Erika írta:
Tiv írta:
Kedves Erika
Én megértem hogy tisztelitek a nagynevű embereket. De ennyi és nem több.
Erről írok: (nem dorong, hanem ami már is kizárja hogy Jézuson kívül más személy függő legyek.)
1Kor 1
12.
Azt értem pedig, hogy mindenitek ezt mondja: Én Pálé vagyok, én meg Apollósé, én meg Kéfásé, én meg Krisztusé.
13.
Vajjon részekre osztatott-é a Krisztus? Vajjon Pál feszíttetett-é meg érettetek, vagy a Pál nevére kereszteltettetek-é meg?
Bocsás meg ha valami bántó.
Tiv,
én minden ember tisztelek, a "közkatonák" között élve az életem, velük könnyebben megértetem magam.
De azt elfogadom, h. Isten nem mindenkinek ugyanazt a kegyelmi ajándékot adta, van akinek a bölcseség beszédét, van akinek a tudományét, ...és ilyen helyzetben, mikor valami témáról beszélünk, szívesen veszek le a polcról egy-egy magyarázatos könyvet, megnézem, vajon mit ír , mi a látása.
S bizony sokszor felbuzdulok, h. igen, ez így van,egyetértek, csak ezt én így nem tudnám elmondani- ezért bemásolom.De nem ajnározom az adott lelkészt, nem hajlongok a fényképe előtt, s fenntartom a hibalehetőséget is.
Tudom Erika.
Nem is feltételeztem mást.
De Kálvinra is ezt tudod mondani?
Még ezt is feltételezem rólad.
De volt már vitám a fórumon akik az Igével egy szintre hozták tanítását.
Nem tartom helyesnek, ilyen a tévtanítás is.
Hogy hozatsz érvet például JT- nak?
Ne higgy az Őrtoronynak, de higgy ennek meg ennek az írásnak.
Ott is van ám olyan amit te is hiszel olvasd Luciust, lásd viselkedését.
Nézd meg egy-két Resfist és azt hogy mennyire nincs fogalma mit hisz.
De ha Jézust mutatod meg, meglátod a különbséget.
És a problémát.
Ez most nagyon lenagyolt de talán így is érthető.
Minél több falat (emberi tanítást) rakunk Jézus és az emberek közzé annál távolabb kerülnek tőle.
Ezért is tettem szóvá.