"Ha az Úr nem építi a házat, hiába dolgoznak azon annak építői."
Zsolt. 127.1.

A "Mátraházai Református Diáküdülőt" 1940-ben Ravasz László püspök szolgálatával avatták fel. A II. Világháború okozta károk helyreállítása után az ifjusági ébredés egyik központjává vált. A második szárny megépülését követően, 1951-től az addigra kialakult politikai helyzet szorításában lelkészüdülőként működhetett tovább. Ezzel az első tíz évet jellemző fejlődés lendülete is megcsendesült, az épület hűségesen szolgálta egyházunk lelkészi karának pihenését, és gyülekezeti konferenciák színhelyeként is kedvelt célponttá vált.

Az évek ótó húzódó, sikertelen rekonstrukciós elképzeléseken túllépve, megegyezés született a Zsinat és a Dunamelléki Református Egyházkerület között, aminek eredményeként az egyházkerület átvette az üdülő fenntartását, és azonnal hozzálátott a felújításhoz.

A harmadik rekonstrukciót követően, az elmúlt héten ismét szolgálatba állt az immár "Lelkészüdülő és konferenciaközpont".
Az elnevezés minden tekintetben 21. századi minőséget és szolgáltatásokat takar: Az egy szinttel megnövelt épület teljes belső terét - a födémeket és falakat is - kicserélték, így természetesen a nyíászárókat és a gépészetet is. A 2-3 ágyas fürdőszobás szobák mellett egy konferenciaterem is belefért így az épületbe, felszerelve a ma elvárható prezentációs- és hangtechnikai rendszerekkel. A lift és a szobatelefon-rendszer az idősebbek kényelmét és biztonságát szolgálja, a korlátlan ingyenes internet-hozzáférésért pedig a fiatalabbak és a pihenés közben is dolgozók lesznek hálásak.
Mindez nem csak a prospektusban mutat majd jól. Mi kipróbáltuk, ezért mindenkinek bátran ajánljuk: Találkozzunk Mátraházán!

Az avatási ünnepségen elhangzott igehirdetés
Dr. Szabó István püspök

"A Mátraházi Üdülő múltja és jelene"
Varga László főjegyző

Az előadás írott változata.Kapcsolatfelvétel, érdeklődés: refudulo@freemail.hu


Ha még nem rendelkeznél RealPlayer lejátszóval, innen ingyenesen letöltheted:

Copyright: Parokia© 2007.