Kedves Linda!
Köszönöm ezeket az idézeteket.
Milyen jó több év református felekezethez tartozás után a protestáns gyökerekről olvasni Luther megharcolt írásain keresztül.
Adja Isten, hogy VALÓSÁg legyen bennünk és általunk, ami LEHETŐSÉGÜNKÉ lett.
A Róma 8.-at olvasom - mert ez lesz a jövő heti téma - és már az Igerész elején olyan pontosan beszél erről az Úr.
Új törvény alá kerül a hívő ember.
Kikerül a halál és bűn törvényéből, ami alá születésétől kezdve vettetik. Maga Jézus mondja SZOLGÁKNAK Izrael vezetőit. (és akkor a pogányokról már nem kell beszélnünk)
Így él az ember is, a bűnei szolgaságában, mert a BŰNEI erősebbek minden embernél. Még ha lenne akarata arra nézve, hogy szabaduljon ezektől, de NEM TUD, mert a test KÉPTELEN Isten törvénye alá vetni magát.
Amikor Jézus a földön járt, hány olyan ember volt, aki régtől szeretett volna meggyógyulni. VOLT AKARATA a gyógyulásra, de nem volt senki, akinek hatalma lett volna itt a földön a betegsége de legfőképpen a BŰNEI felett.
Jézus Krisztusnak volt hatalma arra, hogy gyógyítson és szabadítson, mert az Ő hatalma felette áll a bűn és a halál erejének!
Az új életben járó ember felelőssége sokkal nagyobb, talán ezért írja Pál, hogy félelemmel és rettegéssel, mert már LEHETŐSÉGE van Isten szerint élni. Már nem csak vágyakozhat valami megfoghatatlan és távoli iránt, hanem benne élhet.
Most olvastuk az Ézsaiás 65.-öt. Az első két vers nekem Jézus Krisztusról szól.
Benne az Atya azt mondja: ITT VAGYOK, ITT VAGYOK! és azt, hogy Benne kitártam kezemet a lázadó nép felé, hogy ne csak akarhassa a szabadulást, hanem lehetősége is legyen erre.
Péter