"Nagyon izgalmasnak találtam a feladatot"

Egy ekkora találkozót előkészíteni és eredményesen lebonyolítani igazi karmesteri feladat. Ha erre valaki úgy is képes, hogy közben mindvégig a háttérben marad - az rendkívüli teljesítmény. Sokszor hívták, várták a nagyszínpadra az esti koncertek idején, de csak nem jött elő.
A záróistentiszteleten ismerhettük meg Rozgonyi Emőkét, a Csillagpont Találkozó főszervezőjét.
Az alábbi interjú csütörtökön készült a Csendsátornak is becézett szaunában - mert riporterünk előtt senki és semmi nem maradhatott rejtve.
Windows Media formátumban is letöltheted!

Három kívánság
Bizony, bizony, aki ott volt, az megtapasztalta, aki nem, az már biztosan hallotta, hogy a hőség igencsak megviselte a találkozón résztvevők testi-lelki erejét. Mivel szerettünk volna nekik örömet szerezni és némileg enyhíteni szenvedéseiket, felkínáltuk annak a lehetőségét, hogy mondhatnak három dolgot, ami még boldogabbá tenné őket itt a Csillagponton.
Windows Media formátumban is letöltheted!

Fekete bika pata kopog a patika pepita kövén. Szerintem ez is lehetett volna a neve
a Sakk Séta Térnek,
hiszen itt végre kiderül, hogy sakkot nem csak fekete fehérben lehet játszani. Nem is kell feltétlenül játszani. Van aki sakkban gondolkodik és van aki az Isten országát is ezen a játékon keresztül közelíti meg és van aki mindezt a nagyközönség elé tárja.
Bölcsföldi András kisakkított világát szemlélve ismét egy szokatlan Isten-képet ismerhetünk meg. Vagy csak egy jót sakkozunk.

Sakkig tárt világ...

Windows Media formátumban is letöltheted!

Na de most akkor
Miért álltok itt az ég felé nézve???

Ha nem is egy égig érő paszuj nőtt a Csillagpont-tábor közepén, azért a Salvator Egyesület mászófala is fölénk tornyosult rendesen. De akik elfogadták a kihívást, némi fogalmat nyertek magasság és mélység (v)iszonyáról.
Windows Media formátumban is letöltheted!

Vidám Fiúk és Lyányok Csapata

Hadd mutassak be nektet hat arcot, akik magukat a Vidám Fiúk és Lyányok Csapatának nevezték.
Hogy miért olyan különlegesek?
Mert ők voltak az egyetlenek, akik alig akarták abbahagyni a riportot, nem kis örömet és nyersanyagot szerezve nekem.
Ezúton köszönöm nekik a nyíltságukat és íme, itt a ráadás!
Windows Media formátumban is letöltheted!

Berendezkedtünk!

Végül és utolsósorban itt az első kisfilm a kezdetemről, ami nem is riport igazából, de mi szeretjük...:

A Parókia portál logisztikai csapata a kockázatelemzés teljes mellőzésével azonnal tábort vert a Csillagpont (Tengerszem) kemping egyik érintetlen, ősgyeppel borított területén.
Annak érdekében, hogy a munkát ne tartsa fel, szerkesztőnk dokumentálta az eseményeket...
Windows Media formátumban is letöltheted!

Rendezők

"Felvarrhatsz egy csillagot!" - szokta mondani Nagyapám, amikor jó munkát végeztem. Vajon hány csillagot érdemelnek a Csillagpont szorgos sárga hangyái? Lehet licitálni!
De mielőtt elmerülnétek a számok sűrűjében, nézzétek meg a következő rövid riportot, amelyben most maguk a Rendezők a főszereplők!

Windows Media formátumban is letöltheted!
Elkezdődött, elindult végre! Csillagpont, 2007, Sárospatak!! Úgy vártuk, de úgy! A szervezők megsejthettek valamit, mert a központi téma a várakozás?! Nem is értem miért. De tényleg nem. Ezért a nyitóistentisztelet után Kis Klárát faggattam erről, meg persze másról is.

Vallástanárok, ifjúsági munkások, lelkipásztorok figyelem!!!
Tuti tippek egy "profitól" (Tapasztalat!!*), hogy hogyan szólítsuk meg a fiatalokat!

*Ha kíváncsi vagy, miért mondom, hogy profi, akkor hallgasd meg a nyitóistentisztelet (is)!

Szerda délután a rekkenő hőség ellenére megtelt a Tápintézet.
Kíváncsisággal, kérdésekkel, és elgondolkodtató válaszokkal. PhD. Komlósi Piroska, klinikai szakpszichológus, pár- és családterapeuta kiképző Párkapcsolat és önismeret címmel tartott előadást, melyre egy jelentős tömeg verődött össze a párkeresés kínzó szorításában vergődő fiatalokból.
Az örökzöld téma aktuális megközelítéséről kérdeztem az előadót az alkalom után.
Windows Media formátumban is letöltheted!
És aki mindezt elkövette:
Dobó Márta (KRE kommunikáció - néderlandisztika), a Parókia portál meghívott szerkesztője, aki a Csillagponton mindenbe beleütötte az orrát - sőt, gyakran még a miénket is...


Csütörtökön a Szikra sátor mögött nagy a sürgés-forgás.
Gilvánfalváról érkezett beás cigány testvérek tapasztják a kemencét agyagból és szalmából.
Holnap már punya sül benne, s aki kíváncsi rá, mi az a punya, az igéretek szerint holnap meg is kóstolhatja.
Másnap visszajövünk és meg is kóstoljuk a finom, meleg kenyeret, lilahagymával, zsírral.
Mellettünk a Szikra sátorban vidám koncert zajlik, a muzsika hangjai közt beszélgetünk Horváth Anikó református lelkésszel, a Cigánymisszió munkatársával a gilvánfalviak mindennapjairól és szeretetéről, amivel Anit és mindannyiunkat fogadtak.Szügyi Tamás szegedi fiatalember egy sportos csapattal jött, Egerből bicikliztek Sárospatakig négy napon át.

Először vesz részt Csillagponton, szívesen látogatja a koncerteket, és ha csak lehet, fényképezőgépével örökíti meg az eseményeket.

A debreceni főiskola kommunikáció szakos hallgatói a "Nem adom fel" koncerten ismerkedtek meg Down kóros és más fogyatékkal élő fiatalokkal. Az ő kedvességük, figyelmességük mélyen meghatotta a lányokat.

Rácz Tiborné, Gabi óvónő Nemesbikken.
Itt a Csillagpont Tündérkertjében is a kicsinyekkel törődik.

Tündér(kert)i riport

Szabó Ibolya, a Budapest – Nagyvárad téri Református Gyülekezetből érkezett.
Először vesz részt Csillagponton, és boldog, hogy ez a rendezvény létrejött.

Csillagvilágban élünk


Szerencsére profik is erősítették a Csillagpont médiacsapatát:
A miskolci Európa Rádió szerkesztői egyszerűen nem vettek tudomást az élő szervezetek számára már-már elviselhetetlen körülményekkel, és úgy készítettek napi 45-50 perces riportműsorokat, hogy még a jókedvüket is mindvégig megőrizték.

A tudomány erre még nem talált magyarázatot.
Mi is csak sejtünk valamit...

Szerdai összefoglaló
Csütörtöki összefoglaló


Európa Rádió
Miskolc és régiója: FM 90.4 MHz
Mezőkövesd és régiója: FM 102.1 MHz
Záhony és régiója: 90.4 MHz
On-line:
www.euradio.hu, www.tirek.hu

SZIKRA a CsillagpontonEgy önálló kezdeményezés, amely négy lelkész barátságából alakult ki. A 2003-as Csillagpont adott új erőt nekik, amikor látták mennyi fiatalt lehet mozgósítani egy jó cél érdekében. SZIKRA története ekkor kezdődött. Fiatalokat hívtak, csatlakozzanak hozzájuk, dicsőítsék velük Istent, zenéljenek, énekeljenek velük. Ma már hatvan-hetven fiatal vesz részt havonta megrendezésre kerülő találkozóikon.
Már az első Csillagponton arra vágytak, hátha egyszer eljön hozzájuk is az Ifjúsági találkozó. És most eljött. Úgy érezték, muszáj, hogy egy saját sátorral képviseljék magukat, megmutassanak valamit lelkiségükből, abból, hogy ők hogyan hirdetik Isten dicsőségét. Jelmondatuk: SiessZempléniIfjúKRisztustAkard. Ezt a rövidítést Tóth Zoltán, a csapat egyik vezető lelkésze találta ki. Nagyon sok minden ihlette ezt a gondolatot, de a legfőbb egy Pintér Béla (aki szintén vendégük volt a Csillagponton) dal-refrén volt: "Lehet, hogy Te vagy az a szikra, amelytől belobban a tűz…" Azt fejezi ki, csak rád vártunk. Te is egy szikra vagy, aki tovább adja másnak a tüzet. Most az ifjúsági találkozón, az ő sátorukban van a legtöbb zenei dicsőítés. Mindenkinek kedvet szeretnénk csinálni- az amatőr zenészeknek- is, hogy akár egy magukban énekelve is lehet szolgálni, nem csak profi zenészként. A kezdeményezésük sokaknak megtetszett. Az esti zenés áhítatokon látszik, hogy nagyon sokan tartoznak a négy lelkész: Tóth Zoltán, Tóth Tamás, Fejér Zoltán és Bihari Sándor vezette SZIKRA-hoz. Nagyon jó hangulatot teremtenek, a fiataltól az idősig mindenki aktív résztvevőjévé válik az eseménynek. Mellettem pont egy idős nagymama kapcsolódik be az éneklésbe. A SZIKRA sátor még érdekes beszélgetéseket és koncerteket is tartogat az odalátogatóknak, például itt mutatkozik be a Bodrogköz, Zemplén és Sárospatak, hiszen a SZIKRA egy helyi kezdeményezés.

Kováts Annamária
csillag.reformatus.hu


Ha még nem rendelkeznél RealPlayer lejátszóval, innen ingyenesen letöltheted:

Copyright: Parokia© 2007. ¤ Fotó & Video & Hang: Parókia Team