Nyomtat Elküld Olvasási nézet

"Te vagy az én szeretett Fiam, benned gyönyörködöm!" Lukács 3, 22

A verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola Óvoda és Bölcsőde tanévzáró ünnepsége 2018. június 23.-án délelőtt 10. 00 órakor, az iskola sportcsarnokába bevonuló végzős diákok nevének felsorolásával vette kezdetét.

A végzős nyolcadikos osztályok a bevonulásuk előtt, az igazgatóval és az osztályfőnökökkel az élen - az alsó tagozatosok sorfala között - végigjárták a feldíszített tantermeket és az aulát, búcsút véve az ott eltöltött évek helyszíneitől.

A sportcsarnok mint a település legnagyobb közösségi tere az iskola diákjaival, az Intézmény pedagógusaival és dolgozóival, hozzátartozókkal és érdeklődőkkel zsúfolásig megtelt. Az ünnepségen részt vettek a község elöljárói is, köztük Grauszmann György polgármester.

A ballagó diákok a részükre készült és feldíszített emelvényen foglaltak helyet.

A Himnusz közös eléneklését követően Márkus Gábor református lelkipásztor az iskolafenntartó Verőcei Református Egyházközség képviseletében köszöntötte a résztvevőket.

Ünnepi áhítatában a Lukács 3,21-22 alapján hirdette az Igét. Igehirdetésében Jézus megkeresztelkedésére utalva többek között arról beszélt, hogy a megkeresztelkedés egyik jelentése, hogy tartozunk valahová.

„Amikor lezárjuk az esztendőt, számadást készítünk és hálát adunk az Istennek, akkor jó dolog arra gondolni, hogy 8 éven keresztül - aki óvodába is ide járt 12 éven keresztül - ehhez a közösséghez tartoztunk.

Az idézett Ige szerint Jézus megkeresztelkedésekor mondja az Isten, hogy „ez az én szeretett Fiam, benne gyönyörködöm".

Jézus emberré lett érettünk, hogy példát adjon. Ha mi egész életünkben Őróla tudunk példát venni, és ha az útravalónkat is Belőle merítjük, minden diák, minden itt dolgozó, és minden édesanya és édesapa, akkor az egy hatalmas ajándék." Mondta.

Ennek a gondolatnak van egy üzenet értéke is. Ahogyan az élő Isten örült az Ő Fiának, mi a szívünk legmélyéből ugyan úgy örülhetünk minden gyermekünknek, minden diáknak, és mindazoknak, akik itt lehettek, itt tanulhattak ebben az Intézményben.

Amikor befejezünk egy tanévet, visszatekintünk mindazokra a küzdelmekre, eredményekre, ajándékokra, értékekre, és mind arra a fejlődésre ami egy esztendőben megtörténhetett. Akkor a legfontosabb a hála! Mert ez a hála a mi szívünkben is képes békét, örömet és reménységet teremteni. Reménységet, hogy a végzős diákok továbbtanulásuk és a további életük során megtalálják azt a helyet, ahová az Isten őket elhívta." Mondta többek között.

Az évzáró áhítat megragadó pillanata volt, amikor az igehirdetés végén a zsúfolásig megtelt sportcsarnok minden résztvevője felállt, és együtt mondták el a Miatyánkot, az „Úrtól tanult imádságot." Ezzel a református iskola ünneplő közössége, az Istentisztelet aktív résztvevőjévé vált.

A végzős nyolcadikosok és az új tanévben helyükre lépők búcsúbeszédei után, a ballagó diákok az iskolai zászlóra emlékszalagot kötöttek. Az évzáró ünnepséget tanulók énekszámai, és az iskolai kórus szereplése színesítették.

Szanyó István igazgató évzáró beszédében először a ballagó diákokhoz szólt: „tanáraitokkal és szüleitekkel együtt igyekeztünk benneteket felkészíteni a következő évek feladataira, a továbbtanulásra, az életre. Remélem, hogy az az értékrend, amit az iskolánk képvisel - a hit, a szeretet, a tudás, az igazságosság, a minőség - olyan értékek, melyekért érdemes küzdeni, és ez az értékrend életetekben majd gyümölcsöt fog teremni." Mondta többek között.

A felkészítés eredményességének egyik mutatója lehetne az a sok kitüntető oklevél, díj és elismerés, amit az iskola diákjai az évzáró ünnepségen kaptak.

Kimagasló tanulmányi eredményeiért, tanulmányi versenyeken elért kiváló teljesítményeikért és egyéb megmérettetésekben való eredményes szereplésükért 111 tanuló vehetett át elismerést. A díjakat és elismeréseket Szanyó István igazgató, és Ladányi Károly presbiter, a református egyházközség iskolaügyi gondnoka adták át.

Elismerésben részesültek a szülői munkaközösség aktív tagjai is.

Az évzáró ünnepségen a legnagyobb ovációt Szanyó István igazgatónak az a mondata váltotta ki,  amikor bejelentette, hogy a 2017/2018-as tanévet ünnepélyesen bezárja.   /szk/

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 155, összesen: 355206

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...