Nyomtat Elküld Olvasási nézet

„Értitek, hogy mit tettem veletek?” János 13,12

2017. október 08-án vasárnap megtartott Istentiszteleten a Pasaréti Egyházközség fiataljainak népes csoportja - akik egyetemre, érettségire készülve vendégházunkban hétvégi csendes napot tartottak - ének szolgálattal adtak hálát, és kívántak áldást gyülekezetünknek.

Halleluja, Halleluja, hangzott a több szólamban előadott dicsőítő ének refrénje.

Ezen a vasárnapon gyülekezetünk lelkipásztora Márkus Gábor nagytiszteletű úr, a János evangéliuma 13. fejezetének 12-20 versei alapján hirdette az igét.

„Miután megmosta a lábukat és felvette a felsőruháját ismét letelepedett és ezt mondta nekik: Értitek, hogy mit tettem veletek"? János 13,12.

Jézus Krisztus példája - mondta többek között nagytiszteletű úr - életünk, szolgálatunk nagyon fontos követendő értéke kell hogy legyen. „Nem csak azért, mert a reformáció 500. esztendejének ünnepléséhez közeledünk, és reformátusságunk történetében végig húzódott az a nagyon fontos igazi református gondolat, hogy Jézus Krisztusról való bizonyságtételünknek két része van.

Az egyik hogy a szánkkal valljuk Úrnak Jézust. Emberileg ez a könnyebb, bár nem mindig. Volt olyan időszak ebben az országban, amikor ez nem volt könnyű.

Bizonyságtételünk nehezebbik oldala, hogy tetteinkkel, cselekedeteinkkel, életünkkel tudjuk-e bizonyítani annak a sok - sok Krisztusi szeretetnek a hatalmas nagyságát, akár csak egy kicsinyke mértékben is, amit Jézus Krisztustól kaptunk." Nagyon fontos református érték ez egyházunkban és az egész világon Hangsúlyozta nagytiszteletű úr.

„Jézus Krisztus azon keresztül, amikor megmossa a tanítványok lábát, valami nagyon fontosat akar adni. Jézus tanítása azzal zárul: ha tudjátok ezeket, boldogok lesztek."

Tiszteletes úr elmondta, hogy mi emberek nagyon sokféleképpen képzeljük el a boldogságot. Legfőképpen úgy, hogy éljünk jólétben, legyen egészségünk. Ezzel szemben Jézus Krisztus azt az egyet mondja az igazi boldogság feltételeképpen, ha azt cselekedjük, amit Ő tanított.

A boldogság áldásának lényege, hogy örömöm van az életemben. Mindenben, amit csinálok. Még a nyomorúságomban is. Mert Jézus Krisztus ezen példájában, még a kereszthalálára való készülésében is felmutatta, hogy ott lesz az Isten dicsősége. Jézus annyit mond, hogy értitek?

„Én ezt akkor fogom megérteni - és nem csak akkor, amikor a szívemben-lelkemben felfogtam - hanem amikor jó reformátushoz híven meg is tudom cselekedni. Nem csak érdekből, ilyen olyan álomból, hanem a szívem legmélyéből."

Nagytiszteletű úr bejelentette, hogy ez év végén lejár a gyülekezeti tisztségviselők mandátuma. A presbitérium megválasztotta a Választási Bizottság tagjait, akik majd a munkájuk elvégzése után a presbiteri ülés elé tárják, hogy kiket javasolnak a gyülekezet elé, az új tisztségviselők megválasztására. A két választási bizottsági tag - Szekeres Jánosné presbiter, és Kissné Bükki Ilona gazdasági vezető, a gyülekezet előtt fogadalmat tett.

„Krisztusnak beszéde lakozzék tibennetek gazdagon minden bölcsességben, tanítván és intvén egymást, mint akik jól szolgálnak, azok szép tisztességet szereznek maguknak és nagy bátorságot nyernek a Jézus Krisztusban vetett hit hirdetésére." Hangzott el a fogadalomtétel előtt. /szk/

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 9, összesen: 355220

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...