Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Bemutatkozás

A Taktaközben, a 37. főút mentén, Szerencs közelében, ahol ma Taktaszada község fekszik, két nagy temető volt. A két elpusztult falu helyén épült fel a mai község. Előbb a török rablócsapatok pusztították el, majd a Rákóczi szabadságharc idején rombolták le.
1717-ben indult meg újra az élet ezen a helyen, bibliás református emberek építették fel újra e mostani, harmadik falut, és azonnal megalapították a református egyházat is.
A ma is álló kőtemplomot 1794-ben kezdték el építeni és 9 évig épült. Copf stílusú a templom, és a 32 méter magas torony is. Jellegzetes a templombelső festése, amely nem jellemző a korabeli református templomokra.
A templom szomszédságában épült a református iskola, mely ma gyülekezeti terem, a tanítói lakás, melyben vendégházat alakítottunk ki, és a parókia, mely ma is lelkészlakás.
Vendégházunk, a "Takta-parti Békesség Háza-, mely közvetlenül a Takta mellett, a vízparton fekszik, kiválóan alkalmas gyülekezeti kirándulások, ifis táborok, vagy akár családok számára szálláshelyként

* * *

2006. augusztus 24-27. T a k t a s z a d a i * R e f o r m á t u s * K u l t ú r á l i s * N a p o k

augusztus 24. Nyitó istentisztelet (szervezés alatt)
augusztus 25. Hitért és Hazáért-Wass Albert est (Takaró Mihály)
augusztus 26. Utaid Uram mutasd meg-diaporáma (Dobozi Sándor)
augusztus 27. Zenés istentisztelet (koncertet ad: Andante Trió)

Felekezeti hovatartozás nélkül várunk szeretettel mindenkit, nem csak a településünkről, hanem az egész környékről!
















Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...