(Áthoztam a Test-lélek-szellem topicból a témát)
FM:
Idézet:
Akkor és ott kell cselekedni amikor erre megkapja a hitet
tavasz:
Idézet:
ezt nem egészen értem, a hit az egy létező, folyamatosan jelen levő dolog, nem?
Az Istennek tetsző cselekedetekre pedig van tanítás...
(egy kicsit pontosítottam az előző hszt., hogy érthetőbb legyen)
FM:
Idézet:
Prédikátor könyvében olvasod a rendelt időt, mindennek rendelt ideje van.
Vulgáris a példa, de működik valamit vásárolnod kell, ezt tudod.
Még sem indulsz el.
Egyszer csak úgy érzed, hogy na akkor elmegyek.
Volt hited végig, hogy vásárolnod kell, de akkor erősebb volt a késztetés, ezt a pszichológia így mondja.
Na most el kezdek az Úr útján járni és ő felhasználja ezeket a kis régi dolgaimat, csak beletesz minden alkalommal megerősítésnek valami meglepit.
pl. olyan emberrel találkozom, akivel rég szerettem volna, de ha pár perccel előbb, vagy később megyek ez a találkozás elmarad.
Még 2-3 ilyen jellegű dolog ugyan azon vásárlásos időben megjelenik amire már felfigyel a kezdő, és kezd érzékennyé válni a vezetésre.
Itt jön a csapdahelyzet, mert Isten mindég mindenkivel újat kezd, és nem másol, a másoló, más kategória.
Gondolj Mózesre amikor a Faraó előtt volt, audvari varázslók csak ismételtek.
Na talán érthető, ha nem akkor kérdezz
Ilyen velem is előfordul, de ettől még nincs hitem.
Egyébként meg a vásárlás előtt való döntésnél még fogalmad nem volt, hogy mi fog történni veled. Tehát ez nem vezetés, ez egy teljesen "kiszámíthatatlan" dolog.
A hit pedig nem csak ezekből a történésekből áll, vannak dolgok, amiket egyszerűen a tanítás szerint kell megtenni, a gondolatokat átformálni, megtisztítani a gyarló gondolatoktól, tettektől, ezekre van a tanítás... na hát lehetne erről beszélni bőven.
És talán érdemes is lenne. Mert engem éppen ezek érdekelnének.