"A mi specialitásunk"

"A XXI. századi embert kell megszólítanunk" - foglalta össze Steinbach József missziói elképzeléseit,
hiszen - ahogyan ezt beiktatásakor is hangsúlyozta - nem az evangélium vesztett aktualitásából, de szükség van a misszió újragondolására, hogy az üzenet a ma emberéhez is elérjen.

A Dunántúli Egyházkerület új püspöke szerint minden egyházi történésnek, megmozdulásnak - legyen az akár gazdasági vagy kulturális területen végzett munka - az a célja, hogy Jézus Krisztus evangéliumát hirdessük.

"Ez a mi specialitásunk, ami senki másra nem bízatott ,és ha ezt nem végezzük el, és helyette mást akarunk csinálni, más területeken, akkor az élő Isten jogosan kér számon bennünket."

Az új püspök szerint ezért olyan lényeges, hogy a krisztusközpontúság megvalósuljon az egyházkormányzat és az egyház szolgálatának minden területén, mert ha egy részterület öncélúvá válik, akkor az egyház már nem a szolgálatát végzi.

"Fontos, hogy az emberek megismerjék azt, hogy Jézus Krisztusban megváltójuk van és hogy Isten Krisztusban megbocsátotta a bűneiket, így hatalmas terheket vett le róluk ingyen kegyelemből és ez felszabadítja az embert,
hogy Isten dicsőségére és a másik ember javára éljen."

Ez az üzenet évezredek óta változatlan, nem úgy, mint maga a világ és a benne élő emberek.

"Rendkívül izgalmas kérdés, a hogyan kérdése, hogy a XXI. századi emberhez hogyan lehet közelebb vinni az evangéliumot, hiszen a világ nagyon megváltozott körülöttünk és ez letagadhatatlan tény."

Következő riportunkban Steinbach József a misszió új megközelítéséről beszél.


Ha még nem rendelkeznél RealPlayer lejátszóval - de nagyon szeretnél -, innen ingyenesen letöltheted:

Copyright: Parokia© 2008.