Erika írta:
Kedves Tamás!
Teljesen egyetértek a felvetéseddel, de - mivel azért egy kicsit ismerjük egymást, így megkockáztatom,h. nem fogod bántásnak venni,az eddigi fórumozási tapasztalataim alapján azt mondom,
álom, álom, édes álom
Csak úgy hirtelenjében, milyen megjegyzéseket írtak válaszul, egy-egy teológiai magyarázat beírása után:
- egy ilyen nagy nevű embertől nem ilyen butaságokat várnék-
-nem látod,h. ebben sehol sincs a gyermeki hit-
-ez olyan pehelykönnyű, h. nem mozdít a mérlegen.-
és még sorolhatnám.
szerinted mi alapján döntsük el, h. a beírt magyarázat biblikus-e, a Szentlélek által ihletett-e, vagy belemagyarázás?
Kedves Erika
Én megértem hogy tisztelitek a nagynevű embereket. De ennyi és nem több.
Szívesen írtam és ajánlottam pl Luciusnak Refis Ige hirdetést, a személyét is tisztelem de ez nem jelenti azt hogy ne kell megvizsgálni úgy van e.
Erről írok: (nem dorong, hanem ami már is kizárja hogy Jézuson kívül más személy függő legyek.)
1Kor 1
12.
Azt értem pedig, hogy mindenitek ezt mondja: Én Pálé vagyok, én meg Apollósé, én meg Kéfásé, én meg Krisztusé.
13.
Vajjon részekre osztatott-é a Krisztus? Vajjon Pál feszíttetett-é meg érettetek, vagy a Pál nevére kereszteltettetek-é meg?
1Kor 3,
4. Mert mikor egyik ezt mondja: Én Pálé vagyok; a másik meg: Én Apollósé; nem testiek vagytok-é?
5. Hát kicsoda Pál és kicsoda Apollós? Csak szolgák, kik által hívőkké lettetek, és pedig a mint kinek-kinek az Úr adta.
6. Én plántáltam, Apollós öntözött; de az Isten adja vala a növekedést.
7. Azért sem a ki plántál, nem valami, sem a ki öntöz; hanem a növekedést adó Isten.
8. A plántáló pedig és az öntöző egyek; de mindenik a maga jutalmát veszi a maga munkája szerint.
9.Mert Isten munkatársai vagyunk: Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok.
--
Bocsás meg ha valami bántó.
Ez nem jelenti azt hogy ne szerethetem.
A feleségem sem fogadhatja el tőlem az Igét mert én mondom.
Vizsgálja meg és fogadja el Urától ha ezután is úgy látja, és saját kapcsolata lesz vele.