az a KÍNOS, hogy elvileg MÁR OTT VAGYUNK!!!
Kol 1,13. A ki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába;
nem azt látom, hogy "majd egyszer, ha jókisfiúk/kislányok lesztek, által fog vinni"...
ha már így belelendültem:
jános 5:
43. Én az Atyám nevében jöttem, és nem fogadtatok el - ha más jön, a saját nevében, azt majd elfogadjátok.
44. Hogyan is lennétek képesek hitre jutni ti, akik
egymástól kapjátok a dicsőséget, az egy Istentől származó dicsőséget pedig nem keresitek?!
45. Ne gondoljátok, hogy én foglak vádolni titeket az Atya előtt - van, aki vádol titeket: Mózes, akiben reménykedtetek.
46. Hiszen ha hittetek volna Mózesnek, hittetek volna nekem is, mert ő rólam írt.
47. De ha az ő írásainak nem hisztek, hogyan fogtok hinni annak, amit én mondok?
ISZONYAT VESZÉLYES a "nekem igazam van" dicsőségére gyúrni, megfelelő igékkel alátámasztva, természetesen...
filippi 3:15-16 ... én még mindig itt tartok...
de van egy érzésem, hogy Isten se rágja tövig a körmét, hogy "namostanakkor a jobboldaliak végre győznek? a bemerítéspártiak végre lenyomják a keresztelősöket (vagy fordítva)
"
"felülről nézve" meglátszik JELENTÉKTELENSÉGÜNK... és mégis... Valaki ÉRTÜNK, JELENTÉKTELEN SENKIKÉRT meghalt!!!!
róma 5-6:
7. Bizonyára igazért is alig hal meg valaki; ám a jóért talán csak meg merne halni valaki.
8. Az Isten pedig a mi hozzánk való szerelmét abban mutatta meg, hogy mikor még bűnösök voltunk, Krisztus érettünk meghalt.
...
12. Ne uralkodjék tehát a bűn a ti halandó testetekben, hogy engedjetek néki az ő kívánságaiban:
13. Se ne szánjátok oda a ti tagjaitokat hamisságnak fegyvereiül a bűnnek; hanem szánjátok oda magatokat az Istennek, mint a kik a halálból életre keltetek, és a ti tagjaitokat igazságnak fegyvereiül az Istennek.
14. Mert a bűn ti rajtatok nem uralkodik; mert nem vagytok törvény alatt, hanem kegyelem alatt.