.freewb.hu

Az alábbiakban néhány cikk, amelyben a tevékenységemről nyilatkozom: http://valasz.hu/itthon/top-hit-114379 http://mandiner.hu/cikk/20170927_takacs_ferenc_bortonmisszio_portre https://szabadfold.hu/aktualis/portre__isten_postasa_

Hálás vagyok a Megváltó Jézus Krisztusnak, hogy 2024. július elsején megérhettem a 70. születésnapomat az Ő kegyelméből. Amíg itt tart szeretnék hálából mindent megtenni az Ő országa építésében, a lelkek mentésében, megyek ahová küld, és azt a belső örömet felmutatni igyekszem, amit azért érzek mindenkor minden helyzetben, mert átvitt "a halálból az életbe"


Testvéri szeretettel, Krisztusban

Takács Ferenc

 

Csatolt dokumentumok:
Galéria:

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 11, összesen: 36990

  • 2024. augusztus 22., csütörtök

    Vajon megújulnak-e az iskolák kötelező és ajánlott olvasmánylistái? Személyes kedvencünk a kétkötetes ifjúsági regény, a Gömb. Kortárs. Református. Hi...
  • 2024. augusztus 21., szerda

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Horváth Ádám és Bartha Hajnal fiatal, kisgyermekes házaspá...
  • 2024. augusztus 20., kedd

    John Stott életútja számtalan tanulságot hordoz számunkra arról, hogyan tartsunk ki a szolgálat mellett egy életen át.
  • 2024. augusztus 19., hétfő

    Mi kálvinisták nem szeretjük, ha megmondják nekünk, hogy mikor és mit ünnepeljünk. Valahogy hozzátartozik mindez az identitásunkhoz.
  • 2024. augusztus 18., vasárnap

    Lelkész vagyok, a feleségem is az. Közös pályánk elején aprófalvakban, Baranyában, az Ormánságban szolgáltunk. A statisztika szerint évről évre csökke...
  • 2024. augusztus 17., szombat

    Újra benépesült a szaporcai református templom és udvara.
  • 2024. augusztus 14., szerda

    A lajosmizsei református gyülekezet és a templom melletti madárbarát bibliakert növekedése ugyanarról a Gondviselésről tesz tanúbizonyságot – vallja a...
  • 2024. augusztus 13., kedd

    Mitől él az Ige? Sorozatunkban személyes válaszokat keresünk a nehezen megfogható kérdésre. Ezúttal Irlandáné Nagy Gabriella, hatgyermekes édesanya vá...
  • 2024. augusztus 12., hétfő

    Pintér Brigitta sosem készült papnénak – mégis ízesíti nem csak a férje, hanem a csömöri gyülekezet életét is. A nyári melegben a papné kamrapol...
  • 2024. augusztus 10., szombat

    A versenypálya mint keresztyén életünk metaforája